Kök och matplats

Södergårdsslingan 1B

Långvik, Ingarö

Stor och smakfull familjevilla på totalt ca 220 m² med dubbelgarage, utespa och atelje. Här är huset för den stora familjen då huset bjuder på många sovrum. Fastigheten har ett mycket bra läge i området med buss, hav och natur inpå knuten och ett fantastiskt insynsskyddat läge med sol från morgon till kväll. Huset bjuder på många fina rum, stora fönsterpartier, kök med stor matplats och vardagsrum i öppen planlösning med braskamin. Hela 6 sovrum samt ett helkaklat badrum på övre plan. Gillestuga med braskamin, rymlig hall med två klädkammare, extra wc, dusch och bastu. Rymlig tvättstuga och stora förvaringsutrymmen på entréplan.

Övrigt

OMRÅDE I härliga Långvik bor man med havet inpå knuten. Med en kort promenad tar man sig ner till den samfällda badplatsen och båthamnen vid Fårudden. Alla fastigheter i området har gemensamt vatten i samfälligheten och en gemensam avloppsanläggning Björnö - Långvik Avlopps AB, samt en generös byggrätt som gör att de flesta i området bor permanent. I området finns även en förskola. Busshållplats finns inom kort promenadavstånd där buss 429 tar dig till Slussen på ca 45 min. Ett par minuters bilfärd längre ut på Ingarö ligger Björkviks Havsbad och Björnö naturreservat med fina badvikar och djupa klippbad. Här finns även Bistro Björkvik som serverar en mix av det svenska köket med inslag av skärgård. Till Brunns centrum tar det ca 10 minuter med bil, där finns livsmedelsbutik, pizzeria och en idrottsanläggning med inomhushall, gräsplan och konstgräsplan med löparbana runt. I Brunn ligger Brunns Skola F- 9 samt Fågelviks Skola F-5. Mot Gustavsberg ligger Lemshaga Barnakademi som erbjuder F-9. Kring Brunns centrum finns det inte mindre än 5 förskolor av olika karaktär. För den golfintresserade är det inte långt till Ingarö golfklubb som ligger innanför Fågelvik, här erbjuds två varierade 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö.

Planlösning

Planritning: Entréplan HALL Möblerbar hall med ekparkett och målade väggar i grått. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare med garderober och plats för möblering. Här finns även ett förråd under trappan till övre plan och ett separat wc med tvättställ, målade väggar och klinker på golvet. SOVRUM/GILLESTUGA Till vänster från hallen finns ett stort sovrum/gillestuga med en härlig öppen spis och fönster ut mot entrén. Väggarna är klädda i ljust vitmålad bröstpanel med vitmålade väggar ovanför, på golvet är det ekparkett. TVÄTTSTUGA Från hallen når man även husets tvättstuga som har en praktisk och tilltagen bänkyta med tvättmaskin 2022, torktumlare 2015 och skåp under. Det finns även en tvättho med tillhörande skåp. Intill tvättstugan finns även en kaklad dusch samt bastu och en utgång till ytterligare ett förråds - källarutrymme under huset. I förrådsutrymmet finns den perfekta platsen för den som vill inreda en vinkällare/matkällare. Här kommer berget fram som en fin detalj. ARBETSRUM/FÖRRÅD I slutet av tvättstugan når man ett stort arbetsrum med flera garderober, bänkar och skåp. Här finns möjlighet att sätta in ett fönster för den som önskar ett extra sovrum eller bara få in lite ljus. ÖVER PLAN På övervåningen möts man av öppen ljus planlösning mellan vardagsrum, kök och stor matplats med fönster i alla väderstreck. VARDAGSRUM Till höger finns vardagsrummet med fönster i två väderstreck samt utgång till altan på baksidan och den skyddade tomten. Vardagsrum och kök har ett mörklacerat trägolv, vitt tak med infällda spotlights och vitmålade väggar. I vardagsrummet finns även en fin murad öppen spis med insats. SOVRUM Från vardagsrummet finns två sovrum, båda med fönster i två väderstreck. Dessa sovrum var tidigare en del av vardagsrummet. KÖK/MATPLATS Stort köket renoverat 2016 med skåpsluckor i vacker grå nyans och ett fint vitt kakel ovanför köksbänkarna som är i marmormönstrad laminat från 2022 med infälld diskho. Köket är utrustat med Induktionshäll 2014 med spisfläkt ovanför, diskmaskin 2018, ugn och micro 2014 i arbetshöjd samt kyl och frys 2020 i fullhöjd. MATSAL Innanför köket ligger en rymlig matsal med öppet upp till nock med infällda spotlights. Stora fönster från golv till tak som vetter ut mot altanen och trädgården på baksidan. Väggarna är vitmålade och på golvet finns grått klinker med el golvvärme. BADRUM Mellan kök och vardagsrum finns ett smakfullt nyrenoverat och utbyggt badrum renoverat 2019. Badrummet har dubbla duschar, wc, tvättställ i kommod med dubbla handfat samt ett extra skåp för förvaring. Badrummet har kakel på väggarna och klinker med el golvvärme. SOVRUM Vidare från matsalen går en gång med stora fina glaspartier ut mot trädgården. Även här är det grått klinkergolv med el-golvvärme. Från denna gången når man 4 st sovrum varav ett större föräldrarsovrum längst bort. Alla sovrummen har renoverats med fina trägolv och vitmålade väggar och tak.

Rum

  • Planritning

    Entréplan HALL Möblerbar hall med ekparkett och målade väggar i grått. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare med garderober och plats för möblering. Här finns även ett förråd under trappan till övre plan och ett separat wc med tvättställ, målade väggar och klinker på golvet. SOVRUM/GILLESTUGA Till vänster från hallen finns ett stort sovrum/gillestuga med en härlig öppen spis och fönster ut mot entrén. Väggarna är klädda i ljust vitmålad bröstpanel med vitmålade väggar ovanför, på golvet är det ekparkett. TVÄTTSTUGA Från hallen når man även husets tvättstuga som har en praktisk och tilltagen bänkyta med tvättmaskin 2022, torktumlare 2015 och skåp under. Det finns även en tvättho med tillhörande skåp. Intill tvättstugan finns även en kaklad dusch samt bastu och en utgång till ytterligare ett förråds - källarutrymme under huset. I förrådsutrymmet finns den perfekta platsen för den som vill inreda en vinkällare/matkällare. Här kommer berget fram som en fin detalj. ARBETSRUM/FÖRRÅD I slutet av tvättstugan når man ett stort arbetsrum med flera garderober, bänkar och skåp. Här finns möjlighet att sätta in ett fönster för den som önskar ett extra sovrum eller bara få in lite ljus. ÖVER PLAN På övervåningen möts man av öppen ljus planlösning mellan vardagsrum, kök och stor matplats med fönster i alla väderstreck. VARDAGSRUM Till höger finns vardagsrummet med fönster i två väderstreck samt utgång till altan på baksidan och den skyddade tomten. Vardagsrum och kök har ett mörklacerat trägolv, vitt tak med infällda spotlights och vitmålade väggar. I vardagsrummet finns även en fin murad öppen spis med insats. SOVRUM Från vardagsrummet finns två sovrum, båda med fönster i två väderstreck. Dessa sovrum var tidigare en del av vardagsrummet. KÖK/MATPLATS Stort köket renoverat 2016 med skåpsluckor i vacker grå nyans och ett fint vitt kakel ovanför köksbänkarna som är i marmormönstrad laminat från 2022 med infälld diskho. Köket är utrustat med Induktionshäll 2014 med spisfläkt ovanför, diskmaskin 2018, ugn och micro 2014 i arbetshöjd samt kyl och frys 2020 i fullhöjd. MATSAL Innanför köket ligger en rymlig matsal med öppet upp till nock med infällda spotlights. Stora fönster från golv till tak som vetter ut mot altanen och trädgården på baksidan. Väggarna är vitmålade och på golvet finns grått klinker med el golvvärme. BADRUM Mellan kök och vardagsrum finns ett smakfullt nyrenoverat och utbyggt badrum renoverat 2019. Badrummet har dubbla duschar, wc, tvättställ i kommod med dubbla handfat samt ett extra skåp för förvaring. Badrummet har kakel på väggarna och klinker med el golvvärme. SOVRUM Vidare från matsalen går en gång med stora fina glaspartier ut mot trädgården. Även här är det grått klinkergolv med el-golvvärme. Från denna gången når man 4 st sovrum varav ett större föräldrarsovrum längst bort. Alla sovrummen har renoverats med fina trägolv och vitmålade väggar och tak.

Tomt

3 342 m² underbar trädgårdstomt med inslag av natur. På den insynsskyddade tomten har du bästa solläge utan insyn och stora härliga gräsytor. Här finns gott om plats för både hopp, lek och den stora sommarfesten. En altan slingrar sig intill hela vinkeln på husets baksida med plats för flera sittgrupper och matplats för sköna grillkvällar. På sidan om huset finns ett stort spabad 2x4 m med plats för alla i familjen. Här kan man njuta sommar som vinter.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ingarö-Långvik GA:1 ändamål: Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ingarö-Långvik GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ingarö-Långvik GA:3 ändamål: Vattenförsörjning Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-72/1802.1 Avtalsservitut Ledning Mm

Bredband

Fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Ingarö-Långviks samfällighetsförening för vatten. Gemensamt avlopp BLAAB.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 6/2 2015

Klass

E

Förbrukning

78 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Vattenfall

Förbrukning

26 236 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

40 000 kr

Vatten/avlopp

13 000 kr

Sotning

100 kr

Vägsamfällighet

8 000 kr

Renhållning

2 192 kr

Summa

63 292 kr

Villaförsäkring tillkommer.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

4 507 000 kr

Byggnad

2 674 000 kr

Mark

1 833 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1987

Pantbrev

Summa

5 150 000 kr

Antal

4 st

Byggnad

Typ

1 plan med suterrängvåning

Byggår

1978

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta/plint/källare/krypgrund

Grundmur

Betong

Stomme

Trä/nedre plan är uppmurad/gjuten

Uppvärmning

Direktverkande el, 2 x braskamin samt luftvärmepump x 2

Tak

Betongpannor/plåt

Fönster

3-glasfönster

Renoveringar

Huset är tillbyggt ett flertal gånger av tidigare ägare. 1995 Byggdes 1-planshus, 2001 Tillbyggnad vardagsrum samt rum under i souterrängplanet och inglasning av altan, 2003 Tillbyggnad på 1-planshus med ett rum till, 2010 Byggdes båda husen ihop. Utförda renoveringar samt tillbyggnad av tidigare ägare: 2015-2016 Tillbyggnad av gång mellan sovrum enl Attefalls regeln 15 kvm. Samtliga rum på övervåning totalrenoverade. 2016-2017 Inbyggnad av inglasat uterum (ytterväggen flyttades ut). Yttertaket fanns redan. Denna förändring är bygglov EJ sökt för. 2016 Ny el samt nya el centraler. 2016 Renovering kök. 2018 Målat fasad och fönster utvändigt. 2019 Renoverat badrum på övre plan. 2019 Två nya luftvärmepumpar. 2020 Renoverad dusch vid tvättstugan. 2020 Slipat trägolv i kök och vardagsrum på övre plan. Utförda renoveringar av nuvarande ägare: 2020 Målat hall och tvättstuga, 2020 isolerat och dragit ny el till ateljén/gäststuga. 2021 Målat om gäststuga/ateljé. 2022 Installerat utespa och byggt in utespa inkl trall/trappsteg (utespat är från 2019). 2022 Ny el med strömbrytare till utespa, 2022 Bytt bänkskivor i köket. 2022 Byggt garderobsvägg i ena sovrummet.

Övrigt

För vidare information om vatten och avlopp gå in på www.langvik.se och www.blaab.com. Vid frågor om byggnation kontakta byggnadsnämnden i Värmdö kommun.

Övrig byggnader

På baksidan om huset finns ett gästhus/ateljé om ca 12,5 m² som i dag används som ateljé. Gästhuset har tilläggsisolerats och man har dragit in ny el.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder