Renmossevägen 28

Renmossevägen 28

Älvsala, Värmdö

Mysig villa i fint skick med naturen och skärgården inpå knuten

Inbäddat i grönska mot allmänning ligger detta fina och mysiga hus som bebos året runt. Huset byggdes 2006 och har två sovrum, rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket samt ett duschrum med tvättpelare. Här ges känslan av att bara flytta in och njuta av det välvårdade huset och den härliga naturen runt om. Endast 50 meter från den ogenerade naturtomten ligger Stickelbergs naturreservat. Välkommen till underbar sommaridyll och en rofylld plats på vinterhalvåret. Buss till slussen tar ca 50 minuter och hållplatsen ligger ca 1 km från huset. Området ligger gränsar till Bullandö Marina, en av norra Europas största privata marinor. Här finns en lanthandel som är öppen delar av året. Under sommarhalvåret och kring jul finns här en av skärgårdens mest omtyckta restauranger, Bullandö krog, samt en mycket älskad glassfabrik. Älvsala har fått planförslag med generösa byggrätter och framtida kommunalt VA, processen och tidplanen för detta får ni bäst överblick av genom att kontakta kommunen och planavdelningen. Se även länk och bifogade dokument.

Fakta

Utgångspris
3 695 000 kr
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

60 m²

Tomtarea

2 123 m²

Byggnadstyp

1 plan

Byggnadsår

2007

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Som fastighetsägare här på Renmossevägen så är man medlem i Älvsala Nya Tomägareförening men man blir även medlem i Älvsala Vägförening samt Bullandövägens samfällighetsförening. Alla medlemmar förväntas att delta på städdagar, föreningsstämmor och följa trivselreglerna för området. En liten upplysning är att än så länge finns inte det kommunala VA-systemet så oavsett om man har egen brunn eller använder det gemensamma vattnet så vänligen tänk på att vara sparsam. Så vattna inte gräsmattan, tvätta inte bilen eller fyll inte poolen med vårat grundvatten. Älvsala Nya Tomtägareförenings Båtsektion förvaltar hamnen med cirka 170 båtplatser. Det finns en brygga inne i Pottan och flera bryggor längre ut i Älvsalaviken. Det pågår ett arbete för att förse alla bryggorna med Y-bommar, men det kommer att ta några år innan det är klart. Båtplatssystemet är under omstrukturering. Den information som finns här avser det nya systemet och införs nu gradvis från 1 november 2021 till 1 april 2022. Till många fastigheter hör ett medlemskap i Båtsektionen och många har även ett båtplatsavtal, vilket är ett hyresavtal. Om köparen önskar överta medlemskapet så går det bra. Då behöver köparen bara meddela Båtsektionen inom sex månader. Köparen har då möjlighet att teckna ett båtplatsavtal för en båtplats som passar den båt som köparen har. Tillgång på plats måste stämmas av med Båtsektionen i god tid. Denna fastighet har inte båtplats och då om det inte finns ett medlemskap till fastigheten kan köparen bli medlem i Båtsektionen mot en inträdesavgift på 6 000 kr och kan då teckna ett båtplatsavtal i mån av plats. Platstillgången är just nu god, särskilt för mindre båtar. Denna information är hämtad från tomtägareföreningens hemsida.

Tomt

2 123 kvm ogenerad naturtomt vid återvändsplats. Underbar plats där man blir ett med naturen och har nära till bad och båtplatser.

Rymlig altan med palts för både loungemöbler och den obligatoriska grillen.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:2 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-76/820G.1 Avtalsservitut Ledning

Tv

Parabol.

Bredband

Mobilt nyttjas idag. För att ansluta fiber, vänligen besök oppenfiber.se.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn, 67 m, ca 125 t/l. Wc avlopp till sluten tank 6 kbm, BDT avlopp till slamavskiljare med markinfiltration.

Energideklaration

Utfört

Beställd: 9/11 2021

Drift per år

Vatten/avlopp

4 429 kr

Elförbrukning

22 432 kr

Väg/snö

1 800 kr

Vägsamfällighet

2 900 kr

Renhållning

3 000 kr

Summa

34 561 kr

Fastighetsskatt tillkommer (8 524kr/år - 2021) Försäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar 6 359kr/år.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 204 000 kr

Byggnad

800 000 kr

Mark

1 404 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2007

Pantbrev

Summa

2 200 000 kr

Antal

10 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 plan

Byggår

2007

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Stående träpanel

Grund

Plintar

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump och direktverkande el

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster isoler

Renoveringar

Installerat luftvärmepump 2014 Renoverat duschrum 2014 Tilläggsisolerat vind 2014 Kaklat kök, ny bänkskiva, installerat fläkt samt målat hall 2018 Målat sovrum 2020.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder