Bäverstigen 3

Bäverstigen 3

Värmdövik, Värmdö

Enplans villa i mycket fint skick med garage på plan trädgårdstomt nära till bad, båt och buss

En rymlig och mycket fin 1-plansvilla belägen på en charmig och ogenerad trädgårdstomt med ett centralt läge. Villan har genomgått stora renoveringar och utbyggnad till en perfekt familjevilla, bara att flytta in. Ett paradis för både barn och vuxna med den charmiga tomten och alla sällskapsytor i olika väderstreck. Stora strövområden och badsjö inpå knuten. Huset har fyra sovrum, stilfullt renoverat kök mot matplatserna både inne och ute, öppen spis som värmer både kropp och själ samt allrum vid köket. Stort badrum med badkar, dusch, wc samt tvättstuga och ett nyrenoverat separat wc-rum. På fastigheten finns även ett garage om ca 25 kvm och en vedbod. Närhet till båt, buss, bad och mycket mer som gör detta till ett perfekt året runt boende. Dess barnvänliga tomt och den korta promenaden till skolbussen samt lekplatsen bidrar till att underlätta i den hektiska småbarnsperioden. Välkommen till villan som har det mesta inom gångavstånd för att förgylla och underlätta vardagen.

Fakta

Utgångspris
6 795 000 kr
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

132 m²

Tomtarea

2 169 m²

Byggnadstyp

1 plan

Byggnadsår

1964

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Fastighetsmäklare

Profil

Agneta Svensson

0760 400 240

agneta.svensson@bovida.se

Övrigt

Värmdövik / Herrvik är ett mycket trevligt och attraktivt område, här finns havet, stränder, badsjöar och stora naturområden inpå knuten. Närheten till bussar, förskolor och skola gör att det är ett eftertraktat permanentområde. Att ta sig med buss in till slussen tar ca 30 minuter, det är linje 432-434 som trafikerar den sträckan. Busshållplatsen ligger ca 200 meter från huset. Vissa pendelparkerar vid t.ex. Grisslinge eller Mölnvik och då finns det ytterligare ett antal bussar att tillgå. Dit är det ca 5-6 km. I Mölnvik finns även ett stort köpcentrum där man finner det mesta. Närmaste förskola finns i Skeppsdalström (Lokatten) eller vid Hagaberg. För de äldre barnen som ska till skolan är Vik den närmaste. Övriga skolor i närheten är Hemmesta och Ösbyskolan. Att ha båt är för många en stor tillgång och att förtöja den gör man lättast vid sin plats vid båtklubben nere i Herrviken som ligger ca 1200 hundra meter från huset. Bredvid båtklubben i viken finns Ålbadet ett havsbad med sandstrand. Det finns även ett par badsjöar inom samfälligheten, Kroksjön och Korsmosjö Tennisbanor finns inom området och att spela golf gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club, ca 4 km.

Tomt

2169 m2 underbar tomt med härliga uteplatser både med och utan tak. Dom grusade gångarna, den lummiga och mysiga tomten med vackra planteringar och bärbuskar, skapar en egen och ogenerad oas. En kort promenad, under minuten, tar er till en busshållplats som trafikeras flitigt av buss 433 och 434 direkt in till Slussen. Badsjöar, havsbad och båtklubb finns i området, så även tennisbana och lekplatser.

Två härliga uteplatser belägna på var sin sida om huset med utgång från kök eller matplats. Den ena med tak, mycket praktiskt och mysigt om det skulle komma några droppar, den andra nås från matplatsen via två stora fönster dörrar som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Ett stort trädäck utmed halva huset mot den lekvänliga gräsmattan.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Ändring Av Dp Nybyggnadsförbud

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdövik GA:3 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Samfällighet: Värmdö Värmdövik S:1 Nyttjanderätt Va-Anläggning

Tv

Via fiber.

Bredband

Fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 17/1 2018

Klass

F

Förbrukning

119 kWh/kvm per år

Elektricitet

Förbrukning

19 400 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

11 000 kr

Elförbrukning

41 491 kr

Sotning

400 kr

Väg/Samfällighetsavgift

2 850 kr

Summa

55 741 kr

I Va-kostanden ingår sophämtningen. Fastigheten förbrukar totalt ca 19 400 kWh/år. Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar ca 8 500 kr/år. Fastighetsskatt tillkommer med 8 874 kr för år 2022.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 683 000 kr

Byggnad

1 888 000 kr

Mark

1 795 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1987

Pantbrev

Summa

3 920 000 kr

Antal

18 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 plan

Byggår

1964

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Liggande träpanel

Grund

Krypgrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump (2021), direktverkande el samt eldstad

Tak

Plåt

Fönster

3-glasfönster

Renoveringar

2022 Installerat isoreflektduk i krypgrund (krypgrundsisolering) 2021 – 2022 Ommålning utvändigt och invändigt 2021 Ny luftvärmepump, Panasonic 2020 Nybyggnad entré/hall, 2 st nya dubbla fönsterdörrar 2019 Installation avfuktare vind, Uppsäkring av hus, ommålning garage utvändigt, landgång vind 2018 Nytt kök, Marbodal, stenskivor i granit, nya vitlaserade furugolv, ommålning invändigt inkl tak, nytt gäst-wc, ny isolerad vattenledning in. 2018 Ny utebelysning, lyktstolpe och pollare 2016 Trådlös, Wifi styrd belysning, ny kommod, blandare och wc i stora badrummet 2015 Nylagd gräsmatta och grusgångar, avfuktare i krypgrunden.

Övrig byggnader

Garage, nyttjas fn som förråd ca 4 x 6 meter. Vedbod om ca 4-5 kvm


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder