Grindstugatan 3A

Grindstugatan 3A

Gustavsberg, Gustavsberg

Rymligt parhus beläget på historisk gata med fantastiska extrautrymmen, totalt ca 190 m².

Välkommen till totalt ca 190 m² på Grindstugatan. Denna idyll i centrala Gustavsberg härstammar från mitten på 1800-talet då området uppfördes som bostäder åt arbetarna från porslinsfabriken och många av husen på gatan är fortfarande från denna tidsperiod. Detta hus är uppfört 1948 efter att en eldsvåda slukat originalhuset. Huset har en totalyta om närmare 190 m² varav 80 m² är biarea och inrett i genuin 60-tals stil med mycket öppna och luftiga ytor. På entréplan finner vi först köket i anslutning till hallen, här finns även ett WC rum. Det stora vardagsrummet omgärdar husets hjärta med en stor och vacker öppen spis som värmer både kropp och själ. Utgång till den prunkande trädgården med den mysiga uteplatsen under tak. Från vardagsrummet kommer vi till de två stora sovrummen som präglas med goda ljusinsläpp och som har ett duschrum mellan dem. På det övre planet finns ett sovrum med fönster ut mot gaveln som överblick mot hamnen samt ett WC rum. Här uppe finns mängder med förvaring i form utav flertalet garderober samt en stor vindsdel med dörraccess. I källaren hittar vi det som får just denna bostadsrätt att sticka ut. Här nere finns mycket stora ytor som tidigare har använts som föreningens förrådsutrymme. I dagsläget finns ett inrett rum med bastu och diverse förrådsutrymmen på ena sidan av källaren. Den andra sidan finns rymmer fortfarande de gamla förråden men tillhör idag denna bostadsrätt. Den blomstrande trädgården mitt i Gustavsberg är underbar, fint solläge samt vackra planteringar med både fruktträd och härliga gräsytor för lek och spel. Brf Grindstugatan 1 är en stabil och välskött bostadsrättsförening med mycket låg skuldsättning. Området ritades av Magnus Isaeus, en av tidens ledande arkitekter och byggdes för porslinsfabrikens förmän och yrkesskickliga anställda. Miljön kännetecknas av hus i raka led, snickarglädje, ståtliga trädalléer och prunkande trädgårdar.

Visningar

  • 22
    maj
    söndag
    kl 10:30 - 11:00
    Öppen visning - välkomna!

Fakta

Utgångspris
7 985 000 kr
Månadsavgift

5 739 kr/mån

Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

110 m²

Biarea

80 m²

Våningsplan

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnadsår

1870-1961

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Den vackra gatan med sina prunkande trädgårdar som kantas av täta häckar ligger i den äldre delen av Gustavsberg och har ett mycket centralt läge. Det är gångavstånd till vackra Gustavsbergs Hamn på andra sidan Farstaviken med butiker, gym, flera mysiga restauranger, vårdcentral, porslinsmuseum, båtplatser och gästhamn. För den friluftsintresserade finns härliga strövområden och ett utomhusgym på sportfältet vid det elbelysta Ekedalsspåret. Vintertid är det fina skidspår över Nacka golfbana och det är bara några hundra meter ner till badklipporna vid Farstaviken. En grustennisbana finns också vid Ekedalsskolan. Blomkulans förskola ligger tvärs över gatan och det är endast en kort promenad till Ekedalsskolan F-5. I Gustavsbergs centrum finns det mesta av service som mataffärer, konditori, restauranger, systembolag, banker mm, här ligger också Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Strax bakom ligger badhuset med motionsbassäng, rehab, bassäng och en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor. Goda busskommunikationer till Stockholm, ca 20-25 min.

Planlösning

Entréplan Ljus hall med klinker på golvet och bra med plats för att hänga ytterkläder och ställa skor. Precis vid entrén så finns ett mindre wc-rum med handfat. Ett mysigt kök med plats för ett matbord och fönster åt två väderstreck. Vardagsrummet med ekparkett och ståtlig murad öppen spis, denna har inte nyttjats på några år, men det är stilfull pjäs. Härligt ljusinsläpp med ett stort fönsterparti i hörnet. Utgång finns till uteplatsen under tak och vy mot den prunkande trädgården i härligt solläge. På motsatta sidan av vardagsrummet finns allrummet med fönster mot Grindstugatan. Mittemellan rummen, som är öppna, finns trappan, bedöms vara i ek, upp till övre planet. I anslutning till vardagsrummet finns ett sovrum med garderober och i anslutning till allrummet finns ett sovrum till som idag nyttjas som matrum. Mellan dessa sovrum ligger duschrummet med tvättmaskin. Övre plan Här uppe är det bra takhöjd i mitten och sluttande snedtak ut mot vägglivet. Idag finns ett sovrum mot gaveln och så finns det ett separat wc-rum med handfat. I övrigt är det stora förrådsutrymmen, dels befintliga garderober, dels kattvindar. Den sidan mot trädgården där har man fått tillstånd i grannhusen att installera takfönster och då finns möjligheter till att inreda ett rum till om så önskas. Mycket extra ytor här uppe om inte annat för förvaring. Källarplan Det finns en trappa från hallen ner till källarplanet och här finns mycket extra ytor, ca 80 kvm. Något lägre takhöjd men riktigt fina möjligheter. Idag finns ett rum inrett med för tvättstuga, bastu, relaxavdelning och ett förråd. Rummet efter nyttjas som verkstad/förråd. Båda dessa ligger på den vänstra sidan när man kommer ner för trappan. På den högra sidan finns alla gamla förråd, och denna yta får numera nyttjas av denna lägenhetsinnehavare. Stora möjligheter, kanske ett gym, verkstad eller lekrum, det är upp till den nya lägenhetsinnehavaren.

Månadsavgift

5 739 kr/mån

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk kostnad för bredband kommer även på avgiftsavin, denna är 264kr i månaden.

Balkong och uteplats

Bostadsrättsinnehavaren har nyttjanderätt och ansvar för skötsel av altaner/uteplatser och den "tomtdel" som tilldelats lägenheten. Grusad parkering med plats för bilar. Tomten är inte upplåten utan bostadsrättsföreningen äger marken.

Tv

Telia fiber till Tv bas, bredband 250 Mbit/s och Ip-telefoni. Kostnad debiteras på avgiftavin (264kr).

Bredband

Fiber.

Ventilation

Självdrag.

Drift per år

Elförbrukning

8 400 kr

Övrigt

3 168 kr

Summa

11 568 kr

Övrigt är den obligatoriska avgiften för bredband.

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 ½ plan med källare

Byggår

1870-1961

Renoveringar

1990 Målning, tapetsering samt mattläggning.

Förening

Namn

Brf Grindstugatan 1.

Organisationsnr

769608-3034.

Gatuadress

Grindstugatan 7.

Postnr

134 31.

Ort

Gustavsberg.

Hemsida

http://grindstugatan1.bostadsratterna.se/.

Kontaktperson

Malin Nordén. Tel. 070-7318636.

Ekonomi

Föreningen har under år 2022 amorterat föreningens lån från 6 300 000 kr till 2 600 000 kr.

Om föreningen

Fastigheten är belägen på Grindstugatan 1-11 i Gustavsberg. Fastigheten är bebyggd med 11 bostadshus varav den äldsta byggnaden är uppförd ca år 1870 och den yngsta ca år 1961. Fastigheten är taxerad som småhus och är kulturmärkt.

Organisationsform

Bostadsrättsförening.

Övrigt

Bruksgata från 1870-talet och framåt. Miljön kännetecknas av hus i raka led, snickarglädje, ståtliga trädalléer och prunkande trädgårdar. Området ritades av Magnus Isaeus, en av tidens ledande arkitekter. Husen byggdes för porslinsfabrikens förmän och yrkesskickliga anställda. Den förnäma Grindstugatan fick därför heta Herrskapsgatan i folkmun. Husen klarade sig undan efterkrigstidens rivningsvåg och har sedan dess hört till det bästa Gustavsberg har att visa upp av genuin bruksbebyggelse.

Renoveringar

Omfattande renoveringar av föreningens byggnader har utförts sedan 2007. Byte av tegelpannor inkl papp och läkt, fasader målade och panel delvis bytt, fönster totalrenoverade, nytt värmesystem med separata värmeväxlare i varje hus, VA stammar bytt in till husen, ny elinstallation.

Äger marken

Ja.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

22 st.

Överlåtelseavgift

Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder