Stor 3:a med fint läge mot grönska utan insyn

Gustavsbergs Lugnet, Gustavsberg

Björnskogsvägen 46, lgh. nr 000111

  • Typ: Bostadsrätt
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 86,2 kvm
  • Våningsplan: 1 av 2
  • Byggår: 1967-1968
  • Avgift: 5 106 SEK/månad
  • Pris: 2 195 000 SEK

Kommande visningar

måndag
20/05
17:30 - 18:00
Öppen visning - välkomna!

Boka visning

Björnskogsvägen 46, lgh. nr 000111, Gustavsbergs Lugnet
Datum:
Tid:  
Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. GDPR *
* Obligatoriskt

Jessica Halvardsson

Ansvarig mäklare

Bilder

Planlösning

Beskrivning

Nu har du chansen att förvärva en mycket väl omtagen lägenhet med ett mycket bra läge i området i en av Gustavsbergs stabilaste föreningen. Lägenheten är ljus och och har  öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och härliga fönsterpartier som ger fina ljusinsläpp. Två rymliga sovrum, klädkammare och helkaklat badrum med dusch. Då denna 3:a är en utav dom större i föreningen så har man större matplats och grovkök/tvättstuga. Balkong med fin vy och markis för varma sommardagar.

OMRÅDE
Lugnet är ett uppvuxet villa och lägenhetsområde som är byggt på 60 och 70-talet. Området är beläget alldeles i utkanten av Gustavsbergs. I närheten finns bl.a. tre skolor, den närmaste är Munkmora skolan. Inom gångavstånd finns även Ekedalsskolan och Kvarnbergsskolan som är den största. För den friluftsintresserade finns mycket fina vandringsleder och stora naturområden runt knuten. Bakom Lugnet finns leden som tar dig förbi Skeviks grotta till Skeviks Gård. Ekedals belysta motions och skidspår ligger också i närheten och därefter tar Nacka Golf bana vid, med sin 18-håls bana.

Gustavsberg i övrigt genomgår en förändring från brukssamhälle till en modern småstadsidyll. Centrum består av ett flertal butiker, galleria, matställen och inte minst hamnen. En plats där historiens vingslag fläktar med anor ända från 1600-talet då tegelbruket fanns här och från porslinsfabriken, som startades 1826. Idag blandas här ett rikt kulturliv med den småskaliga hamnen och matställen. När det gäller övriga faciliteter finns bl.a. Gustavsbergsbadet som innehåller motionsbassäng, rehabiliteringsbassäng och en äventyrsavdelning med vattenrutschbanor. I angränsning till badet finns Ekvallen som är ett idrottsområde under utveckling. Idag finns här sporthall, ishall, konstfrusen bandyplan, tennishall och sommartid en 11-manna grusplan. För hästintresserade finns Gustavsbergs Ryttarsällskap i närheten och man vill uppleva den underbara skärgården från havet så finns båtklubbar nere i hamnen och där kan man ställa sig på kö om man önskar en båtplats. 

Det är ca 200 meter till busshållplatsen där direktbuss 425 tar er till Stockholm på ca 30 min buss eller 422:an ner till Gustavsbergs centrum. I rusningstrafik går bussen ca var 10:e minut. Möjligheten finns självklart att ta promenaden ner till centrum för ytterligare avgångar in mot Stockholm.

Rumsbeskrivningar

  • Entré in till välkomnande möblerbar hall som slingrar sig vidare in i alla rum. I hallen finns en platsbyggd garderob och plats för av hängning av ytterkläder och skor. Vidare från hallen tar man sig in i det ljusa fina köket med köksluckor i ljust grå ton med slitstarka bänkskivor i laminat och rostfritt ovanför bänkarna. Köksutrustningen består av kyl/frys, spis med spisfläkt ovanför.
    I anslutning till köket har man den rymliga matplatsen som är i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finns det gott om plats för långbord med tanke på de öppna härliga ytorna.  Vidare från matplatsen finns en tvättstuga med tvättmaskin och praktiskt hyllsystem samt en extra frys. På golvet ligger en våtrumsmatta och väggarna är målade i vitt. 
    Det stora vardagsrummet tillsammans med matplatsen bjuder på stora härliga fönsterpartier som ger fina ljusinsläpp och har ett insynsskyddat läge. Från vardagsrummet finns även utgången till balkongen. På balkongen finns platsbyggd bänk med förvaring i samt en markis varma sommardagar. 
    Från hallen tar man sig vidare in till båda sovrummen klädkammaren och badrummet.
    Helkaklat badrum med dusch bakom duschvägg, wc samt tvättställ och spegelskåp ovanför. På ena väggen finns även en handdukstork.
    Det finns två rymliga sovrum varav det ena är större. 
    Klädkammaren är i perfekt storlek och har en hylla på vardera sida samt en platsbyggd garderob. 
    
    För de som önskar ett extra sovrum kan man flytta väggen i klädkammaren ut mot vardagsrummet, detta finns det flera i föreningen som har gjort för att få till ett extra sovrum alt kontor/gästrum.

Fakta

Allmän information

  • Objektstyp:
  • Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea: 86,2 kvm.
  • Andelstal: 0,67796. Andelstal insats: 0,67795.
  • Lägenhetsnummer BRF: I09
  • Bostadsrättsförening: Brf Styrmannen. Markägare: Föreningen äger marken.
  • Fastighetsbeteckning: Björnskogsvägen
  • UppdragsID: GOO VH4

Byggnad

  • Allmän information Kommentar:
    Föreningens bostadshus är byggda 1967-1968, hiss finns inte i någon av fastigheterna.
    
    Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadsbyggnad med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap.
    
    Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen, vid behov, med tillskott från en oljepanna.
    
    Uppvärmda garage och parkeringsplatser med motorvärmaruttag finns att hyra för föreningens medlemmar. Till garagen är det kö, men den brukar vara ganska rörlig.
    
    För parkering på övriga parkeringar har varje lägenhet ett parkeringstillstånd.
    
    För parkering av bil nummer två, o.s.v. krävs ett "tillstånd för boende där p-biljett erfordras" i kombination med betald boendeparkerings-avgift.
    
    Vi har avtal med Telenor om bredband och kabel-TV. Bredbandet ger tillgång till internet med 100/10 Mbit/s, via bredbandsuttag i varje lägenhet. Router att ansluta till bredbandsuttaget, för att erhålla trådlöst bredband via wifi, ingår inte i avtalet.
    
    För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud, samt kanalpaket T2-Flex.
    
    Kostnaden för värme och vatten ingår i den debiterade årsavgiften.
    
    Kostnaden för bredband och TV enligt avtalet ovan ingår i avgiften.
    
    Sedan 2008 betalar föreningen medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Detta ingår i avgiften.
    
    Kostnaden för el ingår inte i avgiften, den är fr.o.m. 2019-07-01 individuellt mätt. Debitering av förbrukad el sker i efterskott via avgiftsavierna nästkommande kvartal.
    
    Vår el kommer enbart från förnyelsebara energikällor.
    
    1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bland annat ska användas till framtida stambyte.   
    Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kronor i månaden
  • Byggår: 1967-1968
  • Hiss finns: Nej
  • Byggnadskommentar:
    Föreningens 168 st lägenheterna är fördelade på följande sätt,
    
    28 stycken lägenheter med 1 rum och kök
    
    22 stycken lägenheter med 2 rum och kök
    
    116 stycken lägenheter med 3 rum och kök
    
    2 stycken lägenheter med 4 rum och kök
  • Övriga utrymmen i föreningen:
    Det finns tre tvättstugor i Föreningen. Dessa finns i port 44, 58 samt 72. Tvättmaskin för mattor finns i port 72. Bokning av tvättider sker på listor uppsatta i varje tvättstuga, där också tvätt perioderna finns angivna.
  • Energideklaration: Energideklaration utförd: 3 juni 2019
    Energistatus: Energideklaration är utförd
    Energiprestanda, primärenergital: 146 kWh/m²
    Energiklass: E

Ekonomi

  • Pris: 2 195 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
  • Månadsavgift: 5 106 SEK/månad.
    Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften: Inkl VVS-fond, exkl hushållsel och bostadsrättsförsäkring.
  • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 200 SEK/månad. Hushållsel: 200 SEK/månad.
  • Pantförskrivning: Bostadsrätten är inte pantsatt.
  • Pantsättningsavgift: 1% av ett prisbasbelopp SEK.
  • Överlåtelseavgift: 2,5% av ett prisbasbelopp SEK. Överlåtelseavgift betalas av: Köpare.
  • Boendekostnadskalkyl:
    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
  • Parkering: Ett parkeringstillstånd per lägenhet ingår i månadsavgiften. Uppvärmda garage och parkeringsplats med motorvärmare finns att hyra för föreningens medlemmar. Till garagen är det kö, men den brukar vara ganska rörlig. För garagen debiteras månadshyra med mellan 400 och 700 kronor, beroende på storlek. För parkeringsplats med motorvärmare är månadshyran 125 kronor.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt