Baksidan

Trastens väg 3

Stavsnäs, Stavsnäs

Familjevilla i idylliska Stavsnäs med skärgården som granne

Välkommen till Trastens väg, denna välvårdade villa bjuder på flertal sällskapsytor både inne och ute. En barnvänlig idyll med det mesta inom gång och cykelavstånd. På entréplanet hittar vi ett stort och ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck, en praktisk hall komplett med gäst-w/c och en braskamin som värmer kropp och själ. Ett ljust och fräscht kök med utrymme för ett större matbord. Utöver dessa trevliga sociala ytor finns även en tvättstuga bakom köket. Via tvättstugan tar man sig vidare till ett stort rum som lämpar sig ypperligt som sovrum eller extra allrum som dessutom har access till garaget. På övervåningen finns tre sovrum varav ett större huvudsovrum med goda ljusinsläpp och en walk in closet, samt ett helkaklat badrum som renoverades 2020. På tomten finns ett stort trädäck med sol stora delar av dagen, här finns även en bubbelpool att njuta av i ett insynsskyddat läge, en perfekt plats för både lek och umgänge. Framsidan bjuder på en mindre trädgårdsplätt där men idag har odlingslådor samt en uppfart som leder in till garaget. Läget är bekvämt med gångavstånd till buss, livsmedel och förskola. Välkommen till idylliska Stavsnäs där livskvalitet är ledordet. • Insynsskyddad terrass • Fina promenadstråk • Välplanerad planlösning • Familjevänligt område • ICA 2 minuter bort • Nära skärgård och vatten • Bubbelbad • Luftvärmepump • Buss till city (Slussen) • 45 minuters bilväg till stan • Plats för parkering av flera bilar

Visningar

  • 11
    juni
    söndag
    kl 13:00 - 13:45

Fakta

Utgångspris
3 795 000 kr
Fast.beteckning:

Höl 1:341

Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

123 m²

Biarea

47 m²

Tomtarea

746 m²

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnadsår

1970

Fastighetsmäklare

Profil

Agneta Svensson

0760 400 240

agneta.svensson@bovida.se

Övrigt

Villa i natursköna Stavsnäs med skärgården som granne. Ett par stenkast från huset finner du både Stavsnäs sommarhamn, med anor från medeltiden och Stavsnäs vinterhamn, en åretrunt hamn anlagd på 1930-talet. Vid sommarhamnen finner du förutom en unik skärgårdsmiljö även det berömda bageriet. Från vinterhamnen kan du enkelt och smidigt nå ut i skärgården med någon av de reguljära båtturerna. Från huset har du dessutom mycket nära till den lokala dagligvaruhandeln ICA och kommunikationer. Bussresa om ca 45 minuter tar dig till storstadens puls och fart. Närmaste förskola är Talldungen eller Byskolan i Stavsnäs och på Djurö finns skola och Djurönäsets förskola.

Planlösning

ENTRÉPLAN HALL Välkomnande hall med stenplattor på golv och vitmålade väggar. Innanför ytterdörren har vi en välkomnade hall med praktiskt kaklat golv och skön komfortvärme. Här finns plats för avhängning och ytterligare förvaring i en klädkammare under trappan. Från hallen tar vi oss vidare till kök och vardagsrum. KÖK Platsbyggt öppet kök med vy över matplats och braskamin. Fönster med en härlig utsikt mot trädgården bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Köket som renoverades 2022 har vita skåpluckor med gråa väggar. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn takfläkt, mikro, diskmaskin samt kyl och frys. Här finns goda förvaringsmöjligheter samt avlastningsytor. Utgång till den insynsskyddade altanen och trädgården. Köket är utrustat med golvvärme. VARDAGSRUM Väl tilltaget vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck som släpper in ett fint ljus i hela rummet. Parkett på golv och målade väggar i vitt. Här finns utrymme för större soffmöblemang, soffbord samt mediamöbel och matplats. Mysig braskamin placerad i anslutning mellan kök och vardagsrum, att värma sig framför en kylig vinterdag. TOALETT Toaletten på entréplan har helkaklade väggar och grått golv med behaglig golvvärme, här finns WC, handfat i kommod och ett rymligt spegelskåp. KONTOR Kontor med egen entré. Vitmålade väggar och plastmatta på golv. HOBBYRUM Hobbyrum med egen utgång ut till trädgården. TVÄTTSTUGA Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Gott om plats för förvaring och arbetsytor. GARAGE Garage med plats för bil men även goda möjligheter till god förvaring. ÖVRE PLAN MASTER BEDROOM Generöst sovrum med härligt ljusinsläpp från fönsterparti. Plats för dubbelsäng, sängbord samt annat önskat möblemang. ekparkett och vitmålade väggar. SOVRUM 2 Mysigt rum med härligt ljusinsläpp från fönsterparti med utsikt av trädgården. Är idag möblerad med säng. Det finns gott om förvaring i rummet. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. SOVRUM 3 Stilrent rum med härligt ljusinsläpp från fönsterparti med utsikt av trädgården. Är idag möblerad med säng. Det finns gott om förvaring i rummet. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. BADRUM Stort och ljust helkaklat badrum renoverat 2021. Badrummet är utrustat med golvvärme stort badkar, dusch, WC och handfat i kommod och ett rymligt spegelskåp.

Tomt

På tomten som är 745 kvm finns ett stort trädäck med sol stora delar av dagen, här finns även en bubbelpool att njuta av i ett insynsskyddat läge, en perfekt plats för både lek och umgänge. Framsidan bjuder på en mindre trädgårdsplätt där men idag har odlingslådor samt en uppfart som leder in till garaget.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1967-09-25)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Stavsnäs GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 25/9 2019

Klass

E

Förbrukning

101 kWh/kvm per år

Drift per år

Uppvärmning

15 000 kr

Försäkring

3 858 kr

Vatten/avlopp

8 514 kr

Elförbrukning

12 600 kr

Sotning

500 kr

Väg/Samfällighetsavgift

1 650 kr

Summa

42 122 kr

Fastighetsskatt tillkommer med 9 287 kr för år 2023 (skatten är förifylld i din inkomstdeklaration. Du behöver alltså inte betala in avgiften eller skatten separat, utan den ingår i din slutliga skatteberäkning).

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 393 000 kr

Byggnad

1 606 000 kr

Mark

787 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1970

Pantbrev

Summa

1 785 000 kr

Antal

7 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 ½ plan

Byggår

1970

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direktverkande el samt luftvärmepump och braskamin

Tak

Eternit

Fönster

2-glas och 3-glas

Renoveringar

2019 Hela fasaden målad. 2020 Badrum -nyrenoverat med värmegolv och nya stammar, nytt porslin nya rör och nytt undertak. 2020 Toalett nedre våningen renoverad med golvvärme och nya stammar nya badrumsmöbler rör.-2020 2020 Hall Ny klinker med värmegolv och tilläggsisolerad med cellbetong. 2020 Ny parkettgolv av ek i hela huset. 2020 Nya dörrar och karmar på hela övervåningen. 2020 Nyistalerat kök nya rör och golvvärme i hela köket även isolerat i golv med cellbetong. 2020 Nyinstallation av luftvärmepump 2020 Nyinstallerade fönster på övervåningen i sovrum 2020 Kaminen Besiktad. 2020 Ny Huv på skorsten monterad. 2020 Stor service på ventilation och besiktning. 2021 Hela huset målat invändigt 2021 Altan utbyggd. 2021 Ny grind in på tomten. 2022 Ny spisfläkt.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder