Murklans väg 19

Tännäskröket, Tännäs

Ett eget ställe i fjällen

Välkommen till detta arkitektritade och liftnära fjällhus i Tännäskröket. Fjällhuset Lokatten är en modern tolkning av den klassiska bebyggelsen i Härjedalen. Arkitekterna Andrén Fogelström har här ritat ett elegant och trivsamt fjällhus med en slank gestalt och ett karaktäristiskt sadeltak som ramar in huset. Byggnaden präglas av sina väl bearbetade träfasader i elegant mörk kulör. Insidan är varm och välkomnande med sin generösa storstuga och milsvid utsikt och ombonade sovrum. Varmt välkommen att boka in en visning av huset. Fjällhuset inrymmer hall, förråd, fem sovrum, två badrum varav en med bastu, samt allrum/kök. Möjlighet finns att köpa ett nyckelfärdigt inredningspaket framtaget i samarbete med Norrgavel. Detta ger ert fjällhus en vacker skandinavisk fjällkänsla med hållbara, tidlösa och ekologiska möbler. Kostnad för möbelpaketet tillkommer (se bilaga under dokument). Här bor ni invid Tännäskrökets liftsystem, längd-och skoterspår, samt Rogens naturreservat och kan ta del av Funäsfjällens stora utbud av aktiviteter året runt. Tännäskröket är förutom skidåkning, vandring, fiske och den vackra fjällmiljön känt för sin fokus på arkitektur, design och mat. Restaurang Arran är nominerad av White Guide och boendet är omskrivet som ett av fjällvärldens finaste. Genom att teckna hyresförmedlingsavtal med Tännäskröket så kan ni enkelt och smidigt hyra ut ert hus för att finansiera ert fjällboende året runt. Tännäskröket ombesörjer bokning, betalning, avsyning och gästservice. Ge er familj en förankring i Sveriges vackraste fjällområde och en investering i ett aktivt friluftsliv.

Fakta

Utgångspris
5 950 000 kr
Rum

6 st

Boarea

116 m²

Biarea

15 m²

Tomtarea

1 104 m²

Byggnadstyp

1-plan med loftvåning

Byggnadsår

2021

Fastighetsmäklare

Profil

Agneta Svensson

0760 400 240

agneta.svensson@bovida.se

Övrigt

Bilderna är från ett intilliggande hus, väggarna är mer vitlaserade i objektet som säljs nu. Avvikelser kan därför förekomma (se dokument för materialbeskrivning).

Rum

 • Entré

  Golv: Kalksten (elslingor) Väggar: Stående vitlaserad träpanel I entrén ingår garderob och ett skåp där det finns möjlighet att ställa ett torkskåp. Torkskåp ingår inte utan är ett tillval. Se fliken dokument och länkar för att se tillval.

 • Förråd

  Golv: Furuparkett golv Väggar: Träpanel

 • Storstuga

  Golv: Furuparkett natur hårdvaxolja Väggar: vitlaserad träpanel Kamin: Contura C310

 • Kök

  Golv: Furuparkett golv Väggar: Träpanel Inredning: Gråmålad mdf, bänkskriva i kalksten, knoppar i borstat stål. Vitvaror: Ugn (Electrolux) Induktionshäll (Electrolux) Mikrovågsugn (Electrolux) Integrerad diskmaskin (Electrolux) Integrerad kombi kyl/frys (Electrolux) Köket är specialbeställt i en ljusgrå kulör.

 • Sovrum

  I huset finns fem sovrum. Golv: Furuparkett natur hårdvaxolja Väggar: vitlaserad/gråmålad träpanel Sovrum 1: Två garderober ingår Sovrum 2: Två garderober ingår Sovrum 3: En garderob samt en platsbyggd våningssäng ingår

 • Våtrum

  Golv: Kalksten i grå kulör (el slingor) Vägg utanför våtutrymme: AI, fsc märkt Vägg i våtutrymme: Kalksten i grå kulör Inredning: WC, tvättställ med kommod, spegel (i ett badrum), pappershållare och duschhörna i glas.

 • Uteplats

  Tryckimpregnerad trätrall

Tomt

Tomten grovplaneras och befintlig jord slätas ut.

Planbestämmelser

Detaljplan

Bilplats

Parkering med plats för två bilar grusas.

Ventilation

Frånluftsaggregat integrerat i köksfläkt.

Vatten och avlopp

Fastigheten är ansluten till Tännäskrökets gemensamhetsanläggning.

Energideklaration

Utfört

Ej utförd

Drift per år

Uppvärmning

17 504 kr

Vatten/avlopp

5 050 kr

Elförbrukning

11 139 kr

Väg/snö

1 830 kr

Väg/Samfällighetsavgift

700 kr

Renhållning

1 350 kr

Summa

37 573 kr

Tännäskröket AB ansvarar för sophantering och snöröjning i och omkring stugområdet Kremlan. Fastigheten ingår i detta område. Tännäskröket AB tillhandahåller dricksvatten och avlopp i stugområdet Kremlan. Fastighetsägare i stugområdet Kremlan skall betala årsavgift. Avgifterna faktureras i efterskott och fastställs årligen i april/maj. Huset säljs nyproducerat och det finns ej faktiska uppgifter gällande förbrukning och driftskostnader. Sotning sker vart tredje år och brandskyddskontroll ska ske var sjätte år. Driftkostnaden kan variera beroende på nyttjande.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 049 000 kr

Byggnad

1 708 000 kr

Mark

341 000 kr

Taxeringsår

2022

Värdeår

2021

Närområde

I Tännäs finns något att göra både sommar och vinter. Tännäskröket har 5 liftar och 17 nedfarter och från Tännäs når du Nordic Ski Center som är en av världens största spårsystem med över 30 mil preparerade längdspår, dessa binder samman hela Funäsfjällsområdet. Området är också populärt för skoteråkare, skoterlederna omfattar 450 kilometer som pistas regelbundet. Tännäskröket är en del av Destination Funäsfjällen och delar gemensamt liftkort med Ramundberget, Tänndalen, Funäsdalsberget, Kappruet och längdparadiset Bruksvallarna. Tillsammans utgör de Skandinaviens största skidsystem med 136 nedfarter. Här finns även 423 km cykelleder, flera hundra kilometer vandringsleder med 30 utvalda guldturer, 10 kulturer och 60 toppturer på över 1000 meter, samt fler än 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskepass. I Tännäs finns även ett eget microbryggeri och den unika chansen att se urtidsdjuret myskoxen i sin hemmamiljö. Området har alltid förknippats med jakt och fiske och ligger precis vid Rogens Naturreservat som även kallas "Sveriges sydligaste vildmark". Det är ett mycket särpräglat landskap som formades under istiden och det har några av Sveriges bästa fiskevatten, särskilt känt för sin harr. I naturreservatet finns också möjlighet till paddling och vandring i fantastisk miljö. I Tännäs ligger det populära myskoxhägnet som har öppet året runt. Här får man träffa ett verkligt urtidsdjur i sin naturliga miljö. Bygdens äldsta kyrka ligger i Tännäs och dessutom Sveriges högst belägna på hela 648 möh. Tännäskröket alpina skidanläggning lockar en bred målgrupp, barnfamiljer och off-piståkare samsas i denna pittoreska anläggning. Detta är verkligen en dold pärla med varierad och rolig terräng för utförsåkning av alla svårighetsgrader. Du kan välja mellan sammanlagt 17 nedfarter belägna på de två bergen Hemkröket och Mellankröket. Om man vill åka utanför pisten finns här riktigt brant och häftig friåkning. Tillsammans med friåkningsprofilerna Jon Wagenius och Tom Oliver Hedvall har här tagits fram drygt 20 offpist repor fyllda med både naturliga och konstruerade "drops" och hopp. Vid Tännäskrökets skidanläggning finns idag en värmestuga, skiduthyrning, sportshop samt restaurangen Arran. Arran betyder eld på samiska och är omnämnd i White Guide som en av fjällvärldens bästa restauranger. Vid anläggningen finns även en spakåta som kan hyras med bastu, bubbelbad och relaxavdelning.

Byggnad

Typ

1-plan med loftvåning

Byggår

2021

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Uppvärmning

Värmepump Daikin, (luft-luft) i kombination med el

Tak

Mörkgrå pannplåt

Fönster

Aluminiumbeklädda träfonster, 3 glas, svarta.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder