Hästkroken 1

Hästkroken 1

Mörtnäs, Värmdö

Enplans villa med suveränt läge i eftertraktade Mörtnäs

En gedigen och charmig villa som har fyra sovrum med ett suveränt läge, både lugnt vid natur men centralt med närhet till centrum och skola. Här bor man granne med naturområde som skapar en ogenerad oas. Mörtnäs är ett eftertraktat område med dess centrala läge där det finns mycket goda kommunikationer, köpcentrum och skolor inom gångavstånd. Den välvårdade villan är byggd i ett plan och har fyra sovrum, varav ett mindre, vardagsrum med öppen spis som värmer både kropp och själ, kök som renoverades 2017 med matplats och utgång till den enorma terrassen. En plats där man verkligen kan njuta av villalivet med pool och utespa som förhöjer livskvalitén och ger en fantastisk plats för umgänge med familj och vänner. Tomten har vackra planteringar, fruktträd och gräsmatta med utrymme för lek och spel. På tomten finns även ett gästhus om ca 19 kvm med ett rum som renoverades 2016 och nyttjas som tonårsbostad. Carport med plats för en bil vid infarten till fastigheten som underlättar bilfärden på vintermorgnar.

Fakta

Utgångspris
6 995 000 kr
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

117 m²

Tomtarea

2 500 m²

Byggnadstyp

1 plan

Byggnadsår

1944

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Fastighetsmäklare

Profil

Agneta Svensson

0760 400 240

agneta.svensson@bovida.se

Övrigt

OMRÅDET Mörtnäs är ett attraktivt område med skärgården och naturen inpå knuten beläget endast 25 min från Stockholm. Här finns mycket goda busskommunikationer till Slussen. Mycket nära till busshållplats och Mölnviks köpcenter med ett rikt utbud av mataffärer, restauranger, butiker, gym, apotek, systembolag mm. Förskola som är helt ny sedan januari 2015 heter Snickarbarnens Förskola består av 5 avdelningar med ca 100 barn. Närmsta skola är Ösbyskolan som ligger efter Mölnviks Köpcentrum. Ösbyskolan har årskurserna F-9 och det är ca 750 st elever på skolan. I området finns tre båtklubbar: Grisslinge Båtsällskap, Mörtnäs Båtklubb och Västervikens Båtklubb. Inom gångavstånd ligger Grisslinge Havsbad. Delselius bageri och café finns här. För den golfintresserade är det heller inte långt till Wermdö Golf&Country club med högklassiga restaurangen Le Golf.

Tomt

En mysig och ogenerad tomt med härligt läge vid allmänning och en kort promenad till Mölnviks köpcentrum. Ett unikt läge just med närheten till det mesta och naturen inpå knuten. Tomten har flertal vackra planteringar och gräsytor för lek och spel. Del av fastigheten är inhägnad, mot den lilla enkelriktade vägen och grannen.

Enorm terrass som suddar ut gränsen mellan ute och inne och som pryds av en pool och en jacuzzi, en egna spa och relaxmiljö både för sommar och vinter.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Ändring Av Dp Nybyggnadsförbud, numera är det överspelat eftersom fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp. Regler för byggnation anges i detaljplanen och för mer precis information, vänligen kontakta Värmdö kommun. Nuvarande tillägg till detaljplan medger; I område betecknat B får byggarean vara 120 m2 i två plan eller byggarea 160 m2 i ett plan. Komplementsbyggnad max 50 m2 i byggarea.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Mörtnäs GA:2 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-23/112.1 Förmån: Avtalsservitut: Badplats, 01-IM4-46/5438.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 01-IM4-60/29.1 Avtalsservitut Kraftledning Nyttjanderätt Va-Försörjning

Tv

Parabol, Canal Digital.

Bredband

Öppen fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 14/9 2022

Klass

G

Elektricitet

Förbrukning

24 000 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

13 000 kr

Elförbrukning

54 800 kr

Sotning

400 kr

Vägsamfällighet

3 000 kr

Summa

71 200 kr

Förbrukning och kostnad av el är de senaste uppgifterna, då inkl pool och spabad. I kostnaden för VA ingår sophämtning. Fastighetskatt tillkommer med 8 874 kr (år 2022) och fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

4 465 000 kr

Byggnad

1 693 000 kr

Mark

2 772 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1963

Pantbrev

Summa

2 000 000 kr

Antal

7 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 plan

Byggår

1944

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Liggande träpanel

Grund

Kryp/källar grund och plintar

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump (Panasonic 2018), eldstad samt direkt el

Tak

Plåt

Fönster

3 & 2 -glasfönster

Renoveringar

1998, utbyggnad (föregående ägare) 2010, förråd, ute 2011, ekparkett hela huset 2013, trädäck främre altan samt kortsida 2016, totalrenoverat gästhus invändigt 2017, kök 2018, luftvärmepump, Panasonic 2019, trädäck poolområde, pool och jacuzzi. 2019, Invändigt tak och vägg målning, tapeter 2022, målat utvändigt hus och grundmur.

Övrigt

Maskinell utrustning, Spishäll, ugn, diskmaskin, IKEA 2017 Kyl och frys, LG Tvättmaskin, Torktumlare, Whirpool 2016 Torkskåp, Cylinda 2016 Varmvattenberedare, Metro 2021 Luftvärmepump, Panasonic 2018

Övrig byggnader

Ett mysigt gästhus som renoverades 2016 och har ett rum och är ca 17 kvm. Förrådsbyggnad om ca 15 kvm, kallförråd Vedbod


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder