Välkommen till Tärnkobbsvägen 26

Tärnkobbsvägen 26

Evlinge, Värmdö

Vacker villa uppförd i sekelskiftesstil i grönskande Evlinge

Denna eleganta tvåplansvilla i sekelskiftesstil erbjuder rikligt med familjeutrymme i form utav dess många och mysiga uteplatser, luftiga och ljusa allrum, det fantastiska lantköket, och den välskötta trädgården. Omedelbart när vi kliver in i huset möts vi av den öppna planlösningen mellan kök, matsal och vardagsrum samt det smakfulla uterummet som bjuder på en glimt av natur. Villan är uppförd 2006 av Eksjöhus med känsla av en lantlig herrgård, detta märks som tydligast i det spektakulära köket. Stora arbetsytor och större ljusinsläpp, moderna maskiner i stilfullt klassiskt utförande, vackra vita skåp, gedigna träbänkar, gott om förvaring samt marmorkakel och en genuin vedspis från Husqvarna, här finns allt och lite till. I det stora allrummet som i dagsläget används till matsal samt vardagsrum finns även en klassiskt murad braskamin som värmer kropp och själ. Uterummet som ligger i anslutning till allrummet är snäppet över den vanliga inglasade verandan med sina ordentliga trägolv samt stora fönster som går att öppna på varma sommardagar, direkt utanför möts man av bär, barr och löv åt alla håll, en sann oas i villans hjärta. På samma plan finns även ett WC rum, en välutrustad tvättstuga, samt stort badrum komplett med nyrenoverad bastu. Det mörka trät i kontrast med ljust stenarbete ger detta rum en modern och exklusiv känsla. På övre plan finns tre rymliga sovrum sammanbundna av ett ljust allrum vars höga tak och vackra balkong ger utrymmet en luftig känsla. I de tre sovrummen finns varsin walk in closet, i det största sovrummet är även denna större. Här finns även ett badrum med dusch och badkar.

Fakta

Utgångspris
9 985 000 kr
Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

197 m²

Biarea

18 m²

Tomtarea

2 655 m²

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnadsår

2006

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Fastighetsmäklare

Profil

Agneta Svensson

0760 400 240

agneta.svensson@bovida.se

Övrigt

Evlinge är beläget på natursköna Värmdölandet, endast ca 35-40 min från Stockholm. Området har blandad bebyggelse med både permanent och fritidsboende. Området erbjuder härlig natur och fina promenadstråk utmed vattnet. På promenadavstånd från fastigheten ligger Södra Evlinge Gård med ridskola, flera fina barnvänliga badplatser med sandstrand och stora gräsytor, samt båtföreningens bryggor där möjlighet till båtplats finns. Härliga strövområden med svampmarker att vandra i framåt hösten. Närmaste skola finner ni i Hemmesta, ca 5 km från huset. Här finns även livsmedel, förskolor, idrottsplats och en av knutpunkterna på Värmdö för busskommunikationer.

Tomt

2 655 kvm mycket fin trädgårdstomt med vackra planteringar, grusade gångar, fina lekytor och som kronan på verket möts man av en av pampig entré med stenarbeten och blommor. Från trädgården runt huset övergår tomten till mysig natur på den bakre delen.

Här finns många och underbara uteplatser, inglasade, under tak och öppet mot natur och trädgård.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Nybyggnadsförbud

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdö-Evlinge GA:2 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Garage och/eller parkering Förmån: Avtalsservitut: Brunn Mm, 01-IM8-87/48174.1

Bilplats

Pedantiskt skött garage om ca 40 kvm med indraget vatten och el. Byggnaden är isolerad.

Tv

Fiber samt parabol.

Bredband

Fiber.

Ventilation

Mekanisk frånluft.

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn (vattenfilter i garaget). Sluten tank om 6 kbm för wc, slamavskiljare med indräninfiltration för BDT.

Energideklaration

Utfört

Beställd

Drift per år

Vatten/avlopp

9 096 kr

Elförbrukning

34 000 kr

Sotning

800 kr

Väg/Samfällighetsavgift

2 500 kr

Renhållning

2 704 kr

Summa

49 100 kr

Fastighetskatt tillkommer om 8 524 kr/år (2021) Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

5 088 000 kr

Byggnad

3 762 000 kr

Mark

1 326 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

2006

Pantbrev

Summa

3 353 000 kr

Antal

5 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 ½ plan

Byggår

2006

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Trä

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Uppvärmning

Vattenburen elvärme, IVT värmepump frånluft samt eldstad.

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Renoveringar

2021 Bastu renoverad, marmorkakel i kök, ommålning entréplan samt kontor, nyainsatta fönster i vardagsrum, inglasning uterum/altan vid tvättstuga, ny micro samt diskmaskin. 2020 Staket runt huset. 2019 Panelad vägg i vardagsrum, ny altan runt huset, ommålning allrum övre plan. 2017 Nytt klinkergolv på entréplan gjort av fackman, ny tvättmaskin (10 års garanti) 2015 Notat golv uterum på baksida. 2010 Inglasat uterum baksida.

Övrig byggnader

Välskött garage om ca 45 kvm med indraget vatten och el, även 3-fas. Byggnaden är isolerad med 145 mm i väggarna och 200 mm frigolit under plattan. Ett förråd och vedbod om ca 15 kvm. Halva är oisolerat och andra halvan isolerat. Här har nuvarande ägare vinterförvaring av blommor och extra en frys.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder