Huvudbyggnaden

Måsvägen 21

Strömma, Värmdö

Fastighet med renoveringsbehov på en mysig tomt med byggrätt och kommunalt VA

Denna avskilda och naturnära fastighet är belägen i utkanten av Strömma, ett familjevänligt område med gångavstånd till havet och omgärdat av skärgårdsskog. Här finns goda kommunikationer, kommunalt vatten och avlopp, samt generös byggrätt. Tomten, vars goda insynsskydd från vägen tillsammans med allmänningen i bakkant lovar en fridfull tillvaro med god närhet till naturen. På fastigheten finns i dagsläget ett garage vars skick bör ses över samt ett hus med 79kvm boyta och 42kvm biarea som är i behov utav renovering, den nuvarande ägaren har påbörjat en genomgående sådan och nu finns möjlighet att avsluta med er personliga prägel. Rymlig källardel under stora delar av huset. Här finns goda möjligheter att skapa just ditt drömhus. Detaljplanen, som vann laga kraft 2017, tillåter uppförande av en huvudbyggnad om 250kvm i byggnadsarea och 360kvm bruttoarea, samt en komplementbyggnad om 60kvm. Då fastigheten befinner sig i stort behov utav renovering och den nuvarande ägaren inte har bebott fastigheten kommer en friskrivningsklausul att vara inkluderad i överlåtelseavtalet.

Fakta

Utgångspris
4 495 000 kr
Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

79 m²

Biarea

42 m²

Tomtarea

2 857 m²

Byggnadstyp

1 plan med källare och loft

Byggnadsår

1968

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Strömma är en idyll som har både handel och krog, en central punkt på Värmdö samt i skärgården. Kanalen har uppenbarligen gamla anor. År 1832 lästes följande kungörelse upp i Wermdö och Djurö kyrkor: "Att den så kallade Lillströmskanalen å Wermdö blivit så tillsvida fullbordad, att farten därigenom nu endast kan begagnas med två a tre fots djupgående mindre båtar, warder härigenom tillkännagifvet." Detta bör väl lämpligen tydas så att en gammal farled rensats så att vissa mindre båtar återigen kunde ta sig igenom. Några år senare, 1835 byggdes en svängbro över kanalen och på 1860-talet byttes denna bro mot en ny och kanalen muddrades ännu en gång. Efter ett par nya brobyggen tog staten över ansvaret för kanalen 1944 via Kungliga Väg- och vattenbyggnadsstyrelsen, ett ansvar som 1956 flyttades över på Sjöfartsstyrelsen, nuvarande Sjöfartsverket. På promenadavstånd har du Strömma krog och kanalbar där en utsökt måltid kan avnjutas i kvällssolen. Nere vid kanalen ligger även inredningsbutik där du kan finna många spännande inredningsföremål till ditt nya hus. Det är praktiskt att bo här dels för de goda kommunikationerna via buss 433 och 434 och dels det utmärkta läget för den båtintresserade. Enkelt att ta sig ut mot Kanholmsfjärden och Nämdöfjärden. Skolor finns närmast vid Vik och Hemmesta, som barnen oftast åker buss till. Förskolor så är den närmaste Lokatten i Skeppsdalsström men kanske den enklaste att pendla till ligger i Hagaberg. Sen finns ytterligare vid Vik och Hemmesta. Att handla görs lättast i Mölnvik eller Hemmesta.

Tomt

2 857 m² mysig villatomt belägen med naturen som granne. Uppvuxen trädgård med fruktträd och planteringar.

Planbestämmelser

Detaljplan Byggnadsplan Nybyggnadsförbud. Ny detaljplan; Största byggnadsarea för huvudbyggnad är 250 m2. Största bruttoarea för huvudbyggnad är 360 m2. Största totala byggnadsarea för komplementbyggnader är 80 m2 (ej enskild över 60 m2). Endast en huvudbyggnad per fastighet. Högsta byggnadshöjd är 6,5 meter för huvudbyggnad och 3 meter för komplementbyggnad. Byggnader ska placeras minst 4,5 meter från fastighetsgräns mot annan bostadsfastighet och minst 6 meter mot allmän plats om inte annat framgår i plankartan.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Strömma GA:2 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Brygga, 01-IM4-31/159.1 Last: Avtalsservitut: Brygga, 01-IM4-31/432.1 Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-31/105.1 Last: Avtalsservitut: Område Mm, 01-IM4-31/338.1 Last: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-31/70B.1 Avtalsservitut Brygga(2 st) Avtalsservitut Ledning Mm Avtalsservitut Område Mm Avtalsservitut Väg Mm

Vatten och avlopp

Enskilt vatten och avlopp. Kommunalt VA är betalt och anslutningspunkt finns vid tomtgräns.

Energideklaration

Utfört

Ej utförd

Drift per år

Vatten/avlopp

5 000 kr

Elförbrukning

7 000 kr

Vägsamfällighet

3 000 kr

Renhållning

900 kr

Summa

15 900 kr

Fastigheten har elabonnemang men förbrukar ingen el, detsamma gäller VA och sophämtning. Fastighetsskatt (8 524kr/år 2021) och försäkring tillkommer då den är individuell.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 914 000 kr

Byggnad

1 136 000 kr

Mark

1 778 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1968

Pantbrev

Summa

2 500 000 kr

Antal

9 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 plan med källare och loft

Byggår

1968

Bjälklag

Trä

Fasad

Fasadtegel

Grund

Källargrund

Stomme

Trä

Tak

Papp

Fönster

2 och 3 glas


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder