Vy över Alptoppsvägen

Alptoppsvägen 7

Kolvik, Värmdö

Sjöutsikt mot Torsbyfjärden och horisonten i magiskt västerläge från en charmig och rymlig villa

Ett av de bästa lägena, högt fritt och rogivande. Med härlig sjöutsikt över Torsbyfjärden ligger detta mycket charmiga hus, en alldeles egen oas med inramning av solen, grönskande trädgård och glittrande vatten. Det perfekta läget på den lilla återvändsgatan med en stig ner till båtplatserna, gör det till ett av de absolut bästa lägen att bo på. Ett unikt tillfälle att förvärva ett av de fåtal hus belägna på denna exklusiva adress som ligger i en mycket charmig och eftertraktad del av Kolvik där delar hör till den genuina ursprungsbebyggelsen från den tiden som ångbåtarna trafikerade Kolviks brygga. Bekvämt gångavstånd till Hemmesta centrum med skolor, affär och mycket goda busskommunikationer till Stockholm. Villan har gott om charmiga detaljer allt från snickarglädje, tre eldstäder, glasveranda och veranda under tak till det mer praktiska som stor källare och garage i huset. Fyra sovrum, tre våtrum rymligt kök för den matintresserade och två allrum. Denna charmiga idyll skall nu byta ägare efter två decennier och det är dags för en ny familj att överta denna villa med sekelskifteskänsla på en uppvuxen och barnvänlig trädgårdstomt.

Fakta

Utgångspris
11 950 000 kr
Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

175 m²

Biarea

60 m²

Tomtarea

1 504 m²

Byggnadstyp

1 ½ plan, brutet tak

Byggnadsår

1943, tillbyggt 2005 samt 2018

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Att bo i Kolvik är att bo skärgårdsvackert med närhet till staden. Från fastigheten är det badrocksavstånd till badplatsen i Blötviken med sandstrand och bryggor. Kolviks samfällighetsföreningen har åtta brygganläggningar, på fyra av dessa hyrs båtplatser ut till medlemmar. Matkasse och vardagsservice löser du redan på hemmaplan i Hemmesta Centrum ca niohundra meter därifrån. Där ligger också Hemmestaskolan med årskurser F-9 samt flera förskolor. Idrottsplatsen Värmdövallen har sporthall, 11-manna konstgräsplan, 11-manna gräsplan och en mindre grusplan. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det även belysta elljusspår. När du ska göra större inköp lockar Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker och restauranger en kort tur från ditt hem. Som om inte det vore nog ligger rofyllda Kolvik överraskande nära stadspulsen. I centrum väntar en busshållplats med täta avgångar till Stockholms innerstad - under rusningstid behöver du sällan vänta längre än fem minuter. Med goda kommunikationer och närhet till för- och grundskolor blir din tillvaro i Kolvik lika tidssparande effektiv som den är ljuvligt idyllisk! Säljarnas egna synpunkter och ord; Läget är magnifikt och huset står på Värmdös högsta punkt (Byggt av en fabrikör på 1940-talet. Den egna keramiken klär muren som omgärdar tomten mot vägen) Utsikten och frihetskänslan är hänförande. Läget är (och upplevs) som avskilt, men kommunikationer till och från Stockholm är många och frekventa. Sex olika busslinjer sju dagar per vecka gör livet enkelt. Serviceutbudet är mycket gott. Huset har många kvalitéer och det flödande ljuset från norr till söder resp öster till väster skapar en trivsam balans och energi. (Att sitta under kastanjen en sommardag är helande). Upphängningsanordning för en kajak i garaget är en bra sak. Ett par minuter till havet. Det är ett permanentboende och sommarboende på samma gång. Köket är ritat av matlagningsintresserad. Bänken är extra djup och ger enormt generösa ytor. Interiöra förändringar har skett med avsikt att behålla husets karaktär och harmoni. Färg likväl som materialval.

Tomt

1 504 m² grönskande trädgårdstomt med plats för lek och spel. Delvis inramad av staket och mur samt med insynsskyddande häck. Suveränt belägen med kort promenad via en stig ner till båtbryggorna eller vidare bort till Blötviken för ett svalkande dopp en varm sommardag.

Planbestämmelser

Avstyckningsplan Detaljplan Nybyggnadsförbud

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Kvartersanläggning, Bad- och/eller båtanläggning

Tv

Erhålles via fiber.

Bredband

Telia fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 20/9 2021

Klass

G

Elektricitet

Förbrukning

36 542 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

10 000 kr

Elförbrukning

34 000 kr

Sotning

800 kr

Vägsamfällighet

7 200 kr

Renhållning

2 500 kr

Summa

54 500 kr

Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar ca 9.000kr/år. Fastighetsskatt tillkommer med 8 524 kr/år (2021).

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

4 535 000 kr

Byggnad

2 628 000 kr

Mark

1 907 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1975

Pantbrev

Summa

3 310 000 kr

Antal

7 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 ½ plan, brutet tak

Byggår

1943, tillbyggt 2005 samt 2018

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Stående träpanel

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump, eldstäder samt elradiatorer

Tak

Takpannor

Fönster

2-, och 3-glasfönster

Renoveringar

Nedervåning: Nytt kök – måttbeställd köksbänk i ek. 40 mm tjock. Bänken byggd med 80 cm Nya golv Slipat golv och målat i bibliotek Tillbyggnad norra sidan + tvättstuga Helrenovering av badrum Nya fönster i hallen Dubbeldörr till altan i bibliotek Skafferi för torrvaror tillbyggt i köket. Platsbyggd bokhylla i bibliotek Tvättstuga (tillbyggnad), 2019. Övervåning: Helrenoverat badrum Tillbyggnad sovrum + tillhörande closet/garderob Ny balkong (den gamla revs och ny konstruktion uppfördes. Två nya elcentraler har installerats de sista åren. Ledningar (sladdar har bytts ut i undervåningen mot nya fräscha under 2010-talet. De äldsta ledningarna är således från 1987-88. Utomhus: Ommålning fasad 2019 Altan norra sidan: 2019 Cykel/vedskjul Förrådsutrymme under östra altanen.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder