Vy över Alptoppsvägen

Alptoppsvägen 7

Kolvik, Värmdö

Magnifikt sydvästläge med vidsträckt havsutsikt på Värmdös högsta punkt

Ett personligt hem med plats för hela livets teater. Uteplatser i alla väderstreck, lummig soldränkt trädgård, ändlös horisont- och havsutsikt mot Torsbyfjärden, Stockholms inlopp, Tynningö och Vaxholm. Och ett ymnigt skiftande ljusspel som når husets alla vrår. Ett boende som ger harmoni och lugn. Ett äldre hus som renoverats och byggts till med tanke. Golv i massiv hälsingegran, fransk granitkeramik i badrum, marockanskt kakel i tvättstuga, dubbel kyl/frys, måttbeställd köksbänk i stavlimmad ek med extra djup och tjocklek, altandubbeldörrar i 3-glas i åt alla håll ger extra rymd, tre eldstäder, fyra sovrum, stor matplats, sällskapsrum, bibliotek med platsbyggd bokhylla. Ett källarplan med garage och verkstad, möjlighet till vinkällare, gym eller hemmakontor, samt fd tvättstuga. Uppfarten rymmer fyra bilar. Samt vedbod/cykelskjul. Här uppe på toppen finns ljuset, lugnet, friheten. Nere i viken finns sommar- och vinterbadarbryggan och båtplatsen. En fantastisk plats att bo och leva på.

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Från fastigheten är det två min till badplats/sandstrand och bryggor. Kolviks samfällighetsförening har åtta brygganläggningar, på fyra av dessa hyrs båtplatser ut till medlemmar. Matkasse och vardagsservice löser du i Hemmesta Centrum ca 600 meter därifrån. Där ligger Hemmestaskolan med årskurser F-9 samt flera förskolor. Idrottsplatsen Värmdövallen har sporthall, 11-manna konstgräsplan, 11-manna gräsplan. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det även belysta elljusspår. Golfbanor finns tvenne, Wermdö och Fågelbro. Vid större inköp finns både Mölnvik/Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker och restauranger samt Värmdö Marknad ca 5 km från hemmet. Rofyllda och natursköna Kolvik ligger nära stadspulsen. Läget är (och upplevs) som avskilt, men kommunikationer till och från Stockholm är många och frekventa. Sex olika busslinjer sju dagar per vecka gör livet enkelt. Avstånd med bil till Slussen är 25 km och tar 20-25 min. Bussen går lika snabbt (bussfil, you know).

Tomt

1 504 m² grönskande trädgårdstomt med plats för lek och spel. Delvis inramad av staket och mur samt med insynsskyddande häck. Suveränt belägen med kort promenad via en stig ner havet. Bygglov för komplementbyggnad på 50 kvm har tidigare beviljats.

Planbestämmelser

Avstyckningsplan Detaljplan Nybyggnadsförbud

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Kvartersanläggning, Bad- och/eller båtanläggning

Tv

Erhålles via fiber.

Bredband

Telia fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 20/9 2021

Klass

G

Elektricitet

Förbrukning

36 542 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

10 000 kr

Elförbrukning

34 000 kr

Sotning

800 kr

Vägsamfällighet

7 200 kr

Renhållning

2 500 kr

Summa

54 500 kr

Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar ca 9.000kr/år. Fastighetsskatt tillkommer med 8 524 kr/år (2021).

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

4 535 000 kr

Byggnad

2 628 000 kr

Mark

1 907 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1975

Pantbrev

Summa

3 310 000 kr

Antal

7 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 ½ plan, brutet tak

Byggår

1943, tillbyggt 2005 samt 2018

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Stående träpanel

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump, eldstäder samt elradiatorer

Tak

Takpannor

Fönster

2-, och 3-glasfönster

Renoveringar

Nedervåning: Nytt kök – måttbeställd köksbänk i ek. 40 mm tjock. Bänken byggd med 80 cm Nya golv Slipat golv och målat i bibliotek Tillbyggnad norra sidan + tvättstuga Helrenovering av badrum Nya fönster i hallen Dubbeldörr till altan i bibliotek Skafferi för torrvaror tillbyggt i köket. Platsbyggd bokhylla i bibliotek Tvättstuga (tillbyggnad), 2019. Övervåning: Helrenoverat badrum Tillbyggnad sovrum + tillhörande closet/garderob Ny balkong (den gamla revs och ny konstruktion uppfördes. Två nya elcentraler har installerats de sista åren. Ledningar (sladdar har bytts ut i undervåningen mot nya fräscha under 2010-talet. De äldsta ledningarna är således från 1987-88. Utomhus: Ommålning fasad 2019 Altan norra sidan: 2019 Cykel/vedskjul Förrådsutrymme under östra altanen.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder