Gavellägenhet

Höjdgatan 11B

Höjdhagen, GUSTAVSBERG

Lägenhet "anno 1904" med egen ingång och trädgård

Välkommen till denna fina 3:a med egen uteplats och trädgårdstäppa i hjärtat av Gustavsberg på en av Gustavsbergs äldsta bruksgator. Lägenheten totalrenoverades 2019 och byggdes om från en 2:a till en 3:a och har Kök och vardagsrum i öppen planlösning med braskamin och vackra gamla trägolv. Stor matkällare med golvlucka i köket. Helkaklat badrum. Två sovrum varav ett större med utgång via spröjsade dubbeldörrar till insynsskyddad altan på baksidan. Alla rum har fina slipade plankgolv, vitmålade väggar (2023) och spröjsade fönster som ger fina ljusinsläpp.

Visningar

  • 5
    februari
    söndag
    kl 13:30 - 14:00
    Öppen visning - välkomna!

Fakta

Utgångspris
4 700 000 kr
Månadsavgift

4 376 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

257 257 kr

Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

69 m²

Våningsplan

Byggnadstyp

Flerfamiljhus

Byggnadsår

1904

Fastighetsmäklare

Profil

Jessica Halvardsson

070 456 18 13

jessica.halvardsson@bovida.se

Övrigt

Höjdhagen är ett underbart område som bjuder på blandad bebyggelse med stort kulturhistoriskt riksintresse. i början av 1900 talet tillkom flertalet flerfamiljshus omgärdas av praktfulla trädgårdar runtom. På 1960 talet förtätades området då arkitekt Olof Thunström lät rita upp mindre villor för familjer. Hela området har en härlig atmosfär där känslan av svunnen tid är påtaglig. Här finns bl a en gammal byskola, Farstavikens skola - Ekedal där man har lågstadieskola årskurs F-4, belyst motionsspår med 3 olika motionsslingor. Med en kort promenad tar man sig vidare till Gustavsberg Hamn med butiker, flertalet restauranger, vårdcentral, gästhamn för båtar och Gustavsbergs konsthall. I Gustavsbergs Centrum finns även banker, mataffär, systembolag, restauranger, småbutiker och tandläkare. Gustavsberg genomgår en förändring från brukssamhälle till modern småstadsidyll. Kommunen erbjuder flertalet aktiviteter för både stora och små som bla Gustavsbergsbadet som innehåller flera bassänger och en äventyrsavdelning med bl a vattenrutschbanor. det finns även möjlighet till friskvård, motion, relax avdelning med bubbelpool, bastu och ångbastu. När det gäller idrottsanläggningar är Ekvallen närmast. Här finns sporthall, ishall, uterink under tak, konstfrusen bandyplan (även för allmänheten vissa tider), tennishall och sommartid 11 -manna grusplan. För hästintresserade finns ett flertal ridskolor bl a Gustavsbergs Ryttarsällskap, som håller till bakom Hamnen nere i attraktiva Farsta Slottsvik. Här finns ytterligare ett härligt motions/ promenadstråk längs Baggensfjärden nere mot Hålludden och Tjustvik.

Planlösning

Egen ingång till hall med grått klinkergolv, vitmålade väggar och plats för ytterkläder och skor. I Hallen finns ett fint spröjsat fönster där man blickar ut över trädgård och Skeviksgatan. I anslutningen till hallen finns ett rymligt helkaklat badrum med schackmönstrat klinkergolv i svart/vitt med el-golvvärme, väggarna är kaklade i vitt. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ med spegelskåp ovanför, wc och tvättmaskin. Även här finns ett fint spröjsat fönster. Vidare från hallen når man kök och vardagsrum i öppen härlig planlösning med fina spröjsade fönster ut mot Höjdgatan. Här har man slipat upp de gamla fina plankgolven och vid köket finns en golvlucka ner till en mat/vinkällare. Här finns även plats för annan förvaring. Vid vardagsrummet finns en fin gjutjärns kamin att njuta vid både från matplats och vardagsrum. Köket är utrustat med vita skåpsluckor med en bänkskiva i massiv ek och vitt kakel ovanför bänkarna. Hel kyl och frys i rostfritt, rostfri spis med köksfläkt ovanför, diskmaskin och inbyggd mikro i ett av överskåpen. Lägenheten bjuder på två sovrum varav ett större med klädkammare samt utgång via dubbeldörrar ut till den stora altanen på baksidan. Båda rummen har fina plankgolv och vitmålade väggar. Hela lägenheten har nymålade väggar 2023 som ger lägenheten ett mycket ljust och fint intryck. Här är det bara att flytta in och njuta av allt som bjuds.

Månadsavgift

4 376 kr/mån

I månadsavgiften ingår uppvärmning, vatten/avlopp och sopor. Bostadsrättsinnehavaren bekostar hushållsel och bostadsrättsförsäkring.

Indirekt nettoskuldsättning

257 257 kr

Balkong, uteplats och bilplats

Grusad gång fram till entrén som gränsar mot trädgård och en skyddad uteplats på baksidan av huset. Till denna lägenhet ingår upplåten mark enligt karta.

Bredband

Fastigheterna är anslutna till Fiber. Abonnemang tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utfört

Ej utförd

Drift per år

Uppvärmning

7 200 kr

Summa

7 200 kr

Bostadsrättsförsäkring tillkommer.

Byggnad

Typ

Flerfamiljhus

Byggår

1904

Övrig byggnader

Föreningen har diskuterat att lägenheterna i markplan ska ges möjlighet att bygga ett mindre förråd på sina nyttjanderätter. För mer information om storlek, möjlighet och tillvägagångssätt kontakta föreningens styrelse.

Förening

Namn

Brf Gustavsbergsvillorna.

Organisationsnr

769638-3285.

Gatuadress

Höjdgatan 11.

Postnr

13431.

Ort

Gustavsberg.

Ekonomi

Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelse och pantsättningsavgift av köparen. Överlåtelseavgiften får uppgå till 2,5% och pantsättningsavgiften till 1% av gällande prisbasbelopp.

Om föreningen

Brf Gustavsbergsvillorna äger fastigheten Östra Ekedal 1:48 som är 3 149 kvm. På fastigheten Östra Ekedal 1:48 finns tre bostadshus uppfört 1904. Totalt inrymmer fastigheten Östra Ekedal 1:48, 15 st bostadslägenheter fördelat på ca 785 kvm. Alla byggnader är anslutna till fjärrvärmenätet och värms upp via vattenfyllda radiatorer. Vissa lägenheter har el-golvvärme i badrum/dusch/wc.

Organisationsform

Bostadsrättsförening.

Parkering

Lägenheterna i markplan med egna ingångar har parkeringar intill entrén på respektive gavel. I övrigt finns 5 st parkeringsplatser att hyra av föreningen.

Renoveringar

RENOVERINGAR Under 2019-2020 har fastigheterna genomgått en omfattande renovering. Samtliga yttertak är bytta med papp, läkt och återanvänt chamottetegel (lertegel pannor). Hus nr 11 år 2017/2018 och hus 7 och 9 år 2020. Samtliga hus och lägenheter har nya avloppsledningar 2020. För elen är servis och serviscentral utbytta. Huvudledningar fram till alla lägenheter utbytta och i alla lägenheter sitter nya elcentraler år 2020. Fiber indragen 2020 Telia öppen fiber Ommålning av fönster och fasad 2020, bättringsmålning 2022 Vatten och värmeledningar 2020 Alla radiatorer (element) bytta 2020 Nya entrédörrar 2020 Tvättstuga renoverad 2020 Underhållsplan upprättad 2022.

Gemensamma utrymmen

I hus nr 11 på gaveln ner mot Skeviksgatan finns en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp. Klinkers på golv samt målade väggar och tak. Tvättstugan renoverades 2005 och väggarna målades upp 2020. För sopor har föreningen gemensamma sopkärl.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Fastigheten är ansluten till Telia Öppen Fiber och varje lägenhetsinnehavare tecknar eget abonnemang.

Tillåter juridisk person som köpare

Ja.

Lägenheter

15 st.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Överlåtelseavgift

1 208 kr.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder