Värmdögatan 9A - anno 1882

Värmdögatan 9A

Gustavsberg, Gustavsberg

En underbar och påkostad renoverad lägenhet med trädgård och parkering i de unika brukskvarteren.

Välkommen till Värmdögatan 9. Här har du utöver den fina och varsamt renoverade lägenheten även tillgång till en härligt uppvuxen prunkande trädgård som du själv sköter och använder som din egen. Entré med ljusa väggar och mörkt klinkergolv. Avhängningsplats till vänser. Badrum/Wc finner du till höger från entrén. Här finns badkar med glasvägg, wc, handdukstork, handfat med spegelskåp ovanför, tvättmaskin med ett praktiskt skåp ovan. Helkaklat med vita kakelplattor på väggar, grått klinkergolv samt spotlights i taket. Ett stort fönster ger fint ljus. Vardagsrum med vacker braskamin med täljstensdetaljer och glas. Två sora fönser mot den lummiga trädgården

Visningar

  • 11
    juni
    söndag
    Vänligen kontakta mäklaren för tidsbokning

Fakta

Utgångspris
4 595 000 kr
Månadsavgift

3 793 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

358 455 kr

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

61 m²

Våningsplan

Byggnadstyp

Flerfamiljhus

Byggnadsår

1882

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Fastighetsmäklare

Profil

Oscar Adeheimer

0707 41 98 11

oscar.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Höjdhagen Den vackra gatan med sina prunkande trädgårdar som kantas av täta häckar ligger i den äldre delen av Gustavsberg och har ett mycket centralt läge. Det är gångavstånd till vackra Gustavsbergs Hamn på andra sidan Farstaviken med butiker, gym, flera mysiga restauranger, vårdcentral, porslinsmuseum, båtplatser och gästhamn. För den friluftsintresserade finns härliga strövområden och ett utomhusgym på sportfältet vid det elbelysta Ekedalsspåret. Vintertid är det fina skidspår över Nacka golfbana och det är bara några hundra meter ner till badklipporna vid Farstaviken. En grustennisbana finns också vid Ekedalsskolan. Blomkulans förskola ligger nära och det är endast en kort promenad tll Ekedalsskolan F-5. I Gustavsbergs centrum finns det mesta av service som mataffärer, konditori, restauranger, systembolag, banker mm, här ligger också Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Strax bakom ligger badhuset med motionsbassäng, rehab, bassäng och en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor. Mycket goda busskommunikationer till Stockholm, ca 20-25 min.

Planlösning

Välkommen in i denna otroligt charmiga lägenhet med utsikt över den stora trädgården. Hela lägenheten totalrenoverades 2011. Hall med plats för att hänga av sig kläder och ställa skor. Till höger finns det renoverade badrummet grått klinker och stora vita kakelplattor. Badkar, handfat, wc samt tvättmaskin. Vidare in i lägenheten finns först det rymliga vardagsrummet med stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp samt en braskamin som värmer både kropp och själ. Det stilfulla och charmiga köket helrenoverades också 2011 och fönster åt två väderstreck. Plats finns för matbord i rymliga köket. Sovrummet byggdes om med platsbyggd garderob och har fönster med vy över trädgården. Ett unikt tillfälle att bosätta sig på en av Värmdös attraktivaste adresser med prunkande trädgård mitt i Gustavsberg.

Månadsavgift

3 793 kr/mån

I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt förråd

Indirekt nettoskuldsättning

358 455 kr

Balkong, uteplats och bilplats

En stor och charmig trädgård med vackra planteringar och fruktträd omgärdar denna unika lägenhet. Här finns flertal skyddade uteplatser som ger möjlighet till sol och skugga under stora delar av dagen. Här finns tillgång till en prunkande trädgård som du själv sköter och använder som din egen. Tomten är inte upplåten utan föreningen äger marken, man har nyttjande och skötselrätt.

Parkering görs vid entrén.

Tv

Telia.

Bredband

Fiber via Telia.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 27/4 2023

Klass

E

Drift per år

Elförbrukning

6 000 kr

Summa

6 000 kr

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

Flerfamiljhus

Byggår

1882

Renoveringar

Lägenheten totalrenoverades 2011, inkl kök, elinstallationer, ny braskamin och badrum.

Förening

Namn

Brf Doktorsgatan.

Organisationsnr

769610-7163.

Kontaktperson

Cecilia Landmark. Tel. 070 360 77 95.

Tillåter delat ägande

Ja.

Om föreningen

Husen på Värmdögatan byggdes 1877-1882 och ritades av Magnus Isaeus. Gatan kallades först Bleksäng men fick senare namnet Värmdögatan. Av Gustavsbergarna mest benämnd Doktorsgatan eftersom doktorbostaden med mottagning låg här fram till 1960-talet. Husen på Värmdögatan har tidigare värmts upp via spis i köket och kakelugnar i det övriga rummen. Till varje lägenhet hörde en vedbod i vedbolängan där även torrdasset låg. Trädgårdarna vid husen tillhörde lägenheterna på nedre botten. De övriga i husen hade ingen egen jordbit. Trädgårdarna var som regel välskötta. På lördagseftermiddagarna skulle trädgårdarna skyfflas och krattas. Det skulle vara fint när det ringde i kyrkan klockan sex.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Renoveringar

Föreningen bildades 2004 och köpte loss husen och lägenheterna 2006. Renovering av yttertaken 2007 samt 2016, Ommurning av skorstenar 2007, Stambyte 2011, 2012, 2013, 2016 samt 2017 Renovering av grunder 2012, Renovering, byte samt målning av fasader 2012, Renovering av vissa fönster samt komplettering med spröjs, samt byte av 10 st fönster 2012. Nya ytterdörrar 14 st 2012. Radon och el 2013 Fiber installation 2016 Renovering av bod 2020.

Äger marken

Ja.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

11 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 312 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder