Trevligt 1-planshus med gästhus och en fantastiks hörntomt med bra läge i Norra Kopparmora

Norra Kopparmora, Värmdö

Kopparmoravägen 54 13953 Värmdö

  • Typ: Småhus
  • Rum: 3, varav 2 till 3 sovrum
  • Boarea: 104 kvm
  • Tomtareal/mark: 2 054 kvm
  • Biarea: 0 kvm
  • Byggår: 1965
  • Pris: 4 800 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Jessica Halvardsson

Ansvarig mäklare

Bilder

Beskrivning

Välkommen till detta smakfulla 1 planshus på en idyllisk hörntomt. Med sin perfekta placering erbjuder detta hem inte bara enastående boendemiljö, utan också en livsstil som omfamnar harmoni och avkoppling. Inom promenadavstånd finns områdets fina badstrand och båtbryggor. Här kan du och din familj njuta av soliga dagar med sand mellan tårna och frisk havsluft i lungorna. Perfekt för avkoppling, picknickar och lekfulla stunder vid vattnet.
För båtentusiasten finns också en båtklubb i närheten där du kan förvara din båt och ge dig ut på äventyr längs vattnet närhelst du önskar. Utforska närliggande vikar och öar eller ta en avkopplande fisketur på det glittrande havet.
Huset bjuder på en öppen planlösning som skapar en känsla av rymd och gemenskap, perfekt för familjemiddagar eller kvällar med vänner. De generösa fönstren låter naturligt ljus strömma in och ger en fantastisk utsikt över den vackra omgivningen och fint kuperade tomten. Här finns 2 sovrum, med möjlighet till 3 sovrum, helkaklat badrum, klädkammare. Gästhus med litet pentry och badrum. Friggebod, lekstuga och redskapsbod.
Utanför finns flera fina uteplatser som är perfekta för att njuta av solskenet och den friska luften i din egen oas av välbefinnande. Oavsett om du föredrar en solig frukost på den östra terrassen, en avkopplande lunch på den södra terrassen eller en romantisk middag på den västra terrassen, finns det alltid en plats där du kan njuta av varje solstråle som når din fastighet.

För dig som är beroende av kollektivtrafik är det lätt att ta sig in till stan med buss 436 som stannar i närheten, ca  400 m från fastigheten, vilket ger dig en smidig och bekväm resa till din destination. För föräldrar med små barn finns det också en förskola i området, vilket gör det bekvämt och tryggt för familjer att bo här.

I övrigt finns flera skolor och förskolor i Hemmesta, här finns bla både hög och lågstadieskolor i kommunal och privat regi, vilket ger en mängd valmöjligheter när det gäller utbildning och omsorg.

När det är dags för shopping eller att ta hand om ärenden finns det två köpcentrum bara cirka 10 minuter bort med bil Mölnvik och Värmdö Marknad, Här finns all tänkbar service, restauranger och vårdcentral.

Rumsbeskrivningar

  • Stor välkomnade hall med öppet upp till nock som ger hallen en fin rymd. På ena sidan om ytterdörren finns ett smalt fönsterparti som ger hallen ett fint ljusinsläpp. Hallen är möblerbar och bjuder på ett mörkgrått klinkergolv med el-golvvärme, ljust målade väggar och i taket finns spotlights. En stor garderob med skjutbara dörrar längst ena väggen som inrymmer ytterkläder och skor för hela familjen.
    
    Vidare från hallen når man det rymliga badrummet. Även här har man en tilltagen takhöjd och alla bekvämligheter som ett badrum behöver. På golvet har man ett mörkgrått klinker med el-golvvärme, väggarna är kaklade i vitt och i taket finns spotlights. Längst ena väggen har man en praktisk arbetsbänk med tvättmaskin och torktumlare under, på sidan om bänken finns ett platsbyggt skåp som inrymmer varmvattenberedaren. Badrummet är även inrett med tvättställ i kommod med spegelskåp ovanför, handdukstork, wc samt dusch bakom vikbara väggar i glas.
    
    I anslutning till hallen finns två sovrum samt en klädkammare.
    Sovrum 1 är ett rymligt sovrum med hel inbyggd garderobsvägg bakom skjutbara dörrar varav en dörr i helglas som ger rummet en fin rymd. Här har man två fönster ut mot husets baksida, väggarna är målade i blå/grå kulör och på golvet är det ekparkett. Detta sovrum har tidigare varit två sovrum som enkelt går att återställa i det fall man önskar ha fler sovrum.
    Sovrum 2 är också ett fint luftigt sovrum med hel garderobsvägg bakom skjutbara dörrar som är lackade si samma gråa ton som rummets väggar. På golvet är det ekparkett och här har man ett fönster ut mot husets baksida.
    
    Kök, matplats och vardagsrum i en öppen fin planlösning i vinkel med fönster i tre väderstreck samt öppet upp till nock. Här har du ett fantastiskt rum med gott om plats för stora härliga soffor och tilltaget matbord. Centralt placerat har du en braskamin som kan avnjutas från hela rummet. Förutom fina fönsterpartier finns även en utgång vid dubbeldörrar i glas ut till en av uteplatserna på baksidan om huset.
    Köket är inrett i vitt med stommar från Marbodal, här har man stora fina bänkytor i mörk laminat med ett vitt kakel som gåt hela vägen upp mota taket: Bänkytorna avslutas med en bardel ut mot matplats och vardagsrum. Vid bardelen finns plats för flera barstolar och är den perfekta platsen för fredagsdrink eller morgonkaffe. I slutet av bardelen finns en inbyggd vinkyl. Köket är utrustat med hel kyl och frys, ugn och mikro i högskåp, diskmaskin, induktionshäll med spisfläkt ovanför. På golvet i köket har man samma mörkgråa klinkergolv med el-golvvärme som sträcker sig hela vägen från hallen.
    Väggarna vid matplats och vardagsrum är målade i en grön och grå ton och bryts av med en ljus tapetserad fondvägg. Alla rummen har vitmålade trätak som ger struktur och en hemtrevlig känsla.

Fakta

Allmän information

  • Objektstyp: Småhus (Typkod: 220)
  • Storlek: 3 rum, varav 2 till 3 sovrum. Boarea: 104 kvm. Biarea: 0 kvm.
  • Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 923 000 SEK (fastställt 2021) varav byggnadsvärde 1 616 000 SEK och markvärde 1 307 000 SEK. Värdeår 1974.
  • Tomt: Tomtareal/mark: 2 054 kvm. Totalareal: 2 054 kvm.
  • Tomtbeskrivning:
    Mycket fin hörntomt med välskötta planteringar och flera uteplatser där du kan njuta av soliga dagar och ljumma kvällar i trivsam omgivning. Perfekt för att bjuda in vänner och familj till grillkvällar eller helt enkelt för att koppla av i lugn och ro.
    Förutom fruktträd och fina planteringar finns härliga gräsytor som bjuder in till lek och aktiviteter för hela familjen! På denna hörntomt finns gott om plats för en studsmatta där barnen kan hoppa och leka fritt. Medan barnen roar sig på gräsmattan kan du koppla av på någon av de mysiga uteplatserna och njuta av lugnet och friden i trädgården. På tomten finns också bär och fruktträd som bär frukt av hög kvalitet under säsongen, perfekt för att njuta av färska smaker direkt från trädgården.  Vidare finner du bärbuskar med både krusbär och vinbär, som lockar till sig fåglar och ger en härlig skörd att njuta av.
    Här finns möjlighet att skapa minnesvärda stunder tillsammans med familj och vänner.
  • Fastighetsbeteckning: VÄRMDÖ KOPPARMORA 2:94
  • UppdragsID: G7F SHW

Övriga rättigheter och belastningar

  • Planer och bestämmelser:
  • Kopparmora 1:1 skrävlan 1:1 tuna 1:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1963-10-22, Senast ändrad: 2023-11-29).
  • Kopparmora 1:1 skrävlan 1:1 tuna 1:1 ändring genom tillägg, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2004-05-05, Registreringsdatum: 2005-03-04, Senast ändrad: 2023-11-29).
  • Kopparmora 1:1,skrävlan 1:1 och tuna 1:1,tillägg nk1, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2008-09-16, Registreringsdatum: 2009-02-04, Senast ändrad: 2023-11-29).
  • Gemensamhetsanläggning:
  • VÄRMDÖ KOPPARMORA GA:5 - VÄGAR MED TILLHÖRANDE ANLÄGGNINGAR SÅSOM DIKEN,SLÄNTER,TRUMMOR,VÄNDPLATSER,VÄGMÄRKEN,VÄGBOM OCH VÄGBELYSNING.GRÖNOMRÅDEN MED GÅNGSTIGAR,GÅNGVÄGAR,BOLLPLAN,LEKPLATS OCH GÅNGBRYGGOR..
  • VÄRMDÖ KOPPARMORA GA:4 - PUMPANLÄGGNING MED BORRAD BRUNN.

Byggnad

  • Byggår: 1965
  • Utförda renoveringar: Om-/tillbyggnadsår: 2007 och 2014 Tidigare ägare byggde ut huset 2007 samt 2014.

    Nuvarande ägare har:
    2014 Insättning av kamin
    2014 Nytt handfat och kommod
    2015 Anlagt gräsmatta och satt tujja häck
    2016 Installerat Fiber
    2016 Målat om stora sovrummet samt lackeringar av garderobsdörrar
    2016 Installation av ny diskmaskin
    2017 Ny varmvattenberedare i huvudbyggnad samt gästhus
    2018 Byggt redskapsbod och lekstuga
    2019 Målning av vardagsrum, hallgång och hall
    2020 Installerat laddbox vid parkeringen
    2021 Öppnat upp två sovrum till ett, drog om elen i rummet och målat om
    2022 Rivit trall på baksidan och gjort om uteplatsen med en grusad yta
    2023 Ny luftvärmepump
  • Byggnadssätt: Fönster: 2 och 3 glasfönster. Skorstenstyp: Skorsten av plåt. Avlopp: Kommunalt avlopp. Vatten: Kommunalt vatten året om. Taktyp/takbeklädnad: Betongpannor. Grund: Plintar. Stomme: Trä. Fasadtyp: Träfasad. Bjälklag: Trä.
  • Typ av ventilation: Självdrag.
  • Uppvärmning: Typ av uppvärmning: Direktverkande el, luftvärmepump, braskamin.
  • Allmän information:
    Huvudbyggnaden är besiktigad.
  • TV/Internet beskrivning:
    Fiber
  • Övriga byggnader:
    Som ett extra bonus finns ett gästhus på ca 30 kvm i anslutning till huvudbyggnaden, perfekt för besökande vänner eller familjemedlemmar. Här kan de njuta av sin egen privata sfär samtidigt som de är nära nog för att delta i det liv som pågår i huvudhuset. Gästhuset är inrett med hall och förberett för litet kök med diskho. Allrum med ett litet sovrum bakom. Helkaklat badrum med dusch och wc. 
    Utförda renoveringar på gästhuset.
    2017 ny varmvattenberedare 
    2018 omläggnings av tak (läckage i tidigare yttertak) och om målning invändigt
    Gästhuset är ej besiktigat.
    
    
    På baksidan om huset finns en friggebod som erbjuder gott om förrådsutrymme för allt som man vill ha lättillgängligt men inte använder varje dag, på så sätt blir det enkelt att hålla ditt hem organiserat och i toppskick.  
    
    Vid parkeringen finns en praktisk arbetsbod för trädgårdsredskap. Vid de härliga gräsytorna intill finns en lekstuga där barnen kan bjuda sina kompisar på sommar fika.
  • Energideklaration: Energideklaration utförd: 17 april 2024
    Energistatus: Energideklaration är utförd
    Specifik energianvändning: 81 kWh/m²
    Energiprestanda, primärenergital: 146 kWh/m²
    Energiklass: E

Ekonomi

  • Pris: 4 800 000 SEK.
  • Inteckningar: Det finns 24 pantbrev om tillsammans 3 060 000 SEK.
  • Fastighetsskatt/-avgift: 9 525 SEK.
  • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 47 760 SEK/år. Årlig elförbrukning: 17 867 kWh/år. Elkostnad: 27 000 SEK/år. Försäkring: 7 000 SEK/år. Vatten och avlopp: 6 840 SEK/år. Sotning: 300 SEK/år. Samfällighet: 4 725 SEK/år. Renhållning: 1 895 SEK/år.
  • Antal personer i hushållet: 3
  • Boendekostnadskalkyl:
    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
  • Beskrivning av kostnader:
    Elkostnaderna inkluderar all uppvärmning. Summan för driftkostnaderna beror helt på hur elavtalet är förhandlat samt förbrukningen i hushållet. I driftskostnaden ingår även grundvärme i gästhuset samt laddning av elbil.
  • Parkering: Grusad infart med plats för 3-4 bilar. Här finns även en laddbox för elbil.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt