Modernt och exklusivt bostadsrättsparhus i Strömma med sjöutsikt, föreningens bästa läge!

Strömma, Värmdö

Ripvingevägen 4, lgh. nr 2

Med skärgården som närmsta granne finner ni detta exklusiva parhus ritat av arkitekterna Hultman-Vogt. Byggda i lärkträ som karaktäriseras av panoramafönster och privata terrasser som skapats för den moderna familjen som vill bo i skärgården med närheten till innerstan.
 • Typ: Bostadsrätt
 • Rum: 6, varav 4 sovrum
 • Boarea: 158 kvm
 • Byggår: 2017
 • Avgift: 6 893 SEK/månad
 • Pris: 7 495 000 SEK
 • Budgivning pågår!: 7 500 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Budhistorik

Ripvingevägen 4, lgh. nr 2, Strömma
Alias Bud Datum
Budgivare 1 7 500 000 SEK 2024-05-17

Michel Adeheimer

Ansvarig mäklare

Oscar Adeheimer

Fastighetsmäklare

Bilder

Beskrivning

Med skärgården som närmsta granne finner ni detta exklusiva parhus ritat av arkitekterna Hultman-Vogt. Byggda i lärkträ som karaktäriseras av panoramafönster och privata terrasser som skapats för den moderna familjen som vill bo i skärgården med närheten till innerstan. Genom den skärgårdstypiska naturen glimtar Strömma kanal vilket sätter pricken över i:et för detta magnifika boende. Här möts modern genomtänkt arkitektur och naturen i en fridfull harmoni med sobra och tidlösa materialval. Denna bostadsrättsförening har något unikt. Parhusen om 158 kvm är väl tilltagna och har en genomtänkt planlösning, fina uteplatser samt takterrass om 25 kvm.

Direkt ned från ens egna terrass nås även föreningens strandtomt med bastu och brygga, hit kommer man ned på bara någon minut, verkligen badrocksavstånd!

Rumsbeskrivningar

 • Entréplan erbjuder ett stilrent Italienskt kök från Aran i varm grå ton med bänkskivor av kalksten, gott om förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor tack vare den centralt placerade köksön.
  Omsluten av naturen som letar sig in genom de stora fönsterpartierna kan middagar avnjutas i den rymliga matsalsdelen som ligger med öppen planlösning mot kök och vardagsrum vilket skapar gott om sociala ytor att umgås på.
  
  Genom skjutdörrspartier kommer man ut på altanen som även den är byggd i lärkträ och sträcker sig runt huset där klematis effektfullt klättrar uppför pergolan och uteplatsen under tak.
  En fantastisk oas fint inramad av grönska dit solen når hela dagen. Här kan ni njuta av härliga sommardagar och kvällar med Strömma kanal genom träden.
  
  Vidare finns här aven en välkomnande hall med garderober för förvaring, gästrum/kontor, smakfullt inrett badrum samt en praktisk tvättstuga med grovingång.
  
  Övre plan bjuder på ett stort allrum som är perfekt för familjemys och filmkvällar med panoramafönster och utgång till en privat terrass i fritt läge med läge ner mot Strömma kanal.
  Master bedroom är snyggt inrett med walk-in-closet och egen utgång till terrassen. Här finns också två sovrum samt ett härligt badrum med badkar.
  
  Från övervåningens terrass leder en spiraltrappa upp till den magiska takterrassen i höjd med trädkronorna med fri sikt över området och sol från morgon till kväll. Här har man en perfekt plats för långa sommarkvällar där man kan se solen vackert går ner mellan trädtopparna.
  
  Hela huset har genomgående 1-stavs ekparkett tillsammans med vackert sandfärgat klinker i granitkeramik i hall och badrum.
  
  Vattenburen golvvärme värmer båda planen och ett integrerat SONOS-system är installerat i kök och vardagsrum.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp:
 • Storlek: 6 rum, varav 4 sovrum. Boarea: 158 kvm.
 • Andelstal: 5,12777. Andelstal insats: 5,26316. Andel av månadsavgift: 0.
 • Andel av BRF:s nettoskuldsättning: 1 736 875 SEK
 • Lägenhetsnummer BRF: 2
 • Bostadsrättsförening: Brf Strömma 24. Markägare: Föreningen äger marken.
 • UppdragsID: G66 8WE

Byggnad

 • Allmän information Kommentar:
  Föreningen äger en strandtomt med bastu och brygga vid Västeräng
 • Byggår: 2017
 • Övriga utrymmen i föreningen:
  Gemensamt förråd för trädgårdsredskap
 • Energideklaration: Energideklaration utförd: 24 januari 2020
  Energistatus: Energideklaration är utförd
  Specifik energianvändning: 40 kWh/m²
  Energiprestanda, primärenergital: 65 kWh/m²
  Energiklass: B

Ekonomi

 • Pris: 7 495 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
 • Månadsavgift: 6 893 SEK/månad.
 • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 1 237 SEK/månad. Hushållsel: 900 SEK/månad. Vatten: 150 SEK/månad. Vägförening: 187 SEK/månad.
 • Pantsättningsavgift: 573 SEK.
 • Överlåtelseavgift: 1 433 SEK. Överlåtelseavgift betalas av: Köpare.
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Parkering: Till bostadsrätten finns parkering för två bilar framför huset. Elstolpe finns för att ladda bilen.

Området

Strömma

Strömma är en idyll som har både handel och krog, en central punkt på Värmdö samt i skärgården. Kanalen har uppenbarligen gamla anor. År 1832 lästes följande kungörelse upp i Wermdö och Djurö kyrkor: "Att den så kallade Lillströmskanalen å Wermdö blivit så tillsvida fullbordad, att farten därigenom nu endast kan begagnas med två a tre fots djupgående mindre båtar, warder härigenom tillkännagifvet." Detta bör väl lämpligen tydas så att en gammal farled rensats så att vissa mindre båtar återigen kunde ta sig igenom. Några år senare, 1835 byggdes en svängbro över kanalen och på 1860-talet byttes denna bro mot en ny och kanalen muddrades ännu en gång. Efter ett par nya brobyggen tog staten över ansvaret för kanalen 1944 via Kungliga Väg- och vattenbyggnadsstyrelsen, ett ansvar som 1956 flyttades över på Sjöfartsstyrelsen, nuvarande Sjöfartsverket.
På promenadavstånd har du Bistro Lillströmma samt Strömma krog & kanalbar där en utsökta måltider kan avnjutas i kvällssolen. Nere vid kanalen ligger även en mysig inredningsbutik där du kan finna många spännande föremål till ditt nya hus. 
Det är praktiskt att bo här dels för de goda kommunikationerna via buss 433 och 434 och dels det utmärkta läget för den båtintresserade. Enkelt att ta sig ut mot Kanholmsfjärden och Nämdöfjärden. Skolor finns närmast vid Vik och Hemmesta, som barnen oftast åker buss till. Förskolor så är den närmaste Lokatten i Skeppsdalsström men kanske den enklaste att pendla till ligger i Hagaberg. Sen finns ytterligare vid Vik och Hemmesta. Att handla görs lättast i Mölnvik eller Hemmesta.
På cykelavstånd cirka 5 minuter bort ligger Kroksjön som är en populär badsjö med sandstrand, hopptorn och flytbrygga. Den som tycker om att spela golf har närhet till Wermdö Golf & Country Club samt till Fågelbro Golfklubb där det även finns tillgång till ett friliggande stall i egen regi.Vintertid är det långa promenader, skidåkning och skridskoåkning på någon av de närbelägna sjöarna som lockar.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt