Upptäck Drömhemmet i Skärgården - Välkommen till Vindö!

Vindö, Djurhamn

Stamvägen 2 13974 Djurhamn

Charmigt hus på Vindö med perfekt läge nära natur och bad. Rymliga sociala ytor, öppen spis, inglasat uterum och soligt trädäck. Två sovrum i huvudbyggnaden plus gästhus. Nära till Stockholms skärgårds stora öar. Idealiskt för permanent boende eller som fritidsparadis.
 • Typ: Fritidshus
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 82 kvm
 • Tomtareal/mark: 3 597 kvm
 • Byggår: 1969
 • Pris: 3 795 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Michel Adeheimer

Ansvarig mäklare

Oscar Adeheimer

Fastighetsmäklare

Bilder

Planlösning

Beskrivning

Välkommen till Vindö och detta charmiga hus, perfekt beläget i den vackra skärgårdsmiljön med närhet till natur och bad. Oavsett om du söker permanent boende eller en fritidsfastighet har du kommit rätt. Tomten har ett insynsskyddat högt läge omgivet av grönska och hällar, perfekt för avkoppling på altanen eller för att arbeta på ditt senaste projekt utomhus. Huset har en tilltalande planlösning med rymliga sociala ytor i både vardagsrum och kök, med en mysig öppen spis som centrum. Från det välutrustade köket når du det inglasade uterummet, perfekt för middagar och avkoppling. Här finns också gott om plats för en soffgrupp och grillen på det soliga trädäcket, perfekt för grillkvällar med vänner och familj. I huvudbyggnaden finns idag två sovrum, och på fastigheten finns även ett gästhus om cirka 45 kvadratmeter med en stor altan.

Upptäck den sagolika naturen på Vindö, med dess underbara kombination av skog, hav och öppna landskap. Här kan du förlänga semestern och kanske till och med bosätta dig permanent. Djurö, centralt beläget i Stockholms skärgård, erbjuder närhet till stora öar som Sandhamn, Möja och Runmarö. Björkås centrum i Djurö by har allt du behöver för kommersiell service, inklusive bibliotek, konditori och livsmedelsbutik samt den omtyckta "Restaurang Björkås". Under sommaren kan du också njuta av restauranger som Motorverkstaden, Sjöboden och Vita grindarna, som även erbjuder bad och bangolf.

Huset är designat för bekvämt boende, med fyra entréer för enkel tillgång till tomten. Hallen erbjuder gott om plats för avhängning och garderober, med sovrum och förråd till höger om hallen med anslutning till köket. Köket och matplatsen leder till det inglasade uterummet och är utrustat med moderna apparater. Det stora och ljusa vardagsrummet har höga, vitmålade tak och en mysig braskamin. En passage leder till husets södra del, med ett helkaklat badrum med golvvärme, badkar och WC. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och gott om förvaring. Det största sovrummet ligger i den sydligaste delen av huset och har charmiga spröjsade fönster, gott om förvaring och egen tillgång till den härliga tomten.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Villa (Typkod: 220)
 • Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea: 82 kvm.
 • Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 849 000 SEK (fastställt 2021) varav byggnadsvärde 1 438 000 SEK och markvärde 1 411 000 SEK. Värdeår 1969.
 • Tomt: Tomtareal/mark: 3 597 kvm. Totalareal: 3 597 kvm.
 • Fastighetsbeteckning: VÄRMDÖ FJÄLLSVIK 2:40
 • UppdragsID: GSX 5CH

Byggnad

 • Byggår: 1969
 • Utförda renoveringar: Nya elradiatorer, nydragen el i hela huset inklusive ny elcentral och jordfelsbrytare - 2019
  Nytt BDT avlopp - 2019
  Målning av båda hus in och utvändigt - 2023
  Byggt altan runt husen - 2023
  Ny diskho och bänkskiva - 2023
  Sotning + kontroll av eldstad - 2021
  Nya hängrännor och stuprör - 2015
 • Byggnadssätt: Fönster: 2-glasfönster. Skorstenstyp: Murad skorsten. Utvändiga plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Avlopp: Enskilt avlopp. Vatten: Enskilt vatten året om. Taktyp/takbeklädnad: Plåt. Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Fasadtyp: Liggande träpanel. Bjälklag: Trä.
 • Typ av ventilation: Självdrag.
 • Uppvärmning: Typ av uppvärmning: Direktverkande el.
 • TV/Internet beskrivning:
  Fiber

Övrigt

 • Övrigt:
  Kör väg 222 mot Värmdö, tag höger i rondell mot Stavsnäs/Djurö. Kör ca 15 km rakt fram över Djuröbron. Kör ca 3 km in till Björkås, samhället på Djurö. Passera rakt fram ca 3,5 km och tag höger vid Vindö Landsväg och sen vänster. Kör ca 50 meter och tag höger in på Stamvägen. Här finns en bom, det krävs kod för att öppna den. Vänligen kontakta mäklaren.

Ekonomi

 • Pris: 3 795 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
 • Inteckningar: Det finns 3 pantbrev om tillsammans 1 500 000 SEK.
 • Fastighetsskatt/-avgift: 11 805 SEK.
 • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 16 800 SEK/år. Årlig elförbrukning: 10 400 kWh/år. Elkostnad: 10 400 SEK/år. Vatten och avlopp: 2 000 SEK/år. Sotning: 800 SEK/år. Väg: 1 500 SEK/år. Renhållning: 1 500 SEK/år. Båtplats: 600 SEK/år.
 • Antal personer i hushållet: 2
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Beskrivning av kostnader:
  Avgiften till vägföreningen är 3 000 kr i år, denna fastighet betalar dock halva avgiften och detta på grund av att elkostnaden för att driva den gemensamma bommen tillfaller denna fastighet. 
  Fastighetskatt tillkommer, för år 2024 är det 11 805 kr, skatten är förifylld i din inkomstdeklaration. Du behöver alltså inte betala in avgiften eller skatten separat, utan den ingår i din slutliga skatteberäkning. Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell. Denna fastighet har ej löst medlemskap i bastuklubben.

Området

Vindö

Trackersvik är ett mysigt uppväxt område på Vindö ca 3 km från Djurö by. Det har ett optimalt läge med både närhet till Sollenkrokavägen med bra kommunikationsmöjligheter samt närhet till naturen och havet i form av en lugn skärgårdsvik i direkt anslutning till den segelbåtsprydda Kanholmsfjärden. Trots närheten till Sollenkrokavägen är området beläget med en känsla av att ligga skyddat och privat, främst på grund av att området initialt är beläget högt upp och att vägen avgränsas genom en bom med kod. 
Trackersvik har en aktiv och välordnad fastighetsförening som sköter om den pittoreska och mysiga båthamnen, vägar, ängar och samfällighetens allmänna strövområden. Slutligen finns även båtplats med segelbåtsdjup att tillgå för en ringa årlig summa, iläggningsramp och uppläggningsplats för båt, en gemensam badflotte samt möjlighet till att utnyttja bastu nere vid vattnet. Som medlem har man även tillgång till mysiga bastun vid kajen. Ett idealiskt område för såväl permanent som sommarboende!
På Djurö några kilometer från Trackersvik finns mataffär, restauranger, bageri, vårdcentral, skola och annan tänkbar närservice. Skärgårdsön Djurö har den stora fördelen av att vara länkad med fastlandet genom en av Stocksholms allra vackraste broar. I och med det går det bra att kombinera ett lugnt skärgårdsliv med arbete i stan. Resan tar ca 50-60 minuter med bil eller buss. Segla ut till skärgårdens alla vackra och populära öar, besök skärgårdskrogar för en god sommarmiddag eller njut av solnedgången från områdets kvällsvarma klippor. Välkommen att trivas i Trackersvik och på Vindö!

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt