Söker du permanent bostad, fritidshus eller weekendhus?

Hölö, Stavsnäs

Södra Kärrvägen 4 13971 Stavsnäs

 • Typ: Småhus
 • Boarea: 94 kvm
 • Tomtareal/mark: 4 980 kvm
 • Byggår: 1980
 • Pris: 5 895 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information.

Jessica Halvardsson

Ansvarig mäklare

Bilder

Beskrivning

Denna fastighet är inte bara ett hem, det är en omsorgsfullt renoverad fastighet som med fördel nyttjas året runt. 
Välkommen att kliva in i detta härliga hus och låt dig omfamnas av ljuset från de stora fönsterpartierna som suddar ut gränserna mellan ute och inne. Varje rum flödar nästan graciöst in i nästa, med en atmosfär av öppenhet och harmoni och fantastiska materialval med golv i massiv furu som bryts av med väggar i putsad slätspont från Norrlandsträ i alla rum.

Med ett fullt utrustat kök, designat av Lucks by Robo, i elegant grå ton och en imponerande köks-ö med sittplatser blir matlagningen en sann njutning i detta hem. Det platsbyggda belysta vitrinskåpet tillför inte bara en touch av elegans till interiören, utan erbjuder även en praktisk förvaringslösning för att visa upp dina favoritprylar och dekorationer med stil.

Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet skapar en känsla av rymd och gemenskap, perfekt för att umgås med familj och vänner medan du lagar mat. De generösa fönsterpartierna tillsammans med den tilltagna takhöjden upp till nock ger rummet en luftig och inbjudande atmosfär.
Mitt i rummets hjärta står en braskamin, vars varma glöd sprider en känsla av komfort och hemtrevnad under kalla kvällar. Här kan du samlas runt elden och skapa minnen som varar livet ut.

Helkaklat badrum i natursten med skön golvvärme och modern inredning. Badrummet är även utrustat med bastu som tillför en skön avkoppling efter en lång dag.

Det finns två rymliga sovrum varav ett större med imponerade fönsterpartier och en anslutande klädkammare.

Och för att komplettera den redan imponerande fastigheten finns ett separat gästhus där dina besökare kan njuta av sin egen privata oas. Även gästhuset är smakfullt renoverat i en harmonisk och elegant stil.

Före bilen och alla andra tillhörigheter har du det luftiga garaget med plats för bil samt förrådsutrymme innanför.

Den stora fina tomten bjuder på flaka berghällar, gräsytor och naturmark. Vid huvudhuset har man en tilltagen altan att njuta på med plats för både utemöbler och matplats. Hela tomten har ett insynsskyddat läge där man bara kan ana grannfastigheter mellan träden.

När det kommer till läge, är denna fastighet svårslagen. Med badrocksavstånd till en vacker badstrand och båtbryggor, är det enkelt att omfamna den avkopplande livsstilen vid vattnet. Fastigheten har en båtplats nere vid båtbryggorna i Krysshamnsviken som med fördel kan övertas av ny köpare om så önskas. Varje dag blir en möjlighet att utforska naturen och njuta av det bästa av vad omgivningen har att erbjuda.

Oavsett om du letar efter ett permanent hem, ett fritidshus eller ett weekendhus, så är denna fastighet den perfekta platsen för att förverkliga dina drömmar och skapa minnen för livet.

I Hölö möts man av härlig skärgårdsmiljö mitt i mellan Krysshamnsviken och Nämndöfjärden. Förutom alla härliga badvikar och båtbryggor runt om Hölö finner man Sjösalavallen som är en del av Sjösala äng som Evert Taube skildrar i sin Sjösala vals. Här kan man tillbringa både sommar och vinter om så önskas och under de varma sommarmånaderna kan man lyssna till tonerna av fiskmåsar och båtmotorer som kryssar mellan öarna.

Från fastigheten är det ca 2,5 km till Stavsnäs By med Ica butik, Padelbanon och busshållplats för buss 433 och 434 som tar dig till Stockholm på ca 45 min.
Vidare från Stavsnäs By finns Stavsnäs Sommarhamn som bjuder på en unik skärgårdsmiljö. Här finns även det berömda bageriet, perfekt när man vill ha nybakat till kaffet eller ett gott frukostbröd.
Längre ner i Stavsnäs Vinterhamn som anlades på 1930 talet går flera pendelbåtar bla via Waholmsbolaget ut till de flesta öar i skärgården. Perfekt om man vill ta en dagstur längre ut i skärgården. I vinterhamn finns även en restaurang, en kiosk och ytterligare ett bageri.

Närmsta förskola är Talldungen som finns i Stavsnäs By. På Djurö finns även skola F-9 och Djurönäsets förskola.

Rumsbeskrivningar

 • Via en stor härlig altan kliver du in i en möblerbar hall med plats för ytterkläder och skor. På golvet har man ett massivt furugolv som slingrar sig in i alla rum tillsammans med väggar klädda i exklusiva väggpaneler i vit putsad slätspont från Norralndsträ.
  
  Hallen ansluter till två sovrum, badrum samt kök och vardagsrum.
  Kök och vardagsrum i öppen magisk planlösning öppet upp till nock med stora fönster och fönsterpartier i tre väderstreck som ger rummet ett fantastiskt ljus. Köket som är designat med grå inredning och bänkar i samma gråa ton bjuder på gott om skåp och tilltagna bänkytorna. En stor köks-ö centralt placerad i rummet med plats för barstolar. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn i högskåp samt spishäll med integrerad fläkt infälld i köksön. Exklusiva detaljer såsom platsbyggt vitrinskåp med infälld belysning, stilfulla spotlights i taken, öppningsbara och fasta fönsterpartier med metallramar.
  Centralt placerad mellan kök och vardagsrum finns en braskamin.
  
  Smakfullt inrett badrum i vacker grå natursten med el-golvvärme med appstyrd termostat så du kan njuta ev skön komfortvärme i golvet när du vill. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, bred kommod med dubbla tvättställ, spegel med infällda armaturer. Duschhörna med takdusch bakom duschväggar i glas, spotlights, tvätt pelare med både tvättmaskin och torktumlare samt bastu.
  
  Det finns två rymliga sovrum.
  Det största sovrummet har en egen klädkammare. Här finns även stora fina fönsterpartier som bildar en vacker tavla av naturen utanför.
  
  
  Utförda renoveringar av nuvarande ägare:
  * Full interiör renovering 2022, samt diverse mindre arbeten utförda 2022-2023
  * Köket är designat av Lucks by Robo. Det är en IKEA-stomme med luckor, paneler samt platsbyggt vitrinskåp från Lucks. 
  * Nya 3-glas fönster med metallramar, 2022
  * Golvet är massivt Furuträ - 'Furu Modern Extra Vit', 2022
  * El dragen för huvudhuset samt gästhuset, 2022
  * Ny isolering i väggar samt tak på huvudhuset samt gästhuset, 2022
  * 'Renova'-strömbrytare samt uttag, 2022
  * Ny utomhusbelysning, 2022
  * Badrummet renoverades med natursten och golvvärme (appstyrd termostat), 2022
  * Tvättmaskin samt torktumlare köptes begagnade så har ej info om dessa men de var nästintill nya vid köpet
  * Ny kyl/frys (Samsung), 2022
  * Spishällen är en induktionshäll med integrerad fläkt från Siemens, 2021
  * Ny ugn, 2022
  * Nytt plåttak, 'Planja modern', gästhuset, 2022
  * Förbränningstoalett Cinderella
  * Varmvattenberedaren köptes begagnad och är ca 5 år gammal, installerades 2022
  * Ny luftvärmepump, 2023
  * Väggpanelen är putsad slätspont från 'Norrlandsträ'. Den sitter på samtliga väggar i huvudhuset samt gästhuset
  * Dräneringsarbete, dagvatten nedgrävt bort till allmänningen, 2023
  * Gallring av tomten utfördes av arborist 2021

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Småhus (Typkod: 220)
 • Storlek: Boarea: 94 kvm.
 • Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 871 000 SEK (fastställt 2021) varav byggnadsvärde 1 275 000 SEK och markvärde 1 596 000 SEK. Värdeår 1986.
 • Tomt: Tomtareal/mark: 4 980 kvm. Totalareal: 4 980 kvm.
 • Fastighetsbeteckning: VÄRMDÖ HÖL 1:156
 • UppdragsID: GFG ENN

Övriga rättigheter och belastningar

 • Gemensamhetsanläggning:
 • VÄRMDÖ HÖL GA:1 - VÄGFÖRENING.
 • Planer och bestämmelser:
 • Höls by, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1941-04-28, Senast ändrad: 2022-10-15).

Byggnad

 • Byggår: 1980
 • Utförda renoveringar: Om-/tillbyggnadsår: tillbyggt 1993
 • Byggnadssätt: Fönster: 3-glasfönster. Skorstenstyp: Skorsten av plåt. Avlopp: sluten tank 3 m³ till wc, trekammarbrunn till bdt från 1982.. Vatten: Borrad brunn ca 90 meter djup, sommarvatten från området med utkast på garaget.. Taktyp/takbeklädnad: Betongpannor. Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Fasadtyp: Träfasad.
 • Typ av ventilation: Självdrag.
 • Uppvärmning: Typ av uppvärmning: Frånluftsvärmepump, el-golvvärme i badrum, braskamin.
 • TV/Internet beskrivning:
  Fiber
 • Övriga byggnader:
  Garage på ca 30 m² byggt 1995 med plats för 1 bil med isolerat förråd i den bakre delen av garaget. 
  
  Gästhus på ca 18 m² byggd någon gång på 1950 talet fördelat på sovrum, pentry och allrum. Indragen el, EJ indraget vatten.
  Gästhuset har genomgått en total invändig samt delvis utvändig renovering. Gästhuset är fördelat på allrum/storstuga, litet sovrum, tvättrum med förbränningstoalett. Materialvalen är samma som i huvudbyggnaden med massiva furugolv och vita panelväggar. Nya fönster samt nytt yttertak i svart plåt.
 • Energideklaration: Energideklaration utförd: 21 maj 2024
  Energistatus: Energideklaration är utförd
  Specifik energianvändning: 79 kWh/m²
  Energiprestanda, primärenergital: 141 kWh/m²
  Energiklass: E

Ekonomi

 • Pris: 5 895 000 SEK.
 • Inteckningar: Det finns 6 pantbrev om tillsammans 3 773 000 SEK.
 • Fastighetsskatt/-avgift: 9 287 SEK.
 • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 39 198 SEK/år. Årlig elförbrukning: 9 694 kWh/år. Försäkring: 6 848 SEK/år. Vatten och avlopp: 4 000 SEK/år. Uppvärmning: 22 500 SEK/år. Samfällighet: 2 050 SEK/år. Väg: 1 800 SEK/år. Renhållning: 2 000 SEK/år.
 • Antal personer i hushållet: 4
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt