Skeppsdalsström, Värmdö

Lostigen 46 13940 Värmdö

Upplev det bästa av skärgårdslivet i Skeppsdalström med detta välvårdade familjevilla. Modernt kök, rymliga ytor, dubbelgarage, och närhet till natur och bekvämligheter gör detta till den ultimata tillflykten. Utnyttja potentialen för generationsboende eller uthyrning. En livsstil att drömma om!
 • Typ: Småhus
 • Rum: 7, varav 4 sovrum
 • Boarea: 165 kvm
 • Tomtareal/mark: 2 380 kvm
 • Biarea: 88 kvm
 • Byggår: 1970
 • Pris: 7 985 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information.

Michel Adeheimer

Ansvarig mäklare

Oscar Adeheimer

Fastighetsmäklare

Bilder

Beskrivning

Välkommen till Skeppsdalström, ett av Värmdös mest eftertraktade villaområden där man har skärgården som närmsta granne. Här, omringad av grönskande skogar och natursköna promenadstråk, ligger Lostigen 46 - ett hem som erbjuder den perfekta balansen mellan avkoppling och närhet till skärgårdslivet.

Detta moderna hem har genomgått en omfattande renovering under 2015-2016 efter en brand, vilket resulterade i att hela huset nu står i en modern skick. Med nya 3-glasfönster, en bergvärmepump från Nibe kombinerat med ett vattenburet system för uppvärmning med golvvärme på entréplanet och radiatorer på övriga plan, samt mekanisk ventilation, garanteras en behaglig inomhusmiljö året runt. Det nya taket och den nyligen dragna elen är ytterligare exempel på moderniseringen av denna fastighet, vilket också resulterat i en effektivare elförbrukning.

Skeppsdalström har allt för både den som är aktiv och naturintresserad. Endast några minuters promenad bort ligger Skeppsdalströms egna badplats vid båtklubben, med sandstrand, en stor badbrygga och en flytbrygga. För golfentusiaster lockar Wermdö Golf & Country Club med sin vackra bana och närhet till vattnet, medan båtälskare har förmånen att kunna använda Skeppsdalströms båtklubbs bryggor och marina.

Barnfamiljer kommer att uppskatta närheten till bekvämligheter, samt de gröna och trygga miljöerna som omger fastigheten.

Lostigen 46, med sin höga position i området och populära badplatsen Vitträsksjön ett stenkast bort, erbjuder en fridfull tillflyktsort. Med sina 205 kvm boarea fördelat över tre våningar erbjuder detta hem gott om utrymme för hela familjen. Övervåningen erbjuder två ljusa sovrum samt ett allrum som enkelt kan konverteras till ytterligare ett sovrum.

På entréplanet möts du av generösa ytor och stora fönster som skapar en öppen och inbjudande atmosfär. Det moderna köket i öppen planlösning är utrustat med faciliteter för den kräsne kocken. Här finns en ordentlig 90 cm bred gasspis från Smeg, elegant kombinerad med mörka träluckor och svarta bänkskivor. Den stora L-formade designen tillsammans med en imponerande köksö med skåp på vardera sida ger otroligt mycket bänkyta och förvaringsutrymme. Naturligtvis finns här även diskmaskin och kyl/frys, samt en stilfullt inbyggd vinkyl för vinälskaren.

Från köket och matplatsen leder dörrar ut till terrassen, som delvis är under tak, vilket skapar en härlig förlängning av det inre utrymmet och perfekta förhållanden för utomhusmiddagar och avkoppling.

Souterrängen erbjuder ytterligare komfort med två stora allrum, där det ena enkelt kan konverteras till ett sovrum, och det andra kan kallas för "gillestuga". I anslutning till detta finns även ett rum som är tilltänkt som vinkällare. Här finns också ett extra sovrum och ett badrum komplett med bastu. Dessutom finns tvättstuga och gott om förvaringsmöjligheter.

Ett isolerat dubbelgarage på cirka 35 kvm står redo att rymma dina fordon och verktyg med bekvämlighet. Här kan du enkelt parkera och säkra dina fordon året runt, och med elektricitet indraget finns det möjlighet att arbeta eller förvara utrustning i garaget. För den som väljer att köra elbil finns även potential för installation av laddningsmöjligheter.

Intill garaget finns en lägenhet på cirka 15 kvm, lämplig för potentiell uthyrning eller generationsboende. Denna lägenhet erbjuder en bekväm vistelse med en praktisk pentry, toalett och dusch, vilket gör den till en lämplig plats för gäster eller för att generera extra inkomst genom uthyrning.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Villa (Typkod: 220)
 • Storlek: 7 rum, varav 4 sovrum. Boarea: 165 kvm. Boareabeskrivning: Ej med mätintyg, uppmätt av säljaren. Överensstämmer inte med de taxerade uppgifterna. Biarea: 88 kvm.
 • Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 473 000 SEK (fastställt 2021) varav byggnadsvärde 2 456 000 SEK och markvärde 2 017 000 SEK. Värdeår 1970.
 • Tomt: Tomtareal/mark: 2 380 kvm. Totalareal: 2 380 kvm.
 • Tomtbeskrivning:
  På en charmig och privat tomt om 2 380 kvm ligger den rymliga och fina villa omgärdad av vacker natur och majestätiska ekar, vilket genomsyrar platsen med en känsla av ro och avskildhet. Tomten gränsar till allmänning både på sidan och bakom ner mot badsjön, vilket ger extra integritet och utrymme att njuta av naturens lugn. En del av tomten är inhägnad, vilket är praktiskt för både barn och husdjur och ger en känsla av trygghet.
  Här finns även ett charmigt växthus, perfekt för avkoppling och odling, harmoniskt inbäddat i den omgivande naturen. Parkering är enkelt med en asfalterad uppfart och ett garage med plats för två bilar, vilket gör det bekvämt och säkert att ta hand om era fordon.
  Bara en kort promenad bort ligger båtklubben som erbjuder uthyrning till fastighetsägare i området samt en underbar strand vid havet, perfekt belägen för att njuta av spektakulära solnedgångar i västerläge.
 • Fastighetsbeteckning: VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK 1:591
 • UppdragsID: GGD H3X

Övriga rättigheter och belastningar

 • Planer och bestämmelser:
 • Värmdövik 1:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1966-09-09, Senast ändrad: 2023-06-13).
 • Värmdövik 1:751 m fl, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2003-10-22, Senast ändrad: 2009-06-16).
 • Gemensamhetsanläggning:
 • VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK GA:1.
 • VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK GA:7.
 • Samfällighet:
 • VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK S:2.

Byggnad

 • Byggår: 1970
 • Utförda renoveringar: Om-/tillbyggnadsår: 2016 Till stora delar byggdes och renoverades byggnaden 2016 och framåt, våningarna ovan källarvåningen, detta efter en brand. Så tak, väggar, kök, våtrum, fönster, el m.m. är bytta runt 2016
 • Byggnadssätt: Fönster: 3-glasfönster (ett par 2-glas). Utvändiga plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Avlopp: Kommunalt avlopp. Vatten: Kommunalt vatten. Taktyp/takbeklädnad: Plåt. Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Fasadtyp: Träfasad. Bjälklag: Trä.
 • Uppvärmning: Typ av uppvärmning: Bergvärme, vattenburet. Ålder på värmeanläggning: 2 016. Märke på värmeanläggning: Nibe.
 • Uteplatsbeskrivning:
  Stor altan i anslutning till köket, delvis under tak, som vetter mot mot sjön. Delar av tomten är inhängnad
 • Energideklaration: Energideklaration utförd: 8 mars 2024
  Energistatus: Energideklaration är utförd
  Specifik energianvändning: 58 kWh/m²
  Energiprestanda, primärenergital: 105 kWh/m²
  Energiklass: D

Ekonomi

 • Pris: 7 985 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
 • Inteckningar: Det finns 10 pantbrev om tillsammans 3 450 000 SEK.
 • Fastighetsskatt/-avgift: 9 525 SEK.
 • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 34 902 SEK/år. Årlig elförbrukning: 10 607 kWh/år. Elkostnad: 12 277 SEK/år. Vatten och avlopp: 17 000 SEK/år. Väg: 5 625 SEK/år. Renhållning: 0 SEK/år.
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Beskrivning av kostnader:
  Kostnaden för vatten och avlopp inkluderar även sophämtning. Fastighetskatt tillkommer för år 2024 är det 9 525 kr, skatten är förifylld i din inkomstdeklaration. Du behöver alltså inte betala in avgiften eller skatten separat, utan den ingår i din slutliga skatteberäkning. Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell.
 • Parkering: Ett isolerat dubbelgarage på cirka 35 kvm står redo att rymma dina fordon och verktyg med bekvämlighet. Här kan du enkelt parkera och säkra dina fordon året runt, och med elektricitet indraget finns det möjlighet att arbeta eller förvara utrustning i garaget. Intill garaget finns en lägenhet på cirka 15 kvm, lämplig för potentiell uthyrning eller generationsboende. Denna lägenhet erbjuder en bekväm vistelse med en praktisk pentry, toalett och dusch, vilket gör den till en lämplig plats för gäster eller för att generera extra inkomst genom uthyrning.

Området

Skeppsdalsström

Skeppsdalsström är ett av Värmdös mest eftertraktade villaområden. Här finns närhet till natursköna promenadstråk, motionsspår och cykelväg till Grills bad, belägen intill Värmdö scouternas anläggning samt Grisslinge havsbad. Den nya cykelvägen sträcker sig från Ålstäket ända ner till Strömma. 
Skeppsdalströms båtklubb finns i området med bryggplatser för de boende i området. För de badsugna finns bad i den barnvänliga badviken och dess vackra sandstrand, ca 900 meter från huset.
Precis i anslutning till Skeppsdalström, ligger Wermdö Golf & Country Club:s golfbana i en vacker kulturhistoriskt intressant skärgårdsnatur med närhet till vattnet. Alldeles invid det vackra klubbhuset finns pool och tennisbana. Kommer man med båt, kan man lägga till vid klubbens egen marina.
Närmaste förskola finns vid Hagaberg, ca 3 km. Närmaste skolor är Vikskolor, Montessori vid Vik samt Hemmesta skolor. 
Kommunikationer, buss nr: 433, 434 tar er till Slussen på ca 30 min, avstånd till busshållplats Grävlingsstigen ca 1 300 m.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt