Solig tomt med sjönära läge och generös byggrätt i eftertraktade Gamla Herrviksnäs

Herrviksnäs, Värmdö

Gamla Herrviksnäsvägen 83

 • Typ: Tomt
 • Tomtareal/mark: 3 048 kvm
 • Pris: 3 695 000 SEK

Kommande visningar

Kontakta mäklaren för visning

Boka visning

Gamla Herrviksnäsvägen 83, Herrviksnäs
Datum:
Tid:  
Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. GDPR *
* Obligatoriskt

Michel Adeheimer

Ansvarig mäklare

Oscar Adeheimer

Fastighetsmäklare

Bilder

Beskrivning

TOMT
Välkommen till denna skärgårdsidyll i eftertraktade Herrviksnäs, här finner vi 3048 kvm underbar hörntomt med sjönära läge och bekvämt pendlingsavstånd till Stockholm. Fastigheten består dels av plana gräsytor, dels härlig skärgårdsnatur med träd och blåbärsris. Här finns gott om plats för både din drömvilla samt tillhörande komplementbyggnader. Tomten är plan och lättbyggd med två möjliga infarter.

Dessutom är den lummiga fastighet inom ett riktigt badrocksavstånd ner till det idylliska Sarabadet, till vilket man kommer efter en kort promenad ned för den grusade vägen följt av ett par hundra meter sommaräng, därefter når man den gömda oas som de boende i området inte talar för högt om. Här kan man njuta av kvällssolens sista strålar med fötterna i det svalkande vattnet. 


DETALJPLAN
Detaljplanen medger byggrätt med en byggnadsarea för huvudbyggnad på 250 kvm, max 10 meter högt, bruttoarea för huvudbyggnad på 360 kvm samt byggnadsarea för komplementbyggnad om totalt 80 kvm (största byggnaden får vara högst 60 kvm)

GEMENSAMHETSANLÄGGNING
Värmdö Herrviksnäs GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Bad och/eller båtanläggning

VISNING
Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning på plats.

TAXERING
Fastigheten har ej ännu åsatts något taxeringsvärde, det är inskickat men inte registrerat ännu.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Tomt (Typkod: 210)
 • Tomt: Tomtareal/mark: 3 048 kvm. Totalareal: 3 048 kvm.
 • Fastighetsbeteckning: VÄRMDÖ HERRVIKSNÄS 1:144
 • UppdragsID: GP8 X2M

Övriga rättigheter och belastningar

 • Planer och bestämmelser:
 • Detaljplan för herrviksnäs, strömma delområde s3, Detaljplan (Beslutsdatum: 2021-12-15, Registreringsdatum: 2022-05-20, Senast ändrad: 2023-04-17).
 • Gemensamhetsanläggning:
 • VÄRMDÖ HERRVIKSNÄS GA:1.
 • Rättigheter last:
 • Officialservitut: Rätt att anlägga, nyttja, underhålla samt förnya vatten- och avloppsledningar samt övriga erforderliga ledningar - Ledningar.

Övrigt

 • Övrigt:
  VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
  Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.
  
  BUDGIVNING
  På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
  Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.
  
  LÅNELÖFTE
  En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.
  
  UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
  Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Ekonomi

 • Pris: 3 695 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
 • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 2 500 SEK/år. Samfällighet: 2 500 SEK/år.
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Beskrivning av kostnader:
  Fastighetsskatt tillkommer med 1% av blivande taxeringsvärde tills att huvudbyggnad är uppförd och att det erhållits slutbevis. Enligt dagens regler så blir då fastigheten skattebefriad i 15 år från att slutbevis erhållits. Fastigheten har inte åsatts något taxeringsvärde ännu. För bebyggd fastighet så är årsavgiften (2023) till Herrviksnäs Samfällighet 2 500 kr.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt