Solig tomt med sjöutsikt och riktigt sjönära läge i eftertraktade Gamla Herrviksnäs

Herrviksnäs, Värmdö

Gamla Herrviksnäsvägen 20, 139 40 Värmdö

Unik möjlighet till drömboendet! Södervänd, terrasserad tomt med fin sjöutsikt över Herrviken. En pittoresk stig leder ner till föreningens mysiga badstrand. Generös byggrätt enligt detaljplan, kommunalt VA i gatan. Skapa ditt paradis med sjöutsikt och fin kvälls- eftermiddagssol
 • Typ: Tomt
 • Tomtareal/mark: 3 001 kvm
 • Pris: 4 995 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Michel Adeheimer

Ansvarig mäklare

Oscar Adeheimer

Fastighetsmäklare

Bilder

Beskrivning

Välkommen till en exklusiv möjlighet att förverkliga dina bostadsdrömmar på denna södervända, terrasserade tomt med en fin utsikt över Herrviken och en härlig möjlighet att njuta av underbara solnedgångar direkt från din framtida bostad.
Tomten är strategiskt placerad för att erbjuda sjöutsikt, med Herrviken som ger en lugnande känsla av närhet till naturen. Den terrasserade designen gör det möjligt att skapa flera nivåer och utrymmen som kan utnyttjas för trädgårdsanläggning, lounging och underbara uteplatser.
För de soliga dagarna erbjuder tomten en direkt nedstigning till en av föreningens egna badstränder. En pittoresk stig leder dig genom den grönskande omgivningen, vilket ger en bekväm och naturskön tillgång till vattnet för avkopplande bad och avslappnade dagar vid stranden.
Fastighetens långa gräns mot vägen skapar en unik möjlighet för den nya ägaren att skapa en egen infart längs hela fastigheten, i likhet med de närliggande egendomarna. Detta ger dig flexibiliteten att designa och anpassa din uppfart på ett sätt som passar din vision för ditt framtida hem. Det går utmärkt att beträda tomten själv, lättast då via en trappa upp från Gamla Herrviksnäsvägen. 
Denna tomt är inte bara ett markområde – det är en möjlighet att skapa ett hem där varje dag känns som en semester. Kontakta oss nu för att inte gå miste om detta enastående tillfälle att äga en plats där naturskönhet, sjöutsikt och flexibilitet möts för att skapa ditt drömboende. 

DETALJPLAN
Detaljplanen medger byggrätt med en byggnadsarea för huvudbyggnad på 250 kvm, max 10 meter högt, bruttoarea för huvudbyggnad på 360 kvm samt byggnadsarea för komplementbyggnad om totalt 80 kvm (största byggnaden får vara högst 60 kvm)

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Tomt (Typkod: 210)
 • Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 528 000 SEK (fastställt 2023) varav markvärde 2 528 000 SEK.
 • Tomt: Tomtareal/mark: 3 001 kvm. Totalareal: 3 001 kvm.
 • Tomtbeskrivning:
  Södervänd, terrasserad tomt med sjöutsikt över Herrviken och fantastiskt solläge! Det höga läget gör att utsikten når hela vägen över till Ingarö och bidrar till fantastiska solnedgångar. Alldeles nedanför tomten går en stig till en av föreningens badstränder. Fastighetens långa gräns mot vägen möjliggör för en ny ägare att dra en egen väg långt upp på fastigheten, i likhet med intilliggande fastighet.
 • Fastighetsbeteckning: VÄRMDÖ HERRVIKSNÄS 1:145
 • UppdragsID: GNZ P69
 • Byggrätt, anslutningar mm:
  Detaljplanen medger byggrätt med en byggnadsarea för huvudbyggnad på 250 kvm, max 10 meter högt, bruttoarea för huvudbyggnad på 360 kvm samt byggnadsarea för komplementbyggnad om totalt 80 kvm (största byggnaden får vara högst 60 kvm)
  
  Kommunalt vatten och avlopp samt fiber finns vid tomtgräns för anslutning, anslutningsavgifter ej erlagda

Övriga rättigheter och belastningar

 • Planer och bestämmelser:
 • Detaljplan för herrviksnäs, strömma delområde s3, Detaljplan (Beslutsdatum: 2021-12-15, Registreringsdatum: 2022-05-20, Senast ändrad: 2023-08-14).
 • Gemensamhetsanläggning:
 • VÄRMDÖ HERRVIKSNÄS GA:1, ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Bad och/eller båtanläggning.

Byggnad

 • Byggnadssätt: Avlopp: Kommunalt avlopp. Vatten: Kommunalt vatten.

Ekonomi

 • Pris: 4 995 000 SEK.
 • Fastighetsskatt/-avgift: 25 280 SEK.
 • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 2 500 SEK/år. Samfällighet: 2 500 SEK/år.
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Beskrivning av kostnader:
  Fastighetsskatt tillkommer med 1% av taxeringsvärde tills att huvudbyggnad är uppförd och att det erhållits slutbevis. Enligt dagens regler så blir då fastigheten skattebefriad i 15 år från att slutbevis erhållits. För bebyggd fastighet så var årsavgiften (2023) till Herrviksnäs Samfällighet 2 500 kr.

Området

Herrviksnäs

GAMLA HERRVIKSNÄS
Herrviksnäsområdet är ännu på häradskartan från 1903 en lantlig idyll med de små jordbruken Herrvik och Ryttinge på östra sidan av den skyddade viken Herrviken. Det var först några årtionden senare på 1900-talet som tomtavstyckningar till främst fritidshusbebyggelse tog fart. En mycket charmig detalj från en gången tid var ölbåten Gambrinus som trafikerade skärgården förr. Den kom regelbundet och angjorde de bryggor, som påkallade dess uppmärksamhet och levererade öl och läskedrycker. Efter några år öppnade en livsmedelsaffär där Badvägen nu går. Den blev en naturlig samlingsplats för sommargästerna, och mitt emot affären satte Telia upp en telefonkiosk.
Man kanske kan säga, att det nya Herrviksnäs tog sin början i och med att Herrviksnäs vägförening bildades. Året var 1948, kriget var slut och privatbilar blev mer och mer förekommande. Detta medförde, att livsmedelsaffären lades ned och i stället körde fiskbilen regelbundet tills även den tiden var slut.
Numera är detta lantliga men centrala område, en pärla som är unikt. Karaktären med de stora tomterna, runt Herrviken, blandat med permanentvillor och sommarstugor, är riktigt trevligt och känns svårslaget, så nära Stockholm. Området har nyligen erhållit kommunalt VA och ny detaljplan.
 • Kommunikationer:
  Att ta sig in Slussen med bil tar ca 30 minuter och om man vill åka kommunalt trafikerar Sl med linje 432,433 och 434. Skolbussen hämtar barnen vid korsningen Herrviksvägen / Fiskarvägen och åker upp till Viks och Hemmesta skolorna. Närmaste dagis finns på Lostigen, Lokatten, eller borta vid Hagaberg. Att handla görs lättast vid Mölnvik, Värmdö köpcentrum, som har ett stort utbud av olika butiker.
 • Karta

  Intresseanmälan

  Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
  * Obligatoriskt