Stor rymlig familjevilla med garage, bergvärme och egen musikstudio

Hemmesta, Värmdö

Parkvägen 8 13930 Värmdö

 • Typ: Småhus
 • Rum: 6, varav 4 till 5 sovrum
 • Boarea: 165 kvm
 • Tomtareal/mark: 1 052 kvm
 • Biarea: 90 kvm
 • Byggår: 1960
 • Pris: 6 395 000 SEK

Kommande visningar

söndag
28/04
12:00 - 12:45
Öppen visning - välkomna!

Boka visning

Parkvägen 8 13930 Värmdö, Hemmesta
Datum:
Tid:  
Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. GDPR *
* Obligatoriskt

Jessica Halvardsson

Ansvarig mäklare

Bilder

Beskrivning

Välkommen till ditt blivande hem i barnvänliga Hemmesta, där detta stora hus sträcker sig över tre imponerande plan! Här väntar en oas av komfort och funktionalitet med en härlig planlösning som imponerar från första ögonblicket. Med generösa sällskapsytor blir detta hus mer än bara ett hem - det blir en livsstil.

Sätt dig ner och koppla av framför den mysiga kakelugnen som blir hjärtat av ditt mat och vardagsrum. Utrymmet är fyllt av ljus och värme, och med gott om förvaring finns det alltid plats för dina ägodelar utan att störa den öppna och luftiga känslan.

Här finns även en egen musikstudio med separat ingång på källarplanet, perfekt för kreativa själar eller för den som önskar arbeta hemifrån med optimal ljudisolering.

Tomten är lika inbjudande som huset självt, med barnvänliga gräsytor, vackra planteringar, frukt och bär och ett fantastiskt solläge som ger dig möjlighet att njuta av solen från morgon till kväll. Med närheten till havet och naturen har du en unik möjlighet att ta promenader längs havet eller utforska de omgivande grönområdena.

Detta är mer än bara ett hus – det är en chans att skapa ditt drömboende i en av Hemmestas mest barnvänliga områden. Låt denna möjlighet inte gå dig förbi, och välkomna en framtid fylld med komfort och naturskön avkoppling. Här kan du verkligen trivas och skapa minnen som varar för livet. Välkommen hem!

Fastigheten ligger ett stenkast från Hemmesta Centrum med mataffär, restauranger och busshållsplats. Goda kommunikationer in till stan med ett flertal bussar som går var 10:e minut i rusningstrafik.

Närmsta skola är i Hemmesta med låg-mellan och högstadieskola som ligger ca 7-10 minuters gångväg från huset. Det finns även 2 förskolor inom 5 minuters promenad från huset. Intill Hemmestaskolan finns även ett flertal förskolor och en idrottsanläggning, Värmdövallen med sporthall, 11-manna konstgräsplan, 11-manna gräsplan och en mindre grusplan. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det även belysta elljusspår. För vidare information om Värmdös utbud av skolor och aktiviteter gå in på www.varmdo.se.

För ett större utbud av mataffärer, butiker, systembolag, gym och vårdcentral är det ca 10 min till Mölnviks köpcenter.
För de häst och golfintresserade finns ett flertal golf och ridanläggningar på Värmdö. I Gustavsberg finns även Ekvallen med ishockeyhall, tennishall och bollhall. För den som vill bada inomhus finns en badanläggning i Gustavsberg med äventyrsavdelning, vattenrutschbanor, bubbelpool, motionsbassäng m.m. www.gustavsbergsbadet.se

Runt om på Värmdö finns en uppsjö av bad och båtplatser. Det största allmänna havsbadet ligger i Grisslinge. Här finns badbryggor, sandstrand, café och restaurang.
Närmaste ridklubbar är Värmdö Ridklubb, Siggesta Gård och Gustavbsergs Ryttarsällskap. För den golfintresserade finns Wermdö Golf & Country Club, park och skogsbana 18 hål, Fågelbro Golf & Country club, parkbana 18 + 9 hål, Ingarö Golfklubb, äng och skog 18 + 18 hål, Norrova Golfgård för dig utan medlemskap eller "grönt kort" 18 hål.

Rumsbeskrivningar

 • Entré till hall med plats för ytterkläder och skor, här finns även inbyggd garderob. Hallen har ljust målade väggar och laminatgolv.
  Rymligt kök med köksluckor i björk med gott om skåp och bra bänkytor. Ovanför bänkarna har man ett ljust kakel (10x10) och vid diskbänken finns ett fönster ut mot gavel av huset. Köket är utrustat med hel kyl och frys, inbyggd diskmaskin (2016), ugn (2022) och micro i högskåp och spishäll (2022) i hörna med rostfri fläktkåpa ovanför. I hörnan vid spishällen finns en inbyggd hylla som en fin detalj och perfekt som extra arbetsyta vid matlagning. Köket har ljust målade väggar och ett slitstarkt laminatgolv.
  
  Vidare från köket tar man sig in i det stora matrummet som är i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. I matrummet finns en gammal fin kakelugn som har sitt ursprung från söders höjder. Matrum och vardagsrum har en tilltagen takhöjd, ett vackert trägolv, vitmålade väggar och stora fina fönster som ger härliga ljusinsläpp hela året. Från matrummet finns en utgång till altanen på framsidan och från vardagsrummet kommer man ut på den stora altanen under tak på baksidan av huset.
  
  På entréplan har man ett rymligt sovrum med garderober bakom draperi. Rummet är målat i vitt och har parkett på golvet.
  
  Vägg i vägg med sovrummet finns ett badrum med ljust kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Här finns även wc, tvättställ och dusch med vikbara duschväggar i glas.
  
  Från hallen har man en gedigen fin målad trätrappa som leder upp till övre plan.
  
  ÖVRE PLAN
  Detta plan bjuder på stora öppna ytor och många rum. I hallen när man kommer upp finns en hel vägg med inbyggda garderober och utgång till en liten balkong, perfekt att vädra täcken på. 
  Det finns tre sovrum varav ett är större.
  Sovrum 1 har två platsbyggda garderober och fönster ut mot ena kortsidan om huset. Rummet har vitmålade väggar och laminatgolv.
  Sovrum 2 har ljusinsläpp från två takfönster, väggarna är vitmålade och på golvet är det laminat.
  Sovrum 3 är det största rummet med fönster ut mot andra kortsidan om huset, Längst ena väggen finns flera platsbyggda garderober för optimal förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet är det laminat. 
  Centralt placerat på övre plan finns ett tv-rum. Perfekt plats för barnen när dom vill sitta ifred och titta på film eller spela spel med kompisar.
  
  Mellan två av sovrummen finns ett badrum med hörnbadkar, wc och tvättställ. På väggarna är det kakel och på golvet är det våtrumsmatta.
  
  KÄLLARPLAN
  Här finns både pannrum, tvättstuga, matkällare och gott om förråd. 
  Tvättstugan har ett färgglatt kakel på väggarna, klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare. I källarplanet kan man även inreda en egen relaxdel med tex bastu och jacuzzi. 
  
  Stort garage med plats för upp till 2 bilar, golvbrunn och snickarbänk. 
  
  Längst in i källaren med egen ingång har man musikstudion på ca 36 kvm. I och med att man har egen entré till denna del så kan man göra om det till tonårsrum alt kontor. Perfekt för den egna företagaren eller varför inte till uthyrning.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Småhus (Typkod: 220)
 • Storlek: 6 rum, varav 4 till 5 sovrum. Boarea: 165 kvm. Boareabeskrivning: Huset är fördelat på tre plan, två plan är bostads plan och ett plan är suterrängvåning med bl a garage.. Biarea: 90 kvm.
 • Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 501 000 SEK (fastställt 2021) varav byggnadsvärde 2 083 000 SEK och markvärde 1 418 000 SEK. Värdeår 1966.
 • Tomt: Tomtareal/mark: 1 052 kvm. Totalareal: 1 052 kvm.
 • Fastighetsbeteckning: VÄRMDÖ HEMMESTA 11:300
 • UppdragsID: G7K KHW

Övriga rättigheter och belastningar

 • Planer och bestämmelser:
 • Hemmesta tomtområde 1:234, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1955-02-11, Senast ändrad: 2022-10-05).
 • Gemensamhetsanläggning:
 • VÄRMDÖ HEMMESTA GA:13 - TVÅ LEKPLATSER,VARDERA UTRUSTAD MED GUNGSTÄLLNING,MINDRE SANDLÅDA,LEKSTUGA,BÄNKAR OCH BORD..
 • VÄRMDÖ HEMMESTA GA:4 - VÄGAR,GRÖNOMRÅDEN.

Byggnad

 • Byggår: 1960
 • Utförda renoveringar: Om-/tillbyggnadsår: 1980 Tillbyggnad av vardagsrum, sovrum på övre plan samt en del i källarplanet. 2015 Invändig målning samt målning av alla fönster,
  2015 Nytt golv i sovrum på entréplan,
  2016 Installation av fiber,
  2017 Eko tvätt samt utvändig målning av fasad, fönster, dörrar,
  2017 Byte av taket på verandan på baksidan,
  2017 Ny bergvärmepump Nibe Fighter,
  2021 Renovering balkong,
  2023 Nytt wc samt handfat i badrum på övre plan,
  2023 Byte av lamparmaturer i taket utanför tvättstuga och pannrum,
  2023 Byte av vattenutkastare och ballofix.
 • Byggnadssätt: Fönster: 3-glasfönster och 2-glas kopplade. Avlopp: Kommunalt avlopp. Vatten: Kommunalt vatten året om. Taktyp/takbeklädnad: Betongpannor. Grund: Källare/Betongplatta med betong/lättbetong. Stomme: Trä. Fasadtyp: Träfasad.
 • Typ av ventilation: Självdrag.
 • Uppvärmning: Typ av uppvärmning: Bergvärme, kakelugn.
 • TV/Internet beskrivning:
  Fiber
 • Uteplatsbeskrivning:
  Plan och fin trädgårdstomt med härligt solläge och stora gräsytor som lämpar sig väl för hopp och lek. Här finns gott om plats för både studsmatta och gungställning om så önskas. Förutom de generösa gräsytorna bjuder tomten på en uppsjö av fruktträd och buskar såsom Magnolia, Äppelträd, Fläderblomsträd, Krusbärs buskar, Svarta – Röda vinbär och Päronträd. Allt för att kunna både safta sylta och göra goda pajer.
  På framsidan av huset möts man av en altan med den bästa kvällssol man kan tänka sig. Altanen slingrar sig runt gaveln på huset till entrén och avslutas med trapp ner mot baksidan. 
  På baksidan finns en stor härlig altan under tak, perfekt för den som vill komma undan varma solstrålar på sommaren eller regnskurarna om våren och hösten. 
  Hela tomten är inhägnad av ett staket och vid infarten finns en grind.
 • Övriga byggnader:
  På baksidan finns en förrådsbyggnad.
 • Energideklaration: Energideklaration utförd: 11 september 2023
  Energistatus: Energideklaration är utförd
  Specifik energianvändning: 48 kWh/m²
  Energiprestanda, primärenergital: 77 kWh/m²
  Energiklass: C

Ekonomi

 • Pris: 6 395 000 SEK.
 • Inteckningar: Det finns 17 pantbrev om tillsammans 3 000 000 SEK.
 • Fastighetsskatt/-avgift: 9 287 SEK.
 • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 46 349 SEK/år. Årlig elförbrukning: 11 000 kWh/år. Elkostnad: 30 000 SEK/år. Vatten och avlopp: 10 048 SEK/år. Sotning: 450 SEK/år. Samfällighet: 2 625 SEK/år. Renhållning: 3 226 SEK/år.
 • Försäkring: Trygg Hansa
 • Antal personer i hushållet: 3
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Parkering: Det finns plats för två-tre bilar på den grusade uppfarten och en bil i garaget. Det finns även gott om utrymme till förvaring och arbetsytor för den som gillar att snickra eller meka i garaget.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt