Att köpa bostad tillsammans med Bovida

De flesta av våra bostäder hittar ni under fliken Till Salu men för att ligga steget före rekommenderar vi att du registrerar dig i vårt spekulantregister. Du har då möjlighet att få förhandsinformation om bostäder som ännu ej annonserats.

Förberedelse
För att underlätta ditt bostadsköp bör du ha kontaktat banken för ett lånelöfte så du vet vilken prisnivå som passar bäst. Vi har goda bankkontakter och kan även hjälpa till med kostnadsfri värdering av din nuvarande bostad.

Visning
Vi har oftast öppna visningar, men i vissa fall går det även att få personlig visning. Vår uppgift är att ge dig så utförlig information om bostaden som möjligt samt att dela med oss av vår kunskap av området.

Budgivning
Om flera spekulanter är intresserade av samma bostad, kan budgivning förekomma. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att alla som deltar i budgivningen informeras om senaste bud samt antal budgivare. Man ska dock komma ihåg att säljaren alltid har rätt att välja köpare.

Köpeavtal
Försäljningen är avslutad först när ett skriftligt köpeavtal är undertecknat av både köpare och säljare. Innan dess kan bägge parter ändra sig och varken skriftliga eller muntliga löften gäller. Normalt sett ska 10% av köpeskillingen erläggas i samband med kontraktsskrivningen.

Tillträde
När köpeavtalet är undertecknat är affären ingalunda slut för oss. Kontakter med myndigheter och låneinstitut vidtar. Den dagen du ska flytta kallas tillträdesdag och det är då du tillträder och slutligen övertar ansvaret för bostaden.

I en fastighetsaffär skrivs köpebrev, som sedan ska skickas till tingsrätten för lagfart och bostadsrättsköparen ska vara antagen som medlem av bostadsrättsföreningen. Säljarens lån löses, köpeskillingen betalas och eventuella övriga avgifter regleras i den likvidavräkning som vi har upprättat.

[]
1 Step 1
Intresseanmälan

Jag söker

Typ av bostadVälj den typ av bostad du är intresserad av, det går bra att välja fler alternativ
Var vill du bo?Fyll i det område(n) du är intressserad av, det går bra att välja fler alternativ

Jag vill ha hjälp med

Vad kan vi hjälpa dig med?Om du behöver hjälp med något annat skriv det i meddelandefältet längst ner
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder