Badsjövägen 2

Badsjövägen 2

Strömma, Värmdö

Helrenoverad poolvilla med utmärkt läge på fantastisk hörntomt

Villa som är totalrenoverad med stort poolområde och badrocksavstånd till mysig badsjö. Runt år 2018 genomfördes en genomgripande renovering och ombyggnation då man bytte till falsat plåttak, ny panel, nytt kök, ny el, nya våtrum, golv med vattenburen värme, ny isolering, grund och ytskikten invändigt. Även poolen och altaner renoverades och byggdes om. Den stora fantastiska fastigheten är belägen med två infarter på stor hörntomt som har anor som en av de vackraste i området. Här kan man upptäcka planteringar, fruktträd, gräsmatta, skog och lummig natur. Ett riktigt ypperligt läge med kort promenad till badsjö och lagom avstånd till de goda kommunikationerna så att man kan njuta av de rofyllda omgivningarna. I huset finns fyra sovrum varav det stora på entréplan har en egen braskamin. Det stora köket med högt i tak har bänkar, exklusiva maskiner och förvaring som borde tillfredsställa de flesta matlagningsintresserade. Ett spektakulärt kök där alla vänner och familj kan närvara. Den rymliga hallen har ett stort öppningsbart glasparti som ger direkt access till poolområdet. Fint och stilfullt duschrum med glasad duschhörna, dubbelhandfat och utgång till helt ogenerad plats på altanen. I det rymliga duschrummet finns tvättstugan med förvaring, tvättmaskin och torktumlare. Även dessa högklassiga maskiner är från 2018. På övre plan som finns vid byggnadsdelen närmast poolen finner ni två sovrum och ett wc-rum mellan dom. I byggnaden finns två eldstäder och vattenburen golvvärme på entréplanet som värms via en luft/vatten värmepump, Nibe VVM325, ett energieffektivt system som också installerades 2018.

Fakta

Utgångspris
7 895 000 kr
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

129 m²

Tomtarea

3 978 m²

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnadsår

1952, 1997 & 2018

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Strömma är en idyll som har både handel och krog, en central punkt på Värmdö samt i skärgården. Kanalen har uppenbarligen gamla anor. År 1832 lästes följande kungörelse upp i Wermdö och Djurö kyrkor: "Att den så kallade Lillströmskanalen å Wermdö blivit så tillsvida fullbordad, att farten därigenom nu endast kan begagnas med två a tre fots djupgående mindre båtar, "warder härigenom tillkännagifvet." Detta bör väl lämpligen tydas så att en gammal farled rensats så att vissa mindre båtar återigen kunde ta sig igenom. Några år senare, 1835 byggdes en svängbro över kanalen och på 1860-talet byttes denna bro mot en ny och kanalen muddrades ännu en gång. Efter ett par nya brobyggen tog staten över ansvaret för kanalen 1944 via Kungliga Väg- och vattenbyggnadsstyrelsen, ett ansvar som 1956 flyttades över på Sjöfartsstyrelsen, nuvarande Sjöfartsverket. Strömmadal är beläget innan kanalen och är ett område som genomgår och kommer att genomgå en förvandling från fritidsområde till villor av mer permanent karaktär. Det har ett unikt läge med charmiga sjöar och fina vandringsleder i området. Värmdö kommun har nyligen installerat kommunalt vatten och avlopp och en ny mycket generös detaljplan har vunnit laga kraft. Det är praktiskt att bo här dels för de goda kommunikationerna via buss 433 och 434 och dels det utmärkta läget för den båtintresserade. Enkelt att ta sig ut mot Karnholmsfjärden och Nämdöfjärden. Skolor finns närmast vid Vik och Hemmesta, som barnen oftast åker buss till. Förskolor så är den närmaste Lokatten i Skeppsdalsström men kanske den enklaste att pendla till ligger i Hagaberg. Sen finns ytterligare vid Vik och Hemmesta. Att handla görs lättast i Mölnvik eller Hemmesta.

Tomt

3 978 m² underbar hörntomt med ett riktigt bra läge. Mycket kort gångavstånd till Kroksjön med fin badplats och midsommarfirande. Nära ut till buss och kommunikationer, men ändå på ett lugnt avstånd. Den stora tomten har anor av att vara den den mest grönskande i området. Här finns fruktträd och plats för vackra planteringar. Vid ena infarten så finns en grusad gång upp mot entrén. Sen finns ytterligare en infart vid den andra sidan av tomten, mot Dalgångsvägen, med grusad parkering med plats för till exempel båtar eller husvagn.

Stor altan som binder samman poolområdet med huset i ett soligt och fritt läge. Pool om ca 8x4 meter. Altanen sträcker sig runt hela huset.

Planbestämmelser

Detaljplan Byggnadsplan Nybyggnadsförbud (numera inte aktuellt pga det kommunal VA-systemet) Den nya detaljplanen medger byggrätt om 250 m2 byggarea, 2 våningar, max 360 m2 BTA. Komplementsbyggnad max 80 m2, dock får enskild komplementsbyggnad ej överstiga 60 m2 byggarea.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Strömma GA:1 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Brygga, 01-IM4-31/159.1 Last: Avtalsservitut: Brygga, 01-IM4-31/432.1 Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-31/105.1 Last: Avtalsservitut: Område Mm, 01-IM4-31/338.1 Last: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-31/70B.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 01-IM4-73/2635.1 Avtalsservitut Brygga(2 st) Avtalsservitut Ledning Mm Avtalsservitut Område Mm Avtalsservitut Väg Mm Nyttjanderätt Va-Anläggning

Tv

Fiber.

Bredband

Ansluten till Telia öppen fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Beställd

Elektricitet

Förbrukning

21 741 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

9 700 kr

Elförbrukning

39 133 kr

Sotning

500 kr

Vägsamfällighet

2 547 kr

Renhållning

2 139 kr

Summa

54 019 kr

Beräknat elkostnad genom 1.8 kr/kWh/år. Fastighetsskatt tillkommer med 8 874 kr/år (2022) samt försäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar ca 6 000 kr/år.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

4 107 000 kr

Byggnad

2 127 000 kr

Mark

1 980 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1968

Pantbrev

Summa

4 032 000 kr

Antal

14 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 ½ plan

Byggår

1952, 1997 & 2018

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Träpanel

Grund

Källar och krypgrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Vattenburet, luft/vatten värmepump (Nibe VVM325) år 2018 och eldstäder

Tak

Falsad bandplåt

Fönster

3-glasfönster och isolerglas

Renoveringar

1997, utbyggnad, föregående ägare 2018, genomgripande renovering, från grund till tak. 2019, poolanläggning färdigställd, pump, filter, belysning, liner. 2020, installerat kommunalt vatten och avlopp.

Övrigt

Maskinell utrustning; Spishäll, NEFF, induktion, 90 bred, år 2018 Ugn, NEFF, ånga, varmluft, år 2018 Fläkt, NEFF, år 2018 Diskmaskin, NEFF, år 2018 Kyl, Samsung, år 2018 Frys, Samsung, år 2018 Tvättmaskin, Samsung, år 2018 Torktumlare, Samsung, år 2018 Värmesystem, NIBE VVM 325 innedel och utedel NIBE 2040-8, år 2018

Övrig byggnader

Gäststuga som byggdes 2003 med indragen el och isolerat. Byggarea om ca 12 kvm och inredd med sovloft.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder