Silverängsvägen 3

Silverängsvägen 3

Vik, Värmdö

Unik villa med enorma ytor som har ett centralt men lugnt läge vid återvändsgata, hav och natur

Här är villan med de stora och fantastiska ytorna totalt ca 310 m². Med enkla medel kan man göra minst 7 sovrum. Villan har ett suveränt, barnvänligt läge i slutet på en liten återvändsgata med 10 fastigheter. Perfekt för barnen då skolan ligger en mycket kort promenad bort utan att behöva passera någon stor väg. I huset finns ett fantastiskt Noblessakök om ca 50 m² med en takhöjd om 3,5 meter och stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp och möjlighet att öppna upp ut mot trädgården. Fullutrustat med enorma arbetsbänkar i granit och riktigt mycket skåp. Helt enkelt ett kök av sällan skådat slag. Sällskapsytorna börjar redan vid entrén med matplats och en loungeavdelning vid den nyare kakelugnen som värmer både kropp och själ. I övrig på detta våningsplan finns ett tv-rum/bibliotek som kan nyttjas som sovrum, ett arbetsrum/sovrum vid köket samt en tvättstuga med egen groventré. Det övre planet innehåller tre stora sovrum som är så pass rymliga att de enkelt kan delas upp till minst fem, om så önskas. Master bedroom om ca 30 m² med varsin rymlig klädkammare. Fastigheten är förbesiktigad. I eftertraktade Vik som gränsar mot Mörtnäs och Hagaberg finner ni Värmdös fina natur runt hörnet och med Torsbyfjärden och Grisslingefjärden så nära, att man känner havet inpå. Ett par minuters promenad till baden och knutpunkten för alla bussar, här blir det verkligen enkelt att ta sig in stadens puls på ca 20-25 minuter. Helt enkelt ett perfekt litet område för både barn och de bästa pendlingsmöjligheterna till Stockholm. Det projekteras även för en linje med Waxholmsbåt för den som kanske vill jobba och ta en kopp kaffe på resan in till Nybrokajen.

Fakta

Utgångspris
10 950 000 kr
Rum

7 st

Sovrum

5 st

Boarea

280 m²

Biarea

35 m²

Tomtarea

978 m²

Byggnadstyp

2 plan

Byggnadsår

1990 + 2016

Fastighetsmäklare

Profil

Jan Lundqvist

070 791 76 46

jan.lundqvist@bovida.se

Tomt

Mysig villatomt med barnvänligt läge i slutet på en liten återvändsgata. Plan gräsmatta, fina planteringar och stenlagd entré. Perfekt belägen för barnen då skolan ligger en mycket kort promenad bort utan att behöva passera någon stor väg.

Stora terrasser utmed två sidor i soliga lägen och ett par utgångar, skapar en mysig utemiljö och härliga platser för lekar och matlagning. Möjlighet finns att parkera flertal bilar vid tomtgräns.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Haghulta GA:1 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Vattentäkt Mm, 01-IM4-61/10981.1 Avtalsservitut Vattentäkt Mm

Tv

Erhålles via fiber.

Bredband

Fiber.

Ventilation

Mekanisk frånluft, tilluft via ventiler.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 19/11 2021

Klass

D

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

5 895 000 kr

Byggnad

3 980 000 kr

Mark

1 915 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1999

Närområde

OMRÅDE Vik hör till ett av det riktigt attraktiva områdena för att bo här ute på Värmdö. Omgivningarna här omkring är underbara med närhet till havsbad (Grills badet och Grisslinge) och fina klipphällar med fantastiska solnedgångar över Torsbyfjärden. Som granne till skolan och området ligger den lilla mysiga blåbärsskogen där man kan hitta på upptåg och leka i timmar. Naturen i kombination med ett mycket centralt läge gör att man med lätthet kan kombinera natur med storstadsliv. Här har man gångavstånd till förskola och skola och riktigt bra kommunikationer. Att resa in till Stockholm gör man på ca 20 minuter med bil. För den golfintresserade så ligger WGCC inom golfbilsavstånd. VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

2 plan

Byggår

1990 + 2016

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Stående träpanel

Grund

Krypgrund och platta på mark

Stomme

Trä

Uppvärmning

Vattenburet via frånluftsvärmepump samt elslingor

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Renoveringar

Badrum entréplan 2001 Utbyggnad och omfattande upprustning 2016-2018 Stödmurar 2018 Stenlagd gång till entré, altan, gräsmatta/bakgård 2020.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder