Ramsdalsvägen 25

Ramsdalsvägen 25

Ramsdalen, Värmdö

Rymlig villa på en underbar tomt med skärgården inpå knuten, ett stenkast till både bad och båtplats

Gedigen villa som bebos året runt här finns charmen och lugnet på en fantastisk tomt som är helt ogenerad. Åt ena hållet vetter havet så nära att doften och ljudet från skärgården tränger sig ända in. Ett riktigt badrocksavstånd till den mysiga stranden och båtplatsen. Åt det andra hållet gränsar tomten till stora naturområden med gott om svamp och bär inpå knuten. Villan har genomgått ett antal renoveringar och utbyggnader under 2000-talet vilket gett ett funktionellt och charmfullt hus. Stort lantkök, rymligt vardagsrum samt eldstäder som värmer både kropp och själ. På tomten finns även en fristående bastu och relaxbyggnad som ökar trivseln ytterligare på denna härliga och lugna plats. Välkommen till denna skärgårdsidyll endast ca 50 min från storstadens puls. Fastigheten kan förhandsvisas innan, vänligen kontakta mäklaren för tidsbokning.

Fakta

Utgångspris
5 250 000 kr
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

130 m²

Tomtarea

5 014 m²

Byggnadstyp

1 ½ plan med förhöjt väggliv

Byggnadsår

1958

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Planlösning

Entréplan HALL Stor möblerbar hall med avhängningsmöjligheter till vänster innanför dörren samt en hel garderobsvägg för ytterligare kläder. Beige klinkergolv samt vitmålad pärlspont kombinerat med vita väggar. TVÄTTSTUGA Vidare in från hallen når man den praktiska tvättstugan med egen ingång/grovingång. Här finns en diskbänk med ho, tvättmaskin samt tumlare i stapel (Bosch), varmvattenberedare samt hyllor och förvaringsplats. Ljust klinkergolv samt vitmålade väggar. BAD/DUSCHRUM Vägg i vägg med tvättstugan finns huset duschrum. Här finns wc, handfat i kommod (vit) med spegelskåp ovanför. Hörndusch med glasdörrar samt plats för badkar. På golvet ligger grått klinker som fortsätter upp på väggen i duschen. Övriga väggar har vitt kakel samt vitmålad väv. KÖK OCH MATPLATS Vidare finns det ljusa och rymliga köket. Här har man plats för många vid den trevliga matplatsen med utsikt från ett underbart burspråk. Många fönster samt dubbeldörrar som öppnar upp mot altanen vid husets baksida. En vacker gammal vedspis vid murad skorsten förhöjer trevnaden och värmer vid kalla vinterdagar. Köksluckor i vitt samt ek, arbetsbänk i svart laminat med ljust kakel som stänkskydd. Diskbänk med två hoar. Vitvarorna består utav kyl samt frys i full höjd (Electrolux), ugn samt häll (Electrolux) med spisfläkt ovanför samt diskmaskin (Husqvarna). Golvet har ekparkett och väggarna är målade i sober ljus ton. VARDAGSRUM Samma murstock som kökets vedspis är ansluten till har även en vacker, och ståtlig öppenspis med anslutning till från vardagsrummet. Stora fönster samt dubbla altandörrar leder ut mot entrén och husets framsida. En del av vardagsrummet där trappan i furu leder upp till övre plan kan användas till mysig läshörna med plats för många böcker. Ett fint runt fönster ger denna del av rummet ljus. Parkettgolv i ek, ljusa väggar samt infällda spotlights. SOVRUM Från vardagsrummet nås sovrummet på nedre plan. Här finns en garderob, fönster i två väderstreck, ekparkett på golvet, vita väggar samt en ljuvlig fondvägg som ger ro i själen. Övre plan HALL Här finns plats för lite möbler samt stuvutrymme i kattvinden. Ett praktiskt förrådsutrymme nås även från den övre hallen WC Litet wc, handfat i kommod samt avlastningshylla i massivt trä. Högblankt klinkergolv i beige och grönt sam vita väggar med inslag av det högblanka klinker/kakelplattorna och vitmålat trätak. SOVRUM På övre plan finns tre sovrum. Två av dem är lite mindre och vetter bägge mot gaveln åt husets baksida. Ljusa väggar, var sitt fönster, plankgolv i furu. Åt den andra gaveln finns det stora och rymliga sovrummet. Stort fönster mot framsidan, klädesförvaring bakom draperi samt möjlighet till förvaring i kattvind. Övre plan har vitlaserade snedtak som ger charm åt rummen.

Tomt

5 014 m² helt underbar tomt med havsnära läge där vindens sus och ljud avslöjar hur nära skärgården är. Ett riktigt badrocks avstånd till strand och brygga vid ett perfekt skärgårdsläge. Denna stora tomt har varierande natur med gräsytor runt om ett genuint skärgårdslandskap i bakkant. Ogenerat och magiskt som gränsar mot stora skogs och naturområden.

Stor terrass i direkt anslutning till kök och matplats med några steg på gräsmattan till den separata bastubyggnaden. Flertal smultronställen runt om byggnaden och tomten, ger känslan av att allt är en uteplats. Parkeringsmöjligheter finns för både båt och bilar. Bryggplatsen är belägen ca 400 meter från huset, även badet, och plats för bilar finns utmed hela infarten.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Skärmarö GA:3 ändamål: Vägar

Tv

Fastigheten är ansluten till öppen fiber.

Bredband

Fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn, 3-kammarbrunn med markinfiltration.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 1/1 2022

Klass

F

Elektricitet

Förbrukning

22 585 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

909 kr

Elförbrukning

35 000 kr

Sotning

633 kr

Väg/snö

900 kr

Vägsamfällighet

1 849 kr

Renhållning

2 200 kr

Summa

41 491 kr

Fastigheten förbrukar ca 22.500 kWh/år. Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell (nuvarande ägare betalar ca 6.800:-/år. Kommunal fastighetsavgift tillkommer om fn 8.874:-/år 2022 (fastighetsskatt).

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 512 000 kr

Byggnad

2 069 000 kr

Mark

1 443 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1981

Pantbrev

Summa

3 485 000 kr

Antal

5 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 ½ plan med förhöjt väggliv

Byggår

1958

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Stående träpanel

Grund

Murar till berg

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärempump, eldstäder och elradiatorer

Tak

Betongpannor

Fönster

2 & 3-glasfönster

Renoveringar

Föregående ägare; 2005, totalrenovering, utbyggnad inkl övervåning 2010, bastu/gästhus 2011, renovering tvättstuga, delvis renovering duschrum 2017, renovering, utbyggnad burspråk kök Nuvarande ägare; 2020, dränerat nedre delen av tomten, omledning av dagvatten, bättrat på uppfarten 2021, renoverat stora sovrummet på övre plan, målat och ny parkett samt ett mindre sovrum Målat utvändigt bastuhus 2022, målat det andra mindre sovrummet på övervåningen.

Övrig byggnader

Ett mindre hus som använd som spa/bastuhus med fin liten veranda finns även på tomten. Här finns ett relaxrum, helkaklat duschutymme samt bastu med glasdörr och fönster mot relaxen.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder