Renmossevägen 8

Renmossevägen 8

Älvsala, Värmdö

Mysig och rymlig villa i fint skick med naturen och skärgården inpå knuten

Renoverad villa fördelad på två huskroppar med invändig access i omtyckta Älvsala. Total golvyta är ca 150 m², då inklusive snedtak på det övre planet. En annorlunda men charmig planlösning ger stora möjligheter även för den större familjen. Villan genomgick stor renovering och ombyggnad 2011 och har sedan dess underhållits väl. Flertal sällskapsytor såsom matrum, veranda och ett vardagsrum med öppen spis som värmer både kropp och själ. Fyra sovrum som kan utökas om man önskar det. Riktigt mysig trädgårds och naturtomt där man har man skapat en grönskande oas för att njuta av naturen och de vackra planteringarna. På fastigheten finns en carport med förråd och en gäststuga. Välkommen till en underbar sommaridyll och en rofylld plats på vinterhalvåret. Buss till slussen tar ca 50 minuter och hållplatsen ligger ca 400 meter från huset. Området gränsar till Bullandö Marina, en av norra Europas största privata marinor. Här finns en lanthandel som är öppen delar av året. Under sommarhalvåret och kring jul finns här en av skärgårdens mest omtyckta restauranger, Bullandö krog, samt en mycket älskad glassfabrik. Älvsala har fått planförslag med generösa byggrätter och framtida kommunalt VA, processen och tidplanen för detta får ni bäst överblick av genom att kontakta kommunen och planavdelningen. Se även länk och bifogade dokument.

Visningar

  • 5
    februari
    söndag
    kl 11:30 - 12:15
    Öppen visning - välkomna!

Fakta

Utgångspris
4 495 000 kr
Rum

7 st

Sovrum

4 st

Boarea

130 m²

Tomtarea

2 076 m²

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnadsår

1976

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Fastighetsmäklare

Profil

Agneta Svensson

0760 400 240

agneta.svensson@bovida.se

Övrigt

Som fastighetsägare här på Renmossevägen så är man medlem i Älvsala Nya Tomägareförening men man blir även medlem i Älvsala Vägförening samt Bullandövägens samfällighetsförening. Alla medlemmar förväntas att delta på föreningsstämmor och följa trivselreglerna för området. En liten upplysning är att än så länge finns inte det kommunala VA-systemet så oavsett om man har egen brunn eller använder det gemensamma vattnet så vänligen tänk på att vara sparsam. Så vattna inte gräsmattan, tvätta inte bilen eller fyll inte poolen med vårat grundvatten. Älvsala Nya Tomtägareförenings Båtsektion förvaltar hamnen med cirka 170 båtplatser. Det finns en brygga inne i Pottan och flera bryggor längre ut i Älvsalaviken. Det pågår ett arbete för att förse alla bryggorna med Y-bommar, men det kommer att ta några år innan det är klart. Båtplatssystemet är under omstrukturering. Den information som finns här avser det nya systemet och införs nu gradvis från 1 november 2021 till 1 april 2022. Till många fastigheter hör ett medlemskap i Båtsektionen och många har även ett båtplatsavtal, vilket är ett hyresavtal. Om köparen önskar överta medlemskapet så går det bra. Då behöver köparen bara meddela Båtsektionen inom sex månader. Köparen har då möjlighet att teckna ett båtplatsavtal för en båtplats som passar den båt som köparen har. Tillgång på plats måste stämmas av med Båtsektionen i god tid. Denna information är hämtad från tomtägareföreningens hemsida. Om köparen önskar för säljaren över sitt båtplatsavtal till den nya köparen.

Planlösning

Entréplan största huskroppen; Hall Välkomnande hall med grått klinker på golv och ljusa tapetserade väggar. Avhängning på höger sida. Duschrum Helkaklat duschrum med grått klinker på golv och ljust kakel på väggarna. Toalett, dusch, golvvärme samt tvättställ. Vardagsrum Stort, öppet och ljust vardagsrum med fina ljusinsläpp och en braskamin som värmer båda kropp och själ. Laminatgolv och ljus tapet. Matsal Matsal med stort fönster mot framsidan. Laminatgolv och ljus tapet. Veranda Utbyggd tidigare veranda med flertal fönster och utgång till trädgården. Laminatgolv och ljus tapet. Kök Myresjökök sedan 2011 med vita luckor. Spisfläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och mikro är från 2011 av märket Bosch. Ljust kakel mellan över- och underskåp. Grått klinker på golv och ljusa tapeter. Övre plan; Allrum Rum som kan nyttjas som TV-rum eller lekrum, laminatgolv och ljus tapet. Sovrum Ett mindre sovrum vid takkupan med laminatgolv och ljus tapet. Sovrum Ett större sovrum med plats för dubbelsäng. De två triangulära fönstren på gaveln ger liv åt rummet. Laminatgolv och ljus blommig tapet. Yta mellan huskropparna; En inglasad area med öppningsbart skjutparti. Klinker på golvet. Den mindre huskroppen; Rum Ett genomgångsrum som nyttjas som sovrum, ljust med fönster i två väderstreck. Laminatgolv och ljus tapet. Rum Ett rum som kan användas som sovrum, kontor eller hobbyrum. Laminatgolv och ljus tapet. Tvättstuga Med tvättmaskin (Bosch 2020), torktumlare (fungerar dåligt), varmvattenberedare, ho samt toalett. Blå plastmatta på golvet.

Tomt

Riktigt mysig trädgårds och naturtomt, här har man skapat en grönskande oas för att njuta av naturen och de vackra planteringarna. Den omvårdade trädgården når ni från flertalet utgångar runt om huset. På framsidan finns det som en innergård med grönskande buskar och flaggstång som omsluts av byggnader. Flertal fruktträd och gott om plats för egna odlingar.

Stora delar av den grönskande tomten är en uteplats. För morgonfikat och lunchen finns ett trädäck med utgång från köksverandan på baksidan.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:2 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-75/4001.1 Avtalsservitut Ledning

Bilplats

Det finns en carport som till stora delar är täkt med ett isolerat förråd.

Bredband

Fiber, Telia öppen fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn, Wc till sluten tank om 3 m³, BDT (bad/disk/tvätt) avlopp till slamavskiljare med markinfiltration.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 4/5 2022

Klass

F

Förbrukning

174 kWh/kvm per år

Elektricitet

Förbrukning

16 400 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

3 232 kr

Elförbrukning

42 500 kr

Sotning

280 kr

Väg/snö

1 800 kr

Väg/Samfällighetsavgift

2 500 kr

Renhållning

3 300 kr

Övrigt

400 kr

Summa

54 012 kr

Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar ca 6.400 kr/år. Fastighetsskatt tillkommer med 9.287 kr för år 2023. Notera att fastighetens elförbrukning var ca 16.400 kWh/år.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 378 000 kr

Byggnad

1 267 000 kr

Mark

1 111 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1985

Pantbrev

Summa

1 880 000 kr

Antal

7 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 ½ plan

Byggår

1976

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Liggande träpanel

Grund

Krypgrund och plintgrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luft-luftvärmepump, direktverkande el samt eldstad

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster samt några kopplade 2-glas

Renoveringar

Föregående ägare; 2002 Ombyggnad 2011 Stor renovering och ombyggnad Nuvarande ägare: 2013 Insatts Keddy till öppna spisen 2017 Vattenreningsfilter 2019 Ny varmvattenberedare.

Övrig byggnader

Gäststuga om ca 10 m² som är isolerad och har indragen el. Carport delvis täkt och med ett isolerat förråd


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder