Solviksstigen 9

Kolvik, Värmdö

Arkitektritad villa på sjötomt i eftertraktade Kolvik

Arkitekt Karin Thornberg som ritat denna stilfulla byggnad med syfte att framföra den vackra sjöutsikten, är uppfört med modern arkitektur och byggnadsteknik. Interiören är smakfullt inrett med generös takhöjd på det övre planet, noggrant utvalda material såsom den stiliga fiskbensparketten i ek. Fantastiska ljusinsläpp i form utav de många stora fönstren som ger god utsikt över den vackra sjötomten och väl genomtänkta ytor som ger huset en fantastiskt levande atmosfär. Under de vackra ytskikten gömmer sig den senaste tekniken. Ett exempel är det vattenburna golvvärmesystemet som finns i samtliga rum kombinerat med det avancerade ventilationssystemet som hela tiden ersätter luften till frisk luft. Sjötomten har styckat vatten och gräsmatta som slutar med en sandstrand vid vattenbrynet. Fina stenmurar och arbeten inramar entrén in till denna exklusiva villa. På entréplan möts man först av kapprummet, här finns en stor garderobspjäs komplett med två stora skåp, flertalet mindre lådor samt en stilfull bänk. På detta plan finner vi även det största sovrummet i huset med en rymlig klädkammare och access direkt ut till trädgården. Den andra sidan av entréplanet består utav delvis praktiska ytor som tvättstuga med groventré, förråd, pannrum och det stora badrummet som har gott om plats. Här finns en stor kommod med två handfat, en dusch med glasvägg, rymligt hörnbadkar, och WC. Här finns ytterligare två rymliga sovrum som båda ger ett eget intryck med olika inredningsdetaljer och ljusinsläpp från olika väderstreck, båda rummen ligger i direkt anslutning till ett allrum vars stora fönster och glasdörr bjuder på fina ljusinsläpp och utsikt över sjön, denna yta är en perfekt del av huset för barnen att göra till sin egen. Övre plan präglas av ett enormt kök med mycket rymliga sällskapsdelar och helt underbara ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Som kronan på verket står en braskamin som värmer både kropp och själ. Köket har en stor köksö med en bred häll som har en inbyggd fläkt, stor ho samt gott om förvaring. Inbyggd kyl och frys samt ett riktigt skafferi vilket gör att man får plats med mycket matförvaring. Den stilfulla stavparketten och den vattenburna golvvärmen finner ni även på detta plan. I övrigt finns tre rejäla sovrum varav det ena med egen klädkammare samt ett trendigt och stilfullt duschrum. Denna rymliga och unika villa bör verkligen upplevas på plats, för att använda klassiskt mäklarutryck, så varmt välkomna!

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Att bo i Kolvik är att bo skärgårdsvackert med närhet till staden. Från fastigheten är det nära till badplatsen i Blötviken med sandstrand och bryggor. Kolviks samfällighetsföreningen har åtta brygganläggningar, på fyra av dessa hyrs båtplatser ut till medlemmar. Matkasse och vardagsservice löser du redan på hemmaplan i Hemmesta Centrum ca niohundra meter därifrån. Där ligger också Hemmestaskolan med årskurser F-9 samt flera förskolor. Idrottsplatsen Värmdövallen har sporthall, 11-manna konstgräsplan, 11-manna gräsplan och en mindre grusplan. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det även belysta elljusspår. När du ska göra större inköp lockar Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker och restauranger en kort tur från ditt hem. Som om inte det vore nog ligger rofyllda Kolvik överraskande nära stadspulsen. I centrum väntar en busshållplats med täta avgångar till Stockholms innerstad - under rusningstid behöver du sällan vänta längre än fem minuter. Med goda kommunikationer och närhet till för- och grundskolor blir din tillvaro i Kolvik lika tidssparande effektiv som den är ljuvligt idyllisk!

Tomt

Total area 3 066 kvm, uppdelat på land 2 431 kvm samt vatten 635 kvm. En plan och fin gräsmatta fram till sandstranden och vasskanten. Villan är placerad i bakkant som ger en fin vy över tomten och vattnet. Stilfulla stenmurar avgränsar mellan parkering och tomten.

Underbar terrasser och altaner med hänförande utsikt över tomt och vatten.

Planbestämmelser

Detaljplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Kvartersanläggning, Bad- och/eller båtanläggning Last: Avtalsservitut: Gångväg Och Infiltrationsledning, 01-IM8-96/30859.1 Last: Officialservitut Avlopp, 0120-11/16.2 Last: Officialservitut Avlopp, 0120-11/16.4 Last: Officialservitut Vattenledning, 0120-11/16.1 Last: Officialservitut Vattenledning, 0120-11/16.3 Last: Officialservitut Väg, 0120-11/16.5 Last: Officialservitut Väg, 0120-11/16.6 Förmån: Avtalsservitut: Infart, 01-IM8-96/30860.1 Förmån: Officialservitut Avlopp, 0120-16/27.2 Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0120-16/27.3 Förmån: Officialservitut Väg, 0120-16/27.1 Avtalsservitut Gångväg Och Infiltrationsledning

Tv

Fiber.

Bredband

Telia öppenfiber.

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft, FTX.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 19/11 2021

Klass

D

Elektricitet

Förbrukning

24 964 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

12 000 kr

Elförbrukning

35 000 kr

Vägsamfällighet

14 687 kr

Renhållning

3 500 kr

Summa

65 187 kr

I avgiften till vägsamfälligheten ingår amortering för vägen Solviksstigen med ca 5.000 kr. Fastighetskatt och försäkring tillkommer.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

7 630 000 kr

Byggnad

4 426 000 kr

Mark

3 204 000 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2014

Pantbrev

Summa

12 932 000 kr

Antal

7 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

2 plan

Byggår

2014

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Puts

Grund

Platta på mark

Stomme

Betong (Dorocellblock)

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, Nibe 750, vattenburen golvvärme båda plan

Fönster

2-glasfönster isoler

Övrig byggnader

Attefalls byggnad 25 kvm isolerad, gjutenplatta installerad vattenburen golvvärme och indraget VVS och el. Arbete på denna byggnad pågår. Förrådsbyggnad 15 kvm, gjuten betongplatta reglad stomme, ej helt färdigställd.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder