Pastor Ödmans Väg 52

Pastor Ödmans väg 52

Brunn, Ingarö

Charmigt renoverad familjevilla anno 1909 i eftertraktade Brunn.

Välkommen till Pastor Ödmans väg, ett hus som har stått på plats sedan 1909 och genomgått flertalet renoveringar och ombyggnader under det senaste århundradet. Byggnaden utstrålar en tidlös charm och präglas av vissa delar med generös takhöjd. Vardagsrummet påminner om husets anrika ursprung med sin fantastiska braskamin, de synliga takbjälkarna och sitt gedigna trägolv. Härifrån finns även en utgång mot altanen. Köksdelen, tillbyggd 2015, är uppförd i en mycket smakfull lantlig stil. Högt i tak, gott om arbetsyta och plats för ett ordentligt matbord, samt rikligt med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. På entréplan finns även en praktisk tvättstuga, ett duschrum samt ett sovrum. När vi sedan kliver upp på det övre planet hittar vi först ett trevligt allrum med en sovalkov. Här näst har vi sovrummet, ett ljust och rymligt rum med fönster ut mot den vackra tomten, samt ett charmigt fönster som blickar ned mot köket. I anslutning till sovrummet finns även en stor walk in closet som även kan användas som sov/barnrum . På tomten finns gott om ytor att spendera sina somrar, altaner finns i anslutning till både garagebyggnad och huvudhuset. Här finns även den fantastiska stenlagda infarten, lummiga planteringar, och vackra stenarbeten mellan de grönskande gräsmattorna. Man har nyligen byggt ett fint plank som ytterligare höjer den ombonade atmosfären. Garagebyggnaden, som för närvarande är utrustad som en musikstudio, kan om så önskas konverteras tillbaka till garage då porten fortfarande är på plats. På övre plan finns ett eventuellt generationsboende som de nuvarande ägarna har hyrt ut. Här bor man med nära till allt Ingarö och skärgården har att erbjuda.

Fakta

Utgångspris
6 495 000 kr
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

110 m²

Biarea

15 m²

Tomtarea

1 580 m²

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnadsår

1909

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Område Attraktivt och centralt beläget villaområde med blandad bebyggelse och härlig natur in på knuten. Närhet till badet vid Fladenviken och som fastighetsägare i området har man förtur båtplats i Kolströms båtklubb. Det är ett kort promenadavstånd till Brunn som är Ingarös centralort med livsmedelsbutik, bensinstation, pizzeria och en idrottsanläggning med både gräsplan och konstgräsplan med löparbanor. Där ligger också Brunns Skola F-9 samt Fågelviks Skola F-5 en liten bit bort. Mot Gustavsberg finns även Lemshaga Barnakademi som erbjuder F-9. Kring Brunns centrum finns det inte mindre än fem förskolor av olika karaktär. Ingarö golfklubb som ligger 2,5 km bort erbjuder en anläggning med 36 fantastiska golfhål, restaurang med fullständiga rättigheter, en välsorterad shop, range samt andra övningsområden.

Tomt

1580 kvm centralt belägen tomt med charmfull variation. Gräsytor, stenmurar och stilfulla stenbeläggningar på infarten. Man har nyligen byggt ett fint plank som ytterligare höjer den ombonade atmosfären.

Härligt soliga altaner samt fina gräsytor med vackra planteringar.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Brunn GA:2 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-18/13.1 Avtalsservitut Väg

Tv

Fiber.

Bredband

Fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 29/4 2021

Klass

G

Drift per år

Vatten/avlopp

6 000 kr

Elförbrukning

33 000 kr

Sotning

600 kr

Vägsamfällighet

1 600 kr

Renhållning

6 900 kr

Summa

48 100 kr

Fastighetsförsäkring tillkommer, 8 874 kr (2022). Försäkring tillkommer då den individuell.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 120 000 kr

Byggnad

1 501 000 kr

Mark

1 619 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1947

Pantbrev

Summa

2 250 000 kr

Antal

9 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 ½ plan

Byggår

1909

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Trä

Grund

Kryp och källargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direktverkande el, luftvärmepump, golvvärme.

Tak

Plåt

Fönster

2-glasfönster och 3-glasfönster

Renoveringar

Utbyggnad 25kvm, fackman 2008/2009. Veranda, fackman 2009. Inredning av rum ovanför garage, fackman 2017. Veranda runt garage, fackman 2012. Markberedning trädgård, fackman 2013. Bygge av rum i garage, fackman 2014. Nytt klinkergolv med golvvärme hall, fackman 2014. Renovering av källare samt inläggning av klinker med värme, fackman 2014. Nytt kök, fackman 2015. Nytt golv undervåning, fackman 2015. Nytt rum undervåning, fackman 2015. Utbyggnad av veranda, fackman 2018. Renovering avlopp, fackman 2021. Utbyggnad takkupor 2st, fackman 2019. Nytt tak, fackman 2019. Målat fasaden, själva 2018. Installation av fiber, fackman 2017. Stenläggning gårdsplan , fackman 2016. Bygge av utrymme under befintlig veranda garage , fackman 2017.

Övrig byggnader

Komplementsbyggnad som från början var ett garage om ca 40 kvm. Numera har denna fristående byggnad fått ett nytt användningsområde och nyttjas idag som musikstudio och en mindre del som förråd. Det finns ett övre plan som inte kan räknas in i arean på grund av lägre takhöjd men detta loft bebos och nyttjas året runt av hyresgäst.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder