Herrviksvägen 9

Herrviksvägen 9

Herrvik, Värmdö

Enplans villa i mycket fint skick med garage på plan hörntomt och gångavstånd till bad, båt och buss

En 1-plansvilla belägen på en plan hörntomt med ett suveränt läge. Närhet till båt, buss, bad och mycket mer som gör detta till ett perfekt året runt boende. Dess barnvänliga tomt och den korta promenaden till skolbussen samt lekplatsen bidrar till att underlätta i den hektiska småbarnsperioden. Villan är mycket väl omhändertagen och det mesta har renoverats de senaste åren. Här finns även garage med vidbyggd carport och en gäststuga. Härligt kök som renoverades 2015 för den matintresserade med gott om förvaring och arbetsyta. Öppet mot det luftiga vardagsrummet som har ett parallelltak, vilket skapar en enorm rymd. Rummet pryds av en modern kakelugn som värmer både kropp och själ. Utgång till riktigt härliga och ogenerade sällskapsytor i form av en stor terrass som är delvis under tak och övergår därefter till den stora plana gräsmattan, ett eldorado som möjliggör för lek och spel i alla åldrar. Fyra sovrum, stort duschrum med tvättstuga och praktisk hall. Välkommen till villan som har det mesta inom gångavstånd för att förgylla och underlätta vardagen.

Budgivning pågår

6 920 000 kr Budgivare 2 21/9 12:42
6 895 000 kr Budgivare 1 18/9 15:01

Fakta

Utgångspris
6 895 000 kr
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

122 m²

Tomtarea

2 072 m²

Byggnadstyp

1 plan

Byggnadsår

1964, ombyggt 1987

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Herrvik är ett mycket trevligt och attraktivt område, här finns havet, stränder, badsjöar och stora naturområden inpå knuten. Närheten till bussar, förskolor och skola gör att det är ett eftertraktat permanentområde. Att ta sig med buss in till slussen tar ca 30 minuter, det är linje 432-434 som trafikerar den sträckan. Busshållplatsen ligger ca 300 meter från huset. Vissa pendelparkerar vid t.ex. Grisslinge eller Mölnvik och då finns det ytterligare ett antal bussar att tillgå. Dit är det ca 5-6 km. I Mölnvik finns även ett stort köpcentrum där man finner det mesta. Närmaste förskola finns i Skeppsdalström (Lokatten) eller vid Hagaberg. För de äldre barnen som ska till skolan är Vik den närmaste. Övriga skolor i närheten är Hemmesta och Ösbyskolan. Att ha båt är för många en stor tillgång och att förtöja den gör man lättast vid sin plats vid båtklubben nere i Herrviken som ligger ca 400 hundra meter från huset. Bredvid båtklubben i viken finns Ålbadet ett havsbad med sandstrand. Det finns även ett par badsjöar inom samfälligheten, Kroksjön och Korsmosjö Tennisbanor finns inom området och att spela golf gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club, ca 4 km.

Planlösning

Här kommer en kortfattad faktabeskrivning med bland annat den maskinella utrustningen. Hallen är rymlig med bra förvaring. Köket är ett U-format kök och installerades 2015. Den maskinella utrustningen från Electrolux är inköpt 2015 och består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl och frys. Diskmaskin från Asko och inköpt 2019. Det stora vardagsrummet ligger med öppen anslutning mot köket och har utgång till den stora terrassen. Denna är delvis under tak och det finns en markis om man önskar utöka väderskyddet. På terrassen finns även ett utespa som nyttjas flitigt året runt. Huset har fyra sovrum varav det ena är något större. Duschrummet renoverades av förra ägaren 2007 med kaklade väggar, klinker och elgolvvärme. Klädvårdsavdelning med tvättmaskin, Samsung 2021, samt torktumlare, Bosch 2020.

Tomt

2 072 kvm plan hörntomt som till stora delar omgärdas av grönskande avgränsningar som skapar ett ogenerat eldorado för lek och spel i alla åldrar. Mycket trevlig tomt med varierande natur, gräsytor och fina planteringar. Suveränt läge med kort gångavstånd till båtplatser, skolbuss, lekplats, tennisbana samt busshållplats med goda kommunikationer in mot stan. I området finns även stora strövområden, badsjöar och ett härligt havsbad.

Riktigt härliga och ogenerade sällskapsytor i form av en stor terrass som är delvis under tak och övergår till den stora plana gräsmattan.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Ändring Av Dp Nybyggnadsförbud

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdövik GA:3 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Samfällighet: Värmdö Värmdövik S:4 Nyttjanderätt Va-Försörjning

Tv

Parabol.

Bredband

Mobilt nyttjas idag, fiber finns i gatan, ej indraget.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 6/11 2014

Klass

G

Förbrukning

134 kWh/kvm per år

Drift per år

Vatten/avlopp

7 000 kr

Elförbrukning

28 600 kr

Sotning

500 kr

Vägsamfällighet

2 850 kr

Renhållning

2 500 kr

Summa

41 450 kr

Fastighetsskatt tillkommer om 8 524 kr/år (2021), Försäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar 6000 kr/år.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 437 000 kr

Byggnad

1 789 000 kr

Mark

1 648 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1972

Pantbrev

Summa

3 100 000 kr

Antal

10 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 plan

Byggår

1964, ombyggt 1987

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Stående träpanel

Grund

Krypgrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump, kakelugn och direktverkande el

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster

Renoveringar

1987, ombyggd 2015, målning tak & väggar, byte av kök och köksmaskiner, nya golv i hela huset, nytt tak i kök och hall, installerat luftvärmepump 2016, ny belysning runt hus, garage och gäststuga 2017, ny varmvattenberedare, ny elcentral 2018, ny altan baksidan 2019, ommålning av hus, garage och gäststuga.

Övrig byggnader

Garage med plats för en bil och förvaring. Asfalterad yta invid där ytterligare ett par bilar kan parkera. Vid sidan kan man köra in och parkera under ett skärmtak. Mysig gäststuga om ca 10 kvm som ligger i anslutning till den stora terrassen.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder