Välkommen till Grindstugatan 1A

Grindstugatan 1A

GUSTAVSBERG

Charmigt parhus på Gustavsbergs äldsta bruksgata

Nu finns en unik möjlighet att kunna förvärva ett parhus från år 1871 på Gustavsbergs äldsta bruksgata med oslagbart läge mitt i byn. Området ritades av Magnus Isaeus, en av tidens ledande arkitekter och byggdes för porslinsfabrikens förmän och yrkesskickliga anställda. Miljön kännetecknas av hus i raka led, snickarglädje, ståtliga trädalléer och prunkande trädgårdar. Detta parhus om 54 kvm med inredningsbar vind har ett genomgående renoveringsbehov och kan i rätta händer bli till ett riktigt drömboende.

Fakta

Utgångspris
3 975 000 kr
Månadsavgift

2 952 kr/mån

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

54 m²

Biarea

25 m²

Våningsplan

Byggnadstyp

1 plan med inredningsbar vind

Byggnadsår

1871

Fastighetsmäklare

Profil

Jan Lundqvist

070 791 76 46

jan.lundqvist@bovida.se

Övrigt

OMRÅDET Den vackra gatan med sina prunkande trädgårdar som kantas av täta häckar ligger i den äldre delen av Gustavsberg och har ett mycket centralt läge. Det är gångavstånd till vackra Gustavsbergs Hamn på andra sidan Farstaviken med butiker, gym, flera mysiga restauranger, vårdcentral, porslinsmuseum, båtplatser och gästhamn. För den friluftsintresserade finns härliga strövområden och ett utomhusgym på sportfältet vid det elbelysta Ekedalsspåret. Vintertid är det fina skidspår över Nacka golfbana och det är bara några hundra meter ner till badklipporna vid Farstaviken. En grustennisbana finns också vid Ekedalsskolan. Blomkulans förskola ligger tvärs över gatan och det är endast en kort promenad till Ekedalsskolan F-5. I Gustavsbergs centrum finns det mesta av service som mataffärer, konditori, restauranger, systembolag, banker mm, här ligger också Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Strax bakom ligger badhuset med motionsbassäng, rehab, bassäng och en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor. Goda busskommunikationer till Stockholm, ca 20-25 min.

Planlösning

HALL: Entré från baksidan av huset till en rymlig hall med golvlucka till en matkällare. KÖK: Till vänster om hallen ligger köket med plats för matbord och fönster mot trädgården. VARDAGSRUM: Rakt fram ligger vardagsrummet med två stora fönster mot husets gavel. SOVRUM: Rymligt sovrum med ett fönster mot gatan och en hel garderobsvägg. BADRUM: Våtrumstapet och matta. Wc, tvättställ och badkar. VINDSPLAN: Via en smal trappa kommer man upp till en inredningsbar vind om ca 25 kvm med låg takhöjd och ett litet fönster mot gaveln. Hela lägenheten har genomgående interiört behov av renovering och eventuell ombyggnad.

Månadsavgift

2 952 kr/mån

Inkl värme och vatten. 264 kr debiteras separat för TV och bredband

Balkong, uteplats och bilplats

Bostadsrättsinnehavaren har nyttjanderätt och ansvar för skötsel av altaner/uteplatser och den "tomtdel" som tilldelats lägenheten.

Parkeringplats vid huset går att anordna.

Tv

Föreningen har ett kollektivavtal med Telia fiber Lan. Tv Bas, bredband 250Mbit/s.

Ventilation

Självdrag.

Drift per år

Elförbrukning

4 800 kr

Summa

4 800 kr

Byggnad

Typ

1 plan med inredningsbar vind

Byggår

1871

Renoveringar

Omfattande renoveringar av föreningens byggnader har utförts sedan 2007. Byte av tegelpannor inkl papp och läkt, fasader målade och panel delvis bytt, fönster totalrenoverade, nytt värmesystem med separata värmeväxlare i varje hus, VA stammar bytt in till husen, ny elinstallation.

Övrig byggnader

Förråd i separat byggnad

Förening

Namn

Brf Grindstugatan 1.

Organisationsnr

769608-3034.

Gatuadress

Grindstugatan 7.

Postnr

134 31.

Ort

Gustavsberg.

Hemsida

http://grindstugatan1.bostadsratterna.se/.

Kontaktperson

Malin Nordén. Tel. 0707318636.

Tillåter dubbelt ägande

Ej angiven.

Om föreningen

Fastigheten är belägen på Grindstugatan 1-11 i Gustavsberg. Fastigheten är bebyggd med 11 bostadshus varav den äldsta byggnaden är uppförd ca år 1870 och den yngsta ca år 1961. Fastigheten är taxerad som småhus och är kulturmärkt.

Organisationsform

Bostadsrättsförening.

Övrigt

Bruksgata från 1870-talet och framåt. Miljön kännetecknas av hus i raka led, snickarglädje, ståtliga trädalléer och prunkande trädgårdar. Området ritades av Magnus Isaeus, en av tidens ledande arkitekter. Husen byggdes för porslinsfabrikens förmän och yrkesskickliga anställda. Den förnäma Grindstugatan fick därför heta Herrskapsgatan i folkmun. Husen klarade sig undan efterkrigstidens rivningsvåg och har sedan dess hört till det bästa Gustavsberg har att visa upp av genuin bruksbebyggelse. Grindstugatan är Gustavsbergs äldsta bruksgata. Den anlades 1870-75 och kallades i början för Storgatan. Innan husen byggdes låg här nerfartsvägen till porslinsfabriken från gamla Stockholmslandsvägen vid Ebbalund. Arkitekten Magnus Isaeus, som vid denna tid arbetade som mönsterritare på fabriken, har ritat husen. Han gav dem en fantasifull snickarglädje enligt tidens schweizerstil. Sättet att arrangera bostadshusen i raka rader är ett arv från de äldre brukssamhällena från 1600- och 1700-talen. Sedan byggnadstiden har det funnits frukt- och köksträdgårdar kring husen. Gatans rymliga tvåfamiljshus var avsedda för de högavlönade i porslinsfabriken, varför gatan i folkmun kom att kallas Herrskapsgatan.

Renoveringar

Omfattande renoveringar av föreningens byggnader har utförts sedan 2007. Byte av tegelpannor inkl papp och läkt, fasader målade och panel delvis bytt, nytt värmesystem med separata värmeväxlare i varje hus, VA stammar bytt in till husen, ny elinstallation.

Äger marken

Ja.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

22 st.

Överlåtelseavgift

Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder