Björnskogsvägen 30

Björnskogsvägen 30

Gustavsberg Lugnet, GUSTAVSBERG

Stor fin lägenhet med inglasad balkong i en av Gustavsbergs bästa föreningar. Denna lägenhet är inredd i ljusa fina färger och har ett fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Stort vardagsrum med utgång till inglasad balkong, kök med rymlig matplats, 3 sovrum, helkaklat badrum och extra gästtoalett. Här är boendet för er som bara vill flytta in och njuta. Lugnet är ett fint och uppvuxet villa och lägenhetsområde som är byggt på 60 och 70-talet. Området är beläget alldeles i utkanten av Gustavsbergs centrum. Här finns bl.a. en förskola som ligger endast ett stenkast från lägenheten. Skolor finns också, den närmaste är Munkmoraskolan. Inom gångavstånd finns även Ekedalsskolan och högstadiet Kvarnbergsskolan. För den friluftsintresserade så finns mycket fina vandringsleder och stora naturområden. Bakom Lugnet finns leden som tar dig förbi Skeviks grotta till Skeviks Gård. Ekedals belysta motions och skidspår ligger också i närheten och därefter tar Nacka Golfbana vid, med sina 18 väl underhållna hål. Gustavsberg i övrigt genomgår en förändring från bruksamhälle till en modern småstadsidyll. Centrum består av ett flertal butiker, galleria, matställen och inte minst hamnen. En plats där historiens vingslag fläktar med anor ända från 1600-talet då tegelbruket fanns här och från den ikoniska porslinsfabriken, som startades 1826 och idag är konverterad till bostadsrätter. Idag blandas här ett rikt kulturliv med den småskaliga hamnen och fina restauranger så som Kattholmen, Här kan man spendera vackra vinterdagar och varma sommarkvällar. När det gäller övriga faciliteter finns bl.a. badanläggningen som innehåller motionsbassäng, rehabiliteringsbassäng och en äventyrsavdelning med vattenrutschbanor. I angränsning till badet finns Ekvallen som är ett idrottsområde. Idag finns här sporthall, ishall, konstfrusen bandyplan, tennishall och sommartid en 11-manna grusplan. För hästintresserade finns Gustavsbergs Ryttarsällskap i närheten och vill man vill uppleva den underbara skärgården från havet så finns båtklubbar nere i hamnen och där kan man ställa sig på kö om man önskar en båtplats. Mycket nära till de goda busskommunikationerna från Lugnet. Buss 422 eller 425 tar er till Stockholm på ca 25 min. Möjligheten finns självklart att ta en kortare promenad ner till centrum för ytterligare avgångar in mot Stockholm.

Budgivning pågår

3 005 000 kr Budgivare 1 21/9 10:39
3 000 000 kr Budgivare 2 21/9 10:15
2 995 000 kr Budgivare 1 20/9 12:26

Fakta

Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift

5 514 kr/mån

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

101 m²

Våningsplan

1 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerfamiljhus

Fastighetsmäklare

Profil

Jessica Halvardsson

070 456 18 13

jessica.halvardsson@bovida.se

Planlösning

Entré in till möblerbar hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen är inredd i ljusa fina färger med vitmålade väggar och ett stilfullt grått laminatgolv. Hallen ansluter till alla rum och i direkt anslutning finns ett sovrum, gästtoalett samt badrum. Sovrum 1 som ligger till höger om hallen är inrett med vitmålade väggar och en ljusgrå fondvägg, på golvet är det laminatgolv. I anslutning till sovrummet finns en gästtoalett med wc, tvättställ och spegel ovanför. Rummet har målade väggar i ljusgrå ton oh ett grått klinkergolv. Till vänster om hallen finns ett helkaklat badrum inrett med grått klinkergolv med el-golvvärme (termostaten är trasig), vitt kakel på väggarna med en grå board. Badrummet är inrett med badkar, wc, tvättställ i kommod med spegelskåp ovanför och tvättmaskin (2004). Vidare från hallen når man kök och vardagsrum. Köket renoverades 2003 och har gott om förvaring bakom vita skåpsluckor. Bänkskiva i ek med beigt kakel ovanför bänkarna. Köket är utrustat med ugn och mikro i högskåp, infälld spishäll med spisfläkt ovanför och diskmaskin. Alla vitvaror är från 2003 förutom diskmaskinen som byttes 2018. I anslutning till köket finns en rymlig matplats med fönster ut mot gården. Köket har vitmålade väggar och mörkgrått laminatgolv i form av stora klinkerplattor, i taket finns infällda spotlights. I anslutning till köket har man det luftiga vardagsrummet med utgång till inglasad balkong. Balkongen har ett härligt söderläge som ger både värme och ljus från tidiga vår till sen höst. Vardagsrummet har vitmålade väggar och en vit stilren fondtapet längs ena väggen. På golvet är det ljusgrå laminat. Tvärs över vardagsrummet finns ytterligare två sovrum. Sovrum 3 är det största rummet och här finns plats för dubbelsäng och annan möblering. Inbyggda längs en väggen finns några garderober. Rummet är målat i en ljus grön ton och på golvet är det ljusgrått laminatgolv. Sovrum 2 är har vitmålade väggar med en blå fondvägg och laminatgolv. Även här finns inbyggda garderober. UTFÖRDA RENOVERINGAR: 2018 Installerat badkar i badrum, 2019 Nytt golv i hall och vardagsrum, 2019 Bytt ytterdörr till säkerhetsdörr, 2021 Nytt golv i köket, 2021 Nytt golv i sovrum 2, I övrigt har lägenheten löpande renoverats under åren. 2018-2019 byggde samtliga balkonger ut och glasades in genom bostadsrättsföreningen.

Balkong, uteplats och bilplats

Inglasad balkong mot lummig innergård med fint söderläge.

P-plats utan el ingår i hyran. P-plas med el samt garageplats, vänligen kontakta föreningen. Tel: 070-677 24 17. Mailadress: bmatrosen@gmail.com.

Tv

Fiber via Telenor.

Bredband

Fiber via Telenor.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 8/12 2020

Klass

E

Drift per år

Elförbrukning

6 000 kr

Summa

6 000 kr

Bostadsrättsförsäkring tillkommer då den är individuell.

Byggnad

Typ

Flerfamiljhus

Förening

Namn

Brf Matrosen.

Organisationsnr

714000-0964.

Gatuadress

Björnskogsvägen 38.

Postnr

134 35.

Ort

Gustavsberg.

Hemsida

www.brfmatrosen.se.

Kontaktperson

Tord Rönnqvist. Tel. 070-6772417.

Tillåter dubbelt ägande

Nej.

Om föreningen

Brf Matrosen bildades 1964 och är belägen på Björnskogsvägen 22 - 38 i Gustavsberg. Föreningens byggnader består av fyra flerbostadshus om 3 våningar med 72 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1965. Den totala bostadsytan uppgår till 5623,2 kvm fördelat på : 18 st 1 rok, 27 st 3 rok samt 27 st 4 rok. Gemensam bastu, två tvättstugor med två torkrum och en torktumlare i vardera tvättstuga. Förråd finns i källaringången samt cykelrum. Föreningen har avtal med Telenor. Internet 100 mbt/s och 8 Tv kanaler ingår i månadsavgiften.

Organisationsform

Bostadsrättsförening.

Parkering

Till byggnaderna hör också 73 st parkeringsplatser samt 59 garage som hyrs ut till både föreningens hyresgäster och externa hyresgäster. F.n kö.

Gemensamma utrymmen

Gemensam bastu, två tvättstugor (i nr 36 och 24) med två torkrum och en torktumlare i vardera tvättstuga. Förråd finns i källaringången samt cykelrum. Föreningen har avtal med Telenor. Internet 100 mbt/s och 8 Tv kanaler ingår i månadsavgiften.

Äger marken

Ja.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

72 st.

Pantsättningsavgift

476 kr.

Överlåtelseavgift

1 190 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder