Ett underbart hus utöver det vanliga på en ogenerad och fantastisk tomt med ett riktigt bra läge

Herrvik, Värmdö

Abborrstigen 5 13940 Värmdö

 • Typ: Småhus
 • Rum: 5
 • Boarea: 140 kvm
 • Tomtareal/mark: 2 246 kvm
 • Byggår: 1964 & 2016
 • Pris: 7 795 000 SEK

Kommande visningar

söndag
24/09
13:00 - 13:45
Öppen visning, Välkomna!

Boka visning

Abborrstigen 5 13940 Värmdö, Herrvik
Datum:
Tid:  
Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. GDPR *
* Obligatoriskt

Michel Adeheimer

Ansvarig mäklare

Bilder

Planlösning

Beskrivning

Välkommen till denna enastående villa utöver det vanliga. Belägen i en vacker och fridfull omgivning har denna villa genomgått noggranna renoveringar och tillbyggnader för att skapa en oas i perfekt harmoni med naturen. Varje detalj är genomtänkt och resultatet är en bostad där komfort och elegans möter en fantastisk livsstil.
Något av det första som möter dig när du kliver in i villan är det imponerande allrummet, ett öppet och luftigt utrymme som är perfekt för sällskap och avkoppling. Stora fönsterpartier sträcker sig från golv upp mot taket och låter naturligt ljus flöda in samtidigt som du kan njuta av den vackra utsikten över den sydvästliga terrassen. Här finner du även en värmande braskamin som skapar en mysig atmosfär under kyligare kvällar. En generös takhöjd på upp till 4 meter förstärker känslan av rymd och lyx.
Köket är verkligen hjärtat i detta hem, en plats där matlagning blir till sociala händelser och umgänge med gäster blir till minnesvärda stunder. Köket har genomgått en omfattande renovering år 2018 och är utrustat med moderna apparater och kvalitativa materialval. Det flyter sömlöst samman med det ursprungliga vardagsrummet, där ännu en braskamin sprider värme och skapar en avkopplande atmosfär.
Villan erbjuder för närvarande tre sovrum, men har potential att utökas om så önskas. Här finns även separata tvättstuga med groventré samt rymligt duschrum för maximal bekvämlighet. Dessutom pågår för närvarande byggnationen av ytterligare ett duschrum, vilket kommer att ytterligare förbättra boendets funktionalitet.
Tomten är en trädgårdsentusiasts dröm, skapad med omsorg av nuvarande ägare. Här blandas vackra planteringar med den omgivande naturen och de underbara terrasserna. En stor inhägnad yta erbjuder möjligheter till odling av örter, kryddor, sallad och potatis, vilket blir den perfekta platsen för mat- och odlingsintresserade personer att njuta av sin hobby.
Denna villa erbjuder en unik livsstil, där komfort, skönhet och närhet till naturen förenas. Ta chansen att äga denna extraordinära bostad och upplev harmonin och elegansen som den erbjuder. Kontakta oss för mer information och för att boka en visning. Välkommen hem!

Området bjuder på direkt närhet till havet med båtbryggor, fina sandstränder och vackra klippor som ger möjligheter till härliga dagar vid vattnet. Det finns också stora naturområden att ströva vid för en avkopplande och frisk luft.
Närheten till bussar gör det lätt att ta sig in till stan på bara 30 minuter. För de som vill pendla med bil finns det flera möjligheter till pendelparkering i närheten. Mölnvik är en av de större pendelparkeringarna där det också finns ett stort köpcentrum med allt från matbutiker och systembolag till caféer och vårdcentral.
Närområdet har flera förskolor och skolor för de yngre familjemedlemmarna. Vik skola (F-6) är den närmaste skolan där man även erbjuds skolbuss. Andra skolor i närheten är Hemmesta (F-9) och Ösbyskolan (F-9).
För den som vill njuta av livet på vattnet är det en stor fördel att ha båtplats i Värmdöviks Båtklubb. Denna fastighetsägare har erlagt inträdesavgiften till båtklubben så att man som ny ägare endast behöver erlägga en överlåtelseavgift för att erhålla en plats. Båtklubben ligger bredvid den fina sandstranden där man kan njuta av härlig ett härligt solläge och bad i havet. För de som är intresserade av idrott finns tennisbanor i området och golfbanor nära, Wermdö Golf & Country Club, ca 4 km från fastigheten.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Villa (Typkod: 220)
 • Storlek: 5 rum. Boarea: 140 kvm.
 • Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 285 000 SEK (fastställt 2021) varav byggnadsvärde 2 478 000 SEK och markvärde 1 807 000 SEK. Värdeår 1990.
 • Tomt: Tomtareal/mark: 2 246 kvm. Totalareal: 2 246 kvm.
 • Fastighetsbeteckning: VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK 1:71
 • UppdragsID: G9D WUK

Övriga rättigheter och belastningar

 • Planer och bestämmelser:
 • Ryttinge 1:1(värmdövik 1:1), Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1962-04-04, Senast ändrad: 2023-02-23).
 • Enl 110 § byggnadslagen, Nybyggnadsförbud (Beslutsdatum: 1987-06-30, Senast ändrad: 2021-05-17).
 • Värmdövik 1:1,tillägg s2, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2008-09-16, Registreringsdatum: 2009-02-04).
 • Gemensamhetsanläggning:
 • VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK GA:3.
 • Samfällighet:
 • VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK S:4.

Byggnad

 • Byggår: 1964 & 2016
 • Utförda renoveringar: Om-/tillbyggnadsår: 2016 2011, Gäststuga, 15 kvm
  2010, Förrådsbod, 15 kvm
  2012-2016, Carport, 35 kvm, varav förråd ca 12 kvm
  2020, Växthus, ca 11 kvm

  Renoveringar av tidigare ägare 2007-2008, äldre huskroppen;
  Nytt tak, nya takstolar, isolering, takpapp, hängrännor med dagvattenledningar bort från huset
  Ny fasad, isolering inne/ute samt tilläggsisolering underifrån
  Bergvärme, vattenburen komfortvärme, dränering.
  Nergrävning av el och teleledningar
  Fönsterbyte till 3-glas
  Elen utbytt och installerat jordfelsbrytare
  Badrum vid köket

  Renoveringar nuvarande ägare, äldre huskroppen (kök/allrum/hall)
  Nytt kök, ny slipbar parkett, nytt innertak med LED-spotlights
  Ombyggnation mindre rum till ett stort sovrum, ny parkett, platsbyggd garderob samt innertak med LED spotlights
  2010 Fasadmålning
  2010 Terrasser söder
  2011 Kommunalt VA
  2015 Tillbyggnad 2015, ca 80 kvm
  2015 Terrasser sydväst
 • Byggnadssätt: Fönster: 3-glasfönster. Utvändiga plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Avlopp: Kommunalt avlopp. Vatten: Kommunalt vatten. Taktyp/takbeklädnad: Papp. Grund: Plintar. Stomme: Trä. Fasadtyp: Träfasad. Bjälklag: Trä.
 • Typ av ventilation: Självdrag.
 • Uppvärmning: Typ av uppvärmning: Bergvärme, vattenburet samt eldstäder.
 • Uteplatsbeskrivning:
  Här känns hela tomten som en enda stor uteplats och det finns stora terrasser med plats för flera möbelgrupper som sträcker sig ut mot naturen. Ett utekök med grillplats och en plats för ett utespa finns också som förgyller dessa stora och ogenerade samvaroplatser.
 • Övriga byggnader:
  Ett mysigt och fint gästhus om ca 15 kvm som är isolerat och har indragen el, beläget på den bakre delen av fastigheten. Det finns en förrådsbyggnad i anslutning till huvudbyggnaden och terrasserna samt så finns carporten med förråd.
 • Energideklaration: Energideklaration utförd: 13 september 2023
  Energistatus: Energideklaration är utförd
  Specifik energianvändning: 121 kWh/m²
  Energiprestanda, primärenergital: 69 kWh/m²
  Energiklass: D

Ekonomi

 • Pris: 7 795 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
 • Inteckningar: Det finns 13 pantbrev om tillsammans 3 069 840 SEK.
 • Fastighetsskatt/-avgift: 9 287 SEK.
 • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 38 713 SEK/år. Årlig elförbrukning: 15 758 kWh/år. Elkostnad: 25 803 SEK/år. Vatten och avlopp: 6 200 SEK/år. Sotning: 560 SEK/år. Väg: 2 850 SEK/år. Renhållning: 3 300 SEK/år.
 • Försäkring: Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar 9 771 kr/år
 • Antal personer i hushållet: 2
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Beskrivning av kostnader:
  Fastighetsskatt tillkommer med 9 287 kr för år 2023 (skatten är förifylld i din inkomstdeklaration. Du behöver alltså inte betala in avgiften eller skatten separat, utan den ingår i din slutliga skatteberäkning)
 • Parkering: Stor avgrusad plats framför carporten som har plats för en bil. Den bakre delen av carporten har ett isolerat förråd som har nyttjats som garage för motorcykel.

Området

Herrvik

Herrvik är ett mycket trevligt och attraktivt område, här finns havet, stränder, badsjöar och stora naturområden inpå knuten. Närheten till bussar, förskolor och skola gör detta till ett etablerat permanentområde med villor på stora tomter. Att ta sig med buss in till slussen tar ca 30 minuter, det är linje 432-434 som trafikerar den sträckan. Busshållplatsen heter Herrviks Gård och dit är det ca 500 meter. Pendelparkering förekommer ofta vid t.ex. Grisslinge eller Mölnvik och då finns det ytterligare ett antal bussar att tillgå. Dit är det ca 3 km. Värmdö köpcentrum finns bara 7-8 min bort, här finner man det mesta. Närmaste förskola finns i Skeppsdalström, Lokatten eller vid Hagaberg. För de äldre barnen som ska till skolan är Vik den närmaste. Övriga skolor i närheten är Hemmesta och Ösbyskolan. 

Att ha båt är för många en stor tillgång och att förtöja den gör man lättast vid sin plats vid båtklubben i nere i Herrviken. Se vidare på www.varmdoviksbatklubb.se. Ålbadet är det fina badet som nyttjas av de flesta i området och det ligger vid Ålstigen. Det finns även ett par badsjöar inom samfälligheten, Kroksjön och Korsmosjön. Tennisbanor finns inom området och att spela golf gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club, ca 3 km.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt