Välkommen till Solbacken 14, ett modernt boende med betoning på hållbarhet och låga driftkostnader.

Mörtnäs

Solbacken 14B

Modernt boende med låga driftkostnader via solceller i skärgårdsnära Mörtnäs. Närhet till skola, affärer, skärgård och badbrygga. Ljust vardagsrum med öppen spis, loft, välutrustat kök. Två sovrum, helkaklat badrum. Rymlig uteplats med sjöglimt. Perfekt familjehem. Boka visning idag!
 • Typ: Bostadsrätt
 • Rum: 3
 • Boarea: 80 kvm
 • Biarea: 10 kvm
 • Byggår: 2009
 • Avgift: 4 400 SEK/månad
 • Pris: 5 995 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Oscar Adeheimer

Ansvarig mäklare

Bilder

Planlösning

Beskrivning

På toppen av den soliga kulle som ger gatan sitt namn står nio moderna hus sammankopplade i kedjor om tre i kärnan av det eftersökta bostadsområdet Mörtnäs, en charmerande villaidyll i Värmdös hjärta. Här bor man centralt på ön med behagliga avstånd till skolor, affärer, regelbundna kommunikationer och skärgårdsnaturen i all dess ära. Husen uppfördes 2009 och har sedan dess hållits i gott skick av den engagerade föreningen och grannsamverkan är av stor betydelse för medlemmarna. Här hjälps man tillsammans åt att ta hand om sin gemensamma fastighets uteplatser. För att främja ett hållbart boende med låga driftskostnader har föreningen installerat solceller på taken och effektiva luft/vattenvärmepumpar till varje hus, utöver detta så finns även en laddstolpe installerad på den parkeringsplats som tillhör hus B.

Solbacken är en mycket lugn gata fri från genomfartstrafik, i närområdet finns flera bostadsrättsföreningar och populariteten bland barnfamiljer är hög. Närheten till havet är en stor fördel för många och bostadsrättsföreningen har en egen badbrygga endast ett par hundra meter från huset. Här kan man bada, äta en picknick och njuta av de underbara solnedgångarna över Torsbyfjärden.

Hus B befinner sig i mitten av föreningens första länga, huset präglas av genomgående goda ljusinsläpp, en egenskap som verkligen framhävs av de stora panoramafönster i vardagsrummet genom vilka kvällssolens rogivande strålar sträcker sig in. När vi kliver in i hallen möts vi av ett högt fönster och en första glimt av den charmerande baksidan. Avhängningsmöjlighet finns direkt till vänster och här finns även dörren till tvättstuga och teknikrum. 

Vidare från hallen kommer vi in till köket, en välplanerad och mycket social yta med arbetsbänkar längst med två väggar och en köksö i mitten. Bänkskivorna är av blankpolerad svart granit med rymliga draglådor undertill. Den maskinella utrustningen är mestadels från Siemens och inkluderar en induktionshäll med en ordentlig utsugsfläkt, en inbyggnadsugn monterad i bekväm höjd, och en kyl/frys. Utöver dessa har nuvarande ägare installerat en ny diskmaskin från Miele med årsmodell 2023. 

Härnäst vänder vi blicken mot husets hjärta, vardagsrummet. Takhöjd på upp till fem meter kombinerat med de tidigare nämnda panoramafönstren är detta rums definierande egenskaper. Detta är ett rum som verkligen gör sanning av den ofta använda frasen "badar i ljus". Här finns också en härlig braskamin, en vardagslyx under årets mörkare månader då det finns få saker så trevliga som att samlas runt en sprakande brasa med teet eller glöggen i högsta hugg. Den generösa takhöjden har ovanför köket används till ett praktiskt loft på ca 10kvm, en perfekt yta för ett arbetsrum eller gästrum. 

Husets bakre del består av två sovrum som delas av badrummet. Båda sovrum har likt resten av detta hus goda ljusinsläpp från flera fönster, samt en mycket stilig och yteffektiv garderobsvägg mot vardagsrummet. Det helkaklade badrummet är inrett med ett större tvättställ med gott om förvaring samt ett överhängande spegelskåp, en duschkabin med vikbara glasväggar, och en WC. 

Utvändigt möts vi av ett stort trädäck med gott om plats för såväl utemöbler som grillplats, här kan man njuta av långa soltimmar från tidig eftermiddag till solnedgång. Från denna charmerande uteplats kan man se en glimt av Torsbyfjärden, en vy som växer när löven faller. Framför trädäcket finns en gräsmatta som man har rätt att nyttja. Denna yta omgärdas av trevliga häckar och med en vacker blomsterrabatt, till denna gräsmatta finns en robotgräsklippare som ingår i köpet.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp:
 • Storlek: 3 rum. Boarea: 80 kvm. Biarea: 10 kvm.
 • Andelstal: 11.11%. Andelstal insats: 11.11%.
 • Andel av BRF:s nettoskuldsättning: 923 877 SEK
 • Lägenhetsnummer BRF: 1:702 lägenhet B
 • Bostadsrättsförening: Solbacken 14. Markägare: Föreningen äger marken.
 • Fastighetsbeteckning: Värmdö mörtnäs 1:702
 • UppdragsID: GVV FAY

Byggnad

 • Byggår: 2009
 • Utförda renoveringar: Solceller installerades på föreningens tak 2019, dessa genererar enligt föreningens uppgifter ca 8000 - 9000 kwh/år och hus. Detta motsvarar ungefär den genomsnittliga årsförbrukningen för varje hus.
 • Uppvärmning och ventilation: Luft/vattenvärmepump kopplad till vattenburen golvvärme, ett mycket energisnålt uppvärmningsystem vars effektivitet många likställer med bergvärme. Ventilationen är självdrag
 • Övriga utrymmen i föreningen:
  Ett förråd om ca 5kvm vid parkeringsplatsen ingår i bostadsrätten.
 • Energideklaration: Energistatus: Energideklaration är beställd

Ekonomi

 • Pris: 5 995 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
 • Månadsavgift: 4 400 SEK/månad.
  Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften: Sophämtning ingår i avgiften.
  Avgiftsförändringar: Styrelsen valde att höja avgiften med 10% (400kr) under våren 2023. Inga ytterligare avgiftshöjningar är planerade i dagsläget.
 • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 841 SEK/månad. Hushållsel: 716 SEK/månad. Vatten: 125 SEK/månad.
 • Försäkring: Kostnad för hemförsäkring tillkommer då denna är individuell.
 • Antal personer i hushållet: 1
 • Kommentar:
  Detta kedjehus har solceller som som mikroproducerar energi. Beräknat produktion är 8 000-9 000 kWh/år. Detta innebär bland annat att ägaren är berättigad till skatteavdrag på 60 öre/kwh, se https://www.vattenfall.se/foretag/energilosningar/solceller/mikroproduktion/ för mer information kring detta. 
  
  Den beräknade årsförbrukningen på huset är ca 9 000 kWh.
 • Pantsättningsavgift: 525 SEK.
 • Överlåtelseavgift: 1 313 SEK. Överlåtelseavgift betalas av: Köpare.
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Parkering: Till bostadsrätten hör en parkeringsplats med en laddstolpe vars förbrukning debiteras på elräkningen.

Området

Mörtnäs

Välkommen till toppen av Mörtnäs. I denna del av området ligger husen byggda längst med havsbandet i en blandad bebyggelse. Inom ett par minuters promenad finns även områdets populära förskola Solbacken med sina 8 avdelningar och ca 150 barn. För de äldre barnen finns Ösbyskolan med årskurs F-9 eller Viksskola med årskurs F-6 och Hemmestaskolan med årskurs F-9. Mörtnäs ligger i ett attraktivt område på Värmdö med bra kommunikationer, ca 25 min till Slussen. I närheten ligger Grisslinge Havsbad med egen privat badstrand för de boende i Mörtnäs när man är medlem i Mörtnäs Fastighetsägarförening (500 kr/år) inkl en parkeringsbiljett intill badplats. Båtplats går att ansöka om att få i Grisslinge Båtklubb och bryggorna ligger bredvid badplatserna. Gångavstånd till Mölnviks köpcentrum som har all tänkbar service som vårdcentral, tandläkare, mataffärer, systembolag, restauranger och fler butiker att shoppa i.

Dokument & Länkar

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt